Ik ben een junkie!

Ja, ik moet bekennen… ik ben op bepaalde fronten best wel een junkie. Junkie wat betreft Instagram en bloggen dan. Facebook daarentegen kan me totaal gestolen worden, ben er zelfs niet eens aan begonnen toen Hyves op zijn gat ging. Maar af en toe vind ik dat het best wel wat minder mag, vooral omdat ik ook altijd loop te mopperen dat ik zo weinig tijd heb voor andere dingen…

Plannen heb ik genoeg maar tijd is altijd een probleem en als ik dan na ga waar ik mijn kostbare tijd aan heb besteed, dan moet ik toch wel met het schaamrood op de kaken bekennen dat ik nagenoeg de hele avond heb gevuld met het liken van foto’s op IG of het lezen van blogs en het uitwerken van mijn eigen blogs terwijl ik zoals ook nu bedenk dat ik eigenlijk nog mijn haren wil verven om niet nog een dag opmerkingen van collega’s te moeten aanhoren dat ik toch ook echt wel al grijs begin te worden…

Waarom het dan zo moeilijk is om meer afstand te nemen? Heel simpel… mijn smartphone heb ik altijd binnen handbereik en er is altijd wel wat te zien of te lezen, dus verveling slaat nooit toe. Ik ben wat dat betreft ook nog een echte nieuws junk, want ik mag graag weten wat er in de wereld om me heen gebeurd en dan heb ik het ook over het serieuzere werk in de zin van de bomaanslag in Turkije tot zijn Raf & Sabia nu wel of niet uit elkaar? Kortom, ik hou alles wel in the picture!

Kijk mij nu eens zitten in deze afgeprijsde schommelstoel bij Oosterik in Denekamp…

Verzadiging ken ik niet, alleen maar een continue honger naar nieuws op welk front dan ook. Het is zo verleidelijk om even snel door wat fotootjes op IG te scrollen en te liken, even snel wat blogs te lezen en verder nog een paar nieuwssites af te gaan om vervolgens weer met de hele riedel opnieuw te beginnen. Terwijl ik ondertussen natuurlijk heus wel zie dat de kattenharen me zowat om het hoofd vliegen, dat de wasmachine al uren geleden klaar was en dat zelfs de stapel met nog te lezen boeken maar niet wil slinken. Kan ook komen omdat ik steeds door het struinen op het net weer nieuwe boeken ontdek en deze vervolgens dan weer reserveer bij de bieb maar dat geheel terzijde…

Mijn gezelschap moet dan ook regelmatig even wachten tot ik klaar ben met het nemen van foto’s want alles gebeurt natuurlijk met in mijn achterhoofd de kreet ‘leuk voor op IG of le blog’. Misschien niet altijd even leuk voor hun maar so be it…

Maar hoe nu verder? De lijst met dingen die gedaan moeten worden groeit gestaag door, net zoals de lijst met series/films/boeken. Kortom, er moet dringend wat gaan veranderen, maar hoe doorbreek je een bepaald patroon? Misschien moet ik me aanmelden bij zo’n groep, Anonieme InstaGrammers of gewoon eens proberen om 1 dag in de week offline te zijn. Eens zien wat voor ontwenningsverschijnselen ik dan zal gaan krijgen en wat ik allemaal kan afstrepen na die tijd…

33 comments

 1. Margo Hermans

  … Ergens ietwat herkenning.

  Beantwoorden

 2. Elaintje

  Haha, het helpt om alle meldingen op je telefoon uit te zetten. Dan word je niet steeds getriggerd door een piepje of icoontje op je scherm.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Heb ik al niet aanstaan

   Beantwoorden

 3. Insoon

  Hahaha, wat leuk geschreven. Het is ook allemaal wel erg verleidelijk hè. Helemaal met die smartphones; snel even kijken… En foto’s neem ik ook vaak met in m’n achterhoofd de gedachte: misschien leuk voor op m’n blog. Ik zit wel op facebook, maar niet super actief en ik heb gisteren een account aangemaakt op Instagram, maar nog niks geplaatst hoor 😉

  Hoe is dat boek van SJ Watson? Ik heb ‘m in de kast liggen voor de zomervakantie.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Eindelijk dus op IG!! Leuk, ben benieuwd maar je vindt het vat leuk. Boek tot nu toe goed, leest makkelijk weg en onderhuidse spanning

   Beantwoorden

   1. Insoon

    Ja ja 😉 Onder de naam KoreanDutchGirl

    Beantwoorden

 4. Morgaine

  LOL, nu is mij vertelt dat ik volgende jaar in mei, de smart of i phone van mijn pa krijg, hij gaat dan weer dat stapje hoger, maar als ik dit lees, denk ik… laat ik maar gewoon thuis bij de laptop blijven en houden voordat ik ook nog erger word dan het al kan zijn, hahahaha

  Wel weet ik, met 1 dag in de week red je het niet, om zo’n patroon te doorbreken zou je minstens een week offline moeten gaan… en dat meen ik serieus. Succes met plannen maken en zien op welke wijze je het gaat doen.
  😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Een week???? Nee joh, dat zou ik alleen kunnen of willen als ik op vakantie ben. Thuis ben ik veel te nieuwsgierig!

   Beantwoorden

 5. zomersproetje84

  Ohoh hier hetzelfde…. Maar manlief is net zo erg (al heeft hij het zelf vaak niet door)en die heeft geen blog.. Ik leg mijn telefoon soms extra uit mijn buurt en spreek met mezelf af dat ik bv een half uur niet meer erop kijk (lukt soms wel soms niet). Als we aan het eten zijn of als we op visite zijn raak ik hem niet aan. Denk dat het ook een mindset is inderdaad, het bang zijn om iets te missen. Maar een (mid)dagje telefoonrust geeft mij veel ontspanning. Goed ook om zelf te proberen. Groetjes medejunkie

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Met eten en visite doe ik het niet, kost me geen moeite maar gewoon thuis, dan wil ik alles weten en direct mee krijgen

   Beantwoorden

 6. iliveformydreams.com

  Leuk geschreven en heel erg herkenbaar. Vandaar dat ik vorige week een offline week hield (bevindingen staat op blog).. Hoewel zeker de gedachten er nog wel waren: foto’s voor blog of instagram (voor als ik weer online kom volgende week haha) Mensen die met mijn lunchen moeten ook altijd even wachten want eeeeerst foto. Mijn vriendinnen en M. schuiven nu zelfs het bord naar me toe voor de foto voordat ze een hap nemen haha.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Jouw blog zette me aan het denken en deed me beseffen dat ik gewoon een junk ben…

   Beantwoorden

 7. Deborah Hamar

  Aaah ik herken het wel hoor.
  Dat heb ik wel eens in het weekend. Bijtijds m’n bedje uit en dan zit ik alleen maar achter de pc. Dan voel ik mij daarna zo ellendig… Ik geef mijzelf een tijdslimiet. Een uurtje. Daarna laptop uit. Ipad aan de kant en verder met wat op de planning staat.

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Herkenbaar!!! Misschien eens een weekje offline inlassen en kijken wat t met je doet?

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Een week? Nee. Dan moet ik echt op vakantie, anders trek ik dat niet…

   Beantwoorden

 9. natasjaslifestyle

  Hahaha ik herken het hoor!! Ben blij met WiFi op vakantie… Dat zegt alles toch??

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Juist bij het boeken van de accommodatie let ik er dus totaal niet op of er wel of geen Wi-Fi is…

   Beantwoorden

 10. Ferry & Jacqueline

  Leuk daarover geschreven. Ik doe niks mee. Alleen bloggen doe ik met mee. Mobiel heb ik ook niet. Daar word gestoord. Kan ik niet tegen. Helaas. Leuke foto van jou.
  Fijne dag voor je.

  Beantwoorden

 11. zosaar

  Hmmz klinkt misschien wel een beetje bekend hahaha.

  Beantwoorden

 12. Zo simpel is dan geluk

  Ach ja, je kan beter op dit gebied een junkie zijn dan op een ander gebied. 😉

  Beantwoorden

 13. Serena

  Hahaha, zo herkenbaar, mijn iPhone zit ook aan mijn handen vastgegroeid. Nog even snel kijken of er iets op Twitter staat of dat er iemand nog een nieuwe foto op Instagram heeft gepost…
  Maar hé, we zijn wel altijd op de hoogte!!!

  P.S. Alles gebeurT natuurlijk…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Oeps… echt over het hoofd gezien… triest van mezelf…

   Beantwoorden

 14. LJ

  Ik ben ook vrij veel bezig met social media… Facebook minder (daar post ik zelden iets op, tenzij voor mijn reisblog), Instagram vooral in de weekends (dan heb ik ook gewoon méér om te fotograferen haha) en is zo’n beetje mijn fotodagboek, en ja de blog… de blog! 🙂 Ik vind het nog niet zo erg hoor allemaal, dus van mij moet je niet afkicken!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik weet toch al dat het me niet zal gaan lukken dus zal hooguit een keer een dagje minder online zijn…

   Beantwoorden

 15. Flavie

  Ik betrap mezelf er ook soms op dat ik afgeleid ben door mijn smartphone maar dat valt hier dan ook weer goed mee. Mijn internet staat altijd uit, als ik eens tijd heb zet ik het aan om dingen te bekijken…
  Vorige week 9 dagen offline geweest op vakantie en ik heb het geen seconde gemist… oh ja, instagram misschien wel een beetje… 😉

  Beantwoorden

 16. Sammie

  anonieme instagrammers.. hahahhaa geweldig! Ik moet zeggen dat het niet veel online zijn me in de vakantie heel goed af gaat. Heel gek eigenlijk want ik heb er nu meer tijd voor maar als ik werk zit ik meer in een ritme denk ik.

  Beantwoorden

 17. misssexandthecity

  Hier ook nog een verslaafde,..laat speciaal mijn GSM thuis of in de wagen nu met de vakantie,.anders blijf ik bezig,..

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Juist in de vakantie heb ik er minder moeite mee dan thuis…

   Beantwoorden

   1. misssexandthecity

    Ja, maar dat is het net we zijn thuis in vakantie,…anders zou hij gewoon in de kluis verdwijnen,…maar elke avond en morgen wel gecheckt worden 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: