Ik heb levenslang

Levenslang… het klinkt alsof ik de een of andere misdaad heb begaan en nu door de rechter levenslang heb opgelegd gekregen. Natuurlijk heb ik geen misdrijf gepleegd, maar toch heb ik levenslang. Levenslang in de zin van dat ik altijd en eeuwig strijd lever met mijn gewicht, de weegschaal, mijn lijf en de bijbehorende frustraties.

Vandaag vertel ik je hoe januari daarin tot nu toe is verlopen!

Gewicht…

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Nee, helaas geen goed nieuws te melden op dit front. De weegschaal geeft nog steeds hetzelfde getal, soms een onsje meer of minder, aan. Knap frustrerend zou je zeggen, maar ik weet dat ik het geheel aan mezelf te wijten hebt.

Sportief vlak…

Sportief zit het wel in orde, we hebben de afgelopen weken zoveel mogelijk gewandeld. Zelfs met die vieze sneeuwprut zijn we goed bezig geweest. Daar ligt het dus absoluut niet aan. Ook de sportschool heb ik weer bezocht, maar daar zit wel al direct de kneep. In plaats van 2x per week zoals ik me echt had voorgenomen, kom ik er alleen op zaterdagochtend en dat is gewoon te weinig om verschil te maken. Ja, ik voel me in zekere zin wel fitter en zit conditioneel wel redelijk goed in elkaar maar op de een of andere manier kan ik me er gewoon niet toe zetten om ook op maandag, mijn vrije dag tenslotte, te gaan sporten. Wel ben ik op mijn maandagen zoveel mogelijk aan de wandel dus dat compenseert wel weer wat. Maar goed, ik weet gewoon dat als ik echt verschil wil zien (lees: strakker lijf voor zover mogelijk…) dat ik toch minimaal 3 keer in de week aan de bak moet in de sportschool.

Levenslang sporten

Ik weet dat ik het kan, ik heb het tenslotte in het verleden ook bewezen maar ze zeggen natuurlijk niet voor niks, dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Dikke smoes natuurlijk, want het ligt geheel aan mijzelf. Deels vrees ik dat intensief sporten weer tot knieklachten zullen leiden en deels omdat ik dat ene uurtje wat ik had kunnen gaan sporten nu liever besteed aan andere dingen zoals bloggen.

Minder eten en snaaien…

Now we’re talking! Hier zit dus nog steeds het probleem! Hoewel het een stuk beter gaat dan in december toen ik echt mijn handen continu in de koektrommel zag verdwijnen, is dit nog zeker een verbeterpunt! Nog te vaak betrap ik mezelf er op dat ik ’s avonds wat lekkers neem bij de koffie of toch nog even een paar extra lepels opschep. Standaard hebben we in het weekend ook nog vaak wat extra’s in huis. Allemaal prima natuurlijk, gewicht blijft tenslotte gelijk, maar toch moet dit duidelijk anders. Het gekke is dat het net is of mijn lijf gewoon schreeuwt om voedsel in deze tijd van het jaar. Alsof het meer nodig heeft om de accu draaiende te houden. Het is ook net of de wilskracht om nee te zeggen ontbreekt, dat het gevoel overheerst van ‘ach, dan ben ik morgen toch weer streng voor mezelf’ maar morgen stel ik steeds weer uit.

Welk dieet past het beste bij mij?

In januari word je natuurlijk doodgegooid met allerlei goedbedoelde adviezen, wat je juist wel moet eten of juist niet en welke sporten het beste zijn voor je vetverbranding. Allemaal leuk natuurlijk maar uiteindelijk draait het eigenlijk maar om 2 dingen, namelijk, gezond eten en bewegen. Met die combi ben ik ooit 30 kilo afgevallen dus ik weet dat het werkt. Het werkt ook voor de langere termijn in tegenstelling tot de meeste diëten die vaak slechts tot doel hebben een kilootje of 10 in korte tijd kwijt te raken waarna je weer in je oude patroon vervalt en weer hello kunt zeggen tegen die verloren kilo’s.

Hoe nu verder?

Heel simpel eigenlijk. Meer sporten, dus weg van die computer, en minder eten en snaaien. Doel voor februari is dan ook om minimaal 2x in de week naar de sportschool te gaan en 2x in de week te gaan wandelen mits het weer het toelaat, ben natuurlijk niet gekke henkie dat ik met een plu ga lopen, hoef tenslotte geen hond uit te laten. Samen met een gezondere eetstijl moet dit er toe leiden dat ik jullie eind februari kan vertellen dat de eerste 2 kilo zijn weggepoetst!

18 comments

 1. CarpeDiem

  Same here… Afvallen is echt 10x moeilijker dan stoppen met roken… Dat deed ik in een ver verleden in 1 keer… Maar dat afvallen… grrr, inderdaad een levenslang gevecht, erg vermoeiend. Succes meis!

  Beantwoorden

 2. Helena

  Herkenbaar hoor Wanda… en ik heb er dan ook niets aan toe te voegen dan alleen maar dat ik je heel veel succes wens (en mezelf ook :-))

  Beantwoorden

 3. Margo

  Je bent je goed bewust: minder eten en meer bewegen. Zorg je er ook voor de je jouw eetpatroon aanpast? Alleen minder eten is soms niet genoeg. Anders eten – en dan geen honger lijden – kan soms een oplossing zijn. In elk geval veel succes!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Minder eten is idd niet altijd de oplossing, moet daar idd even in verdiepen

   Beantwoorden

 4. Natasja

  Vroeger kon ik eten wat ik wilde nu moet ik wel opletten, want zolangzamerhand word ik steeds zwaarder maar ach als je ouder wordt moet je ook niet te dun zijn, dat staat ook niet.

  Beantwoorden

 5. kliefje

  Succes jij! Tis K&^%$# als je levenslang hebt. Ik kan er over meepraten.
  Zit btw zelf nu op 3 kilo in 3,5 week. Gaat de goeie kant op, happy mee 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oh dat gaat netjes!

   Beantwoorden

 6. Sabine

  Succes meid! Hartstikke moeilijk ook hoor! Al dat lekkers ook 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zou gewoon verboden moeten worden!

   Beantwoorden

 7. Angelique

  Ondanks dat de weegschaal het niet laat zien, ben je wel hard bezig! En dat plaatje, haha, geweldig.

  Beantwoorden

 8. karlien

  Veel succes en zo dapper dat je er zo openlijk over schrijft.
  Het continue willen eten komt om de schreeuw om suiker van je lichaam. Zorg dat je steeds voldoende gegeten hebt, met voldoende vezels en dat je suikerspiegel in balans blijft. Makkelijk geschreven, maar moeilijker gedaan, ik weet het!

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Ik heb zelf geleerd om de verhoudingen op mijn bord aan te passen. Heel veel groenten (zonder sausjes e.d.), hlaf bord zowat, 75 gram vlees of vis en maar een propje koolhydraten. Vooral de verkeerde koolhydraten zovele mogelijk vermijden. Het gaat langzaam, maar het lukt.

  Succes met deze strijd, ik weet hoe lastig ‘ie is. Ook bij mij moet er nog minimaal tien af (tenminste, dat wil ik zelf).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat zijn verkeerde koolhydraten?

   Beantwoorden

 10. Daniëlle

  You go girl! Ik ben het met je eens dat het lijf deze maanden meer nodig lijkt te hebben en de motivatie moeilijk op gang komt. In het voorjaar lukt dit op de één of andere manier altijd beter. Waarom wil iedereen dan altijd aan het begin van een nieuw jaar beginnen met afvallen als we weten dat een paar maandjes later alles net ietsje makkelijker gaat? Ik vind dat je met een goede warming up bezig bent om straks keihard door te zetten. En laten we wel wezen, de beste prestaties krijg je als het lichaam goed voorbereid is op de wedstrijd.

  Beantwoorden

 11. Flavie

  Om af te vallen is gezond eten en sport zo belangrijk… en het is ook allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan!
  Ik zit momenteel in een sport-dip, gewoon omdat er rondom mij zoveel andere dingen te doen zijn, dat het sporten aan de kant geschoven wordt.
  Het wordt tijd dat ik mij ook herpak… en zeg nu zelf… uit het sporten haal je zoveel voldoening, maar is zo moeilijk vol te houden.
  Alvast veel succes!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Herken ik volledig! Het gaat een paar weken goed en dan ineens is die flow over en valt het tegen om het weer op te pakken…

   Beantwoorden

 12. Marcella

  Lastig hé, dat afvallen… Ik worstel met je mee!

  Beantwoorden

 13. Morgaine

  En zo is het maar net, en dat je nu meer nodig lijkt te hebben is een bio ritme van heel vroeger, het is winter, al zou je dat niet zeggen, maar met kou heb je meer energie nodig als in voedsel om je kachel warm te houden, dus als het in de min loopt buiten en de zon schijnt, ga dan JUIST naar buiten want dan verbrand je ook veel meer, het komt ook van de arbeiders af en daarom eten we ook zware kost, je moet wel zorgen dat je het verbrand, vroeger veel makkelijker met fysieke arbeid dan tegenwoordig, toch zit dat bio ritme van heel vroeger er nog in bij ons 😉

  Gek eigenlijk niet?

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.