Hotspot | Le Boomerang Gasselte

Elk kwartaal spreek ik eigenlijk wel af met vriendinnetje T. om gezellig bij te kletsen. Soms doen we dat al badderend in Fontana, soms onder het genot van een high tea maar net zo makkelijk stappen we na werktijd ergens bij een leuk restaurantje tussen onze beide woonplaatsen in naar binnen.

Dit keer stelde vriendinnetje T. restaurant Le Boomerang in Gasselte voor en hoewel ik dagelijks langs de afslag Gasselte rijd en er ook weleens in de weekenden op zo’n zondagmiddag door heen ben gekomen, zei de naam me helemaal niks, laat staan het concept waar vriendinnetje direct zo laaiend enthousiast over was. Het Digi Bites Buffet… say what? Buffet met zijn tweetjes, hoezo gezellig een hapje doen?

Maar goed, ik keek eens rond op de site en kwam er toen natuurlijk wel achter wat het inhield en vond het verder wel prima, dus zo belandde ik vorige week bij Le Boomerang in Gasselte. Okay, het was even zoeken aangezien het restaurant ietwat verscholen zit achter een paar huizen maar gelukkig stond er voor bij de weg wel een bord, dus dat maakte het voor mij met mijn nachtblindheid wat makkelijker…

Le Boomerang

Bovenstaande foto is wat donker, maar geloof me, het is vrij sfeervol ingericht. Je kunt zowel aan een tafeltje zitten, klein, groot, rond, vierkant maar ook dus gedeeltelijk op de bank. Wij kozen voor de bank, althans, ik zat op de bank, leek me wel zo comfortabel en dat was het ook wel!

Le Boomerang

Een vriendelijke serveerster legde ons het principe van het Digi Bites buffet uit, wat er dus op neer komt dat je via een tablet inlogt op de menukaart en daar per keer 3 gerechtjes aanvinkt, dus 3 voorgerechtjes, 3 hoofdgerechtjes en 3 toetjes. Natuurlijk mag je elke ronde naar hartenlust herhalen…

Le Boomerang

Naar wat rondgekeken te hebben, besloot ik mijn 1e bestelling af te ronden en ging het dus online naar de keuken en na een tijdje werd mijn persoonlijke gang (‘ik heb hier de bestelling voor Wanda…’) geserveerd. Deze ronde bestond voor mij uit: een blini met geitenkaas en rode ui, een zalmrolletje en een tortillatosti. Erg smakelijk allemaal!

Le Boomerang

Voor de 2e ronde ging ik voor het eendenboutje in donker bier en stroop, een varkenshaasmedaillon en een overheerlijke zoete aardappel gevuld met brie uit de oven. Om je vingers bij af te likken! Daarnaast kun je ook nog voor side dishes kiezen en in mijn geval werd het een mandje gevuld met wedges.

Gelukkig zijn het allemaal relatief kleine hapjes, een soort van proeverij dus. Aan 1 kant denk je op voorhand dat het niet genoeg is, maar aan het einde, is er toch niet veel ruimte meer voor nog wat extra’s dus we hebben het braaf bij 3 gangen gehouden, want ja, deze toetjes moesten er natuurlijk nog wel bij in!

Le Boomerang

Oftewel een bavarois tiramisu, een tobleronnemousse met advocaat en 2 overheerlijke macarons met een vulling van creme brulee. Oh jongens, als ik er al aan terug denk, loopt het water me weer spontaan in de mond, zo lekker!

Het is voor sommigen misschien iets te culinair en misschien ook wat aan de prijzige kant, je betaalt als instapprijs € 17,50 en per gerechtje nog een gering bedrag, dus het kan wel oplopen.

Wij hebben er in ieder geval dik 3 uur gezeten, heerlijk bijgekletst, veel gelachen én vooral ook erg genoten van al het lekkers!

Nou, lijkt het je wat (los van de afstand natuurlijk) of ga je liever voor de chinees?

7 comments

 1. Lies

  Mij lijkt het wel een heel leuk concept! Ik zou dat zeker wel een keer willen proberen, klinkt ook erg lekker (zit je dan om 10.00 sochtends op je werk te watertanden)(Bedankt he:P)

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Graag gedaan hoor!

   Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  Wat origineel zeg, zo met die iPads.

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Leuk concept inderdaad! Het restaurant ziet er ook nog eens heel gezellig uit! Dus zou het zeker proberen als ik er niet eerst de oceaan voor over moet vliegen haha

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  Oh dit zou zo niets voor mij zijn, hahahahaha wel ontzettend leuk en zeker waard om ooit eens uit te proberen, maar wat ze al niet verzinnen zo.

  En wat is er mis met een goede Chinees? 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Niks mis met de Chinees maar dat is natuurlijk bij iedereen bekend! Te culinair voor jou?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: