Hallstatt - foto met verhaal

Het verhaal achter de foto… (1)

Bij Flavie kwam ik een leuke challenge tegen die ooit is bedacht door Thomas Pannenkoek. Doel hiervan is om het verhaal achter een bepaalde (vakantie)foto uit de doeken te doen. Dit kan natuurlijk een bepaalde gebeurtenis zijn, een leuke anekdote of gewoon iets compleet anders waardoor deze foto jezelf in ieder geval iets zegt.

Aangezien ik natuurlijk ladingen foto’s heb en eventjes niet wist wat ik nog online wilde zetten, heb ik dus maar spontaan besloten om jullie hier ook regelmatig op te gaan trakteren!

Een foto van Hallstatt dus…

Een ongelofelijk mooi pittoresk plaatsje aan de Hallstattersee in Salzkammergut in Oostenrijk. Twee jaar geleden waren we daar een weekje en zoal ik altijd doe, had ik me natuurlijk terdege voorbereid en wist ik dus dat deze parel niet mocht ontbreken tijdens onze vakantie.

Dus gingen we inderdaad op een mooie zonnige dag richting Hallstatt. Eenmaal aangekomen waren we al direct onder de indruk van dit prachtige sprookjesachtig plaatsje met zijn kleine houten huisjes die wel boven op elkaar leken te zijn gebouwd en de twee kerktorens die zo gebroederlijk bij elkaar in de buurt staan. In de gidsen werd al gerept over dat je vanaf het water het mooiste uitzicht zou hebben.

En tja, daar zat hem nu net de kneep. Wij gaan altijd in juni op vakantie en dat betekent veelal dat de grijze golf ook wel goed is vertegenwoordigd. Vooral natuurlijk op bestemmingen zoals Oostenrijk. Hier hebben we doorgaans echt geen problemen mee maar om nu op zo’n bootje te gaan zitten hobbelen middenin deze groep ging ons altijd wat te ver. Totdat we in Hallstatt waren dus.

Ik moest en zou met alle geweld zo’n soort foto maken en dus zat er niks anders op dan inderdaad in de rij aan te sluiten en gezellig tussen de oudjes aan boord te gaan!

16 comments

 1. Thomas Pannenkoek

  Precies een postkaart. De moeite om je eens tussen de oudjes te wringen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat vonden wij dus ook!

   Beantwoorden

 2. Elaintje

  Ik moest eerst even denken wat je bedoelde met grijze golf haha. Het heeft zeker een mooie foto opgeleverd!

  Beantwoorden

  1. Elaintje

   Btw zag ik de foto op Bloglovin wel staan, maar nu in je blog niet meer.

   Beantwoorden

   1. Wanda

    Vreemd… Zal zo eens kijken

    Beantwoorden

 3. Morgaine

  Vind je dat echt zo erg een grijze golf? Ik vind dat meestal prachtig, die mensen kunnen vaak pas verhalen vertellen, en ja die zitten er ook tussen, echt wel, hahaha

  prachtige foto!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het duurt allemaal zo lang…. plus je hebt ook oudjes die zo kunnen zeuren. Die tref ik altijd..

   Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Oh wauw, dat ziet er echt prachtig uit!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het lijkt heel klein maar er is zoveel te zien, overal smalle steegjes en doorgangen, zo pittoresk!

   Beantwoorden

 5. Stéphanie

  Ik snapte in eerste instantie niet wat je met de “grijze golf” bedoelde haha Het heeft je inderdaad een prachtige foto opgeleverd!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Je bent de tweede… dacht dat het een vrij standaard uitdrukking was maar blijkbaar ben ik de enige die de groep bejaarden zo benoemd…

   Beantwoorden

 6. Sabine

  Whaha leuk verhaal! Leuk dat je er ook mee begonnen bent trouwens 😀 En zo zie je maar weer wat die oudjes voor moois kunnen opleveren 😉

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Aan de foto te zien, was het echt wel de moeite om tussen de oudjes te zitten op een bootje 😉

  Beantwoorden

 8. Daphne | Travelshot.nl

  Haha wat een benaming: de grijze golf 🙂 . Hallstatt lijkt me prachtig eens naar toe te gaan, leuk om je verhaal achter deze foto te lezen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.