Maison de Biscuit

Het is alweer een tijdje geleden maar als ik terug denk aan onze vakantie in Normandië dan denk ik automatisch ook aan ons bezoek aan Maison de Biscuit en dan loopt het water me weer spontaan in de mond! En ook al is je frans nog zo belabberd, je hebt vast wel een idee wat er bedoelt wordt met Maison de Biscuit en ja, dat klopt helemaal!

Een echte koekjesfabriek! Hoe wij dit pareltje hebben ontdekt?

Maison de Bisquit

Nou, heel simpel! Bij aankomst in onze stacaravan lag er een goodie-bag op ons te wachten met onder meer een goede fles cider en een zakje met Petits Fours Financiers (= roomboterkoekjes) en die lachten ons natuurlijk na een rit van dik 11 uur toe. We konden ons dan ook bepaald niet lang inhouden en scheurden vol verwachting het zakje open en wat er toen gebeurde? Echt, geloof me, een ware smaakorgasme!

Nog niet eerder smaakte een koekje zo romig, zo vol van smaak en vooral naar meer! Helaas voor ons zaten er maar 6 koekjes in het zakje maar gelukkig voor mij, had ik het zakje net niet helemaal verscheurd en konden we nog achterhalen dat de bewuste winkel in Sortosville en Beaumont zat en liet dat nu net niet al te ver rijden van onze camping af zijn. Hoe vervelend… not!

Dus bij de eerste de beste gelegenheid (lees: trieste dag…) stelden we de Tomtom in en kwamen we terecht in Sortosville en Beaumont. Een klein gehucht, in the middle of nowhere, met een paar huizen en god knows why, Maison de Biscuit! Nietsvermoedend stapten we dan ook uit de auto en liepen richting de ingang, nog steeds van mening zijnde dat er achter de prachtige geschilderde pandjes gewoon een winkel, misschien een soort van bakkerijtje, zou zitten.

DSC00856

Eenmaal binnen werden we hartelijk welkom geheten door de medewerkers en werden we overvallen door de jaren 30 sfeer wat er heerste. Overal waren gezellige hoekjes gecreëerd waar of koekjes lagen uitgestald of zeepjes of flessen met olijfolie, thee, koffie of chocola of wat al niet meer.

Maison de Bisquit

Maison de Bisquit

Bij de ingang staan geen karretjes of mandjes maar mooie grote rieten tassen waar je je aankopen tijdelijk even in kunt stallen om zodoende je rondje door het gebouw te maken.

Maison de Bisquit

Alles ademt een zekere sfeer van nostalgie uit en zet je zeker aan toe het kopen van verschillende producten. Al was het alleen al omdat de medewerkers je geregeld iets te proeven aanbieden waardoor je nog sneller in de verleiding komt om toch ook maar een doosje van dat te kopen.

Wij waren natuurlijk op zoek naar onze heerlijke koekjes maar ook dat was nog geen eenvoudige opgave. Rijen vol met verschillende soorten en maak dan maar eens een verantwoorde keuze.

Maison de Bisquit

En om het helemaal af te maken, is er ook nog een heuse salon waar je zowel koffie als thee kunt krijgen maar ook kunt genieten van de meest exclusieve whiskey’s en dat alles natuurlijk vergezeld van zo’n lekker koekje of gebakje.

DSC00860

Jullie zullen vast wel al door hebben dat we er niet met lege handen weg zijn gekomen. De eerste keer hebben we ons nog braaf ingehouden en slechts 2 dozen met koekjes en 2 dozen met chocolaatjes meegenomen maar de 2e keer hebben we best wel het nodige ingeslagen. Niet alleen voor onszelf hoor maar ook om weg te geven aan familie. Echt waar!

Kortom, mocht je naar Normandië gaan en in de buurt zitten van Sortosville en Beaumont dan raad ik je zeker aan om even binnen te stappen bij Maison de Biscuit. Wedden dat je wat koopt?

9 comments

 1. Wildcard

  Knap winkeltje, mooie huizen daar.

  Beantwoorden

 2. Mrs. T.

  Wat een mooie ambiance daar.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Was volgens mij ook echt wel iets voor jou!

   Beantwoorden

 3. Tamar

  Ademt het de sfeer uit van ‘Chocolat’ met de lekkere Jonny Depp??

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Als Johnny er was geweest, was het helemaal af!

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Hahaha ja dit soort etablissementen of winkels en fabriekjes zijn een doodzonde als je op vakantie bent, je neemt inderdaad altijd iets mee, zit je er langere tijd in de buurt, dan eerst voorzichtig om vervolgens terug te gaan en… ja meer dan herkenbaar!

  X

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Amai seg! Mooi om te zien en een bezoekje waard!

  Beantwoorden

 6. Sabine

  Wat een geweldige plek zeg! 😀 Zou er ook zó heengaan hahaha en heel veel kopen natuurlijk 😛

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Was voor ons letterlijk een traktatie!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.