Help, ik ben vreterig!

Is het die tijd van het jaar of is het gewoon zo dat op al die lekkere dingen in de winkels mijn naam staat? Het is toch eigenlijk te erg voor woorden dat ’s ochtends het water me al in de mond loopt bij de gedachte dat er nog een stukje banketstaaf op me ligt te wachten? Waar komt toch ineens die continue trek naar voedsel vandaan?

Tot voor kort had ik mezelf nog wel aardig goed onder controle en kon ik het snoepen beperken tot het weekend. Gewoon even wat lekkers bij de koffie, okay, vaak wel van die overheerlijke koeken van de bakker of zelfs een stukje gebak wat dan later op de avond steevast werd gevolgd door een schaaltje heerlijke gebrande nootjes van de kaasboer. Maar het lijkt wel of ik de laatste paar weken elke dag snak naar wat lekkers en dat er haast geen rem meer op mezelf zit. Gelukkig voor mij geeft de weegschaal nog totaal geen verschil aan en merk ik ook nog niks aan mijn broeken maar dat is natuurlijk geen enkel excuus om dan maar ongestoord door te gaan zitten snaaien.

Natuurlijk is deze tijd van het jaar niet bepaald geschikt om te willen afvallen, zoveel lekkere dingen in de winkels, maar aan de andere kant wanneer is het dat wel? Er is altijd wel wat natuurlijk en het is in mijn geval gewoon een kwestie van wilskracht, doorzettingsvermogen en discipline. Zaken die ik in het verleden duidelijk genoeg heb laten zien maar die ik eigenlijk sinds Tirol ben kwijtgeraakt en vermoedelijk dus ergens zijn achtergebleven in de bergen…

Hoe kun je ook nee zeggen tegen die Oostenrijkse Apfelstrudels?
Hoe kun je ook nee zeggen tegen die Oostenrijkse Apfelstrudels?

Waar ik voorheen geen moeite had om de chocola-afdeling links te laten liggen, betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik iets van chocola terug vind in mijn karretje. Gelukkig voor mij dan wel puur en het liefst met een zo’n hoog mogelijke cacao-gehalte maar toch… het is wel chocola en het blijft vaak niet bij 1 stukje. Die Tony’s zijn trouwens ook wel verrekte lastig te breken maar ook dat is vast geen excuus.

Aan het begin van dit jaar had ik mezelf als doel gesteld om 10 kilo af te vallen. Nou, u raadt het al, dat is totaal niet gelukt. Met goed fatsoen niet eens een kilo! Enige troost… er is ook niks bijgekomen maar dan nog, na zowat 11 maanden had er toch in ieder geval 5 kilo minder Wan moeten zijn maar helaas… totaal niet gelukt! Het gekke is dat ik er eigenlijk ook niet echt heel erg mee zit, terwijl ik me tegelijkertijd ook niet kan voorstellen dat ik mijn lijf nu eindelijk helemaal heb geaccepteerd want dat geloof ik dus echt niet.

Ik kan mezelf prima voor de gek houden maar dit zou zelfs mij te ver gaan, dus nee, die knop moet gewoon weer om, mijn kaken moeten gewoon weer op slot en mijn handen moeten vooral niet hun eigen leven gaan leiden in de supermarkt en maar van alles in de kar gaan gooien. Nee, schadebeperking is hรฉt woord voor de resterende weken, heb totaal geen illusie dat het nog mogelijk is om nog 2 tot 3 kilo weg te poetsen maar vanaf januari… dan ga ik er zeker weten weer vol voor!

Hoe ironisch vol dan ook bedoeld mag zijn…

29 comments

 1. misssexandthecity

  Het is en blijft een gigantische evenwichtsoefening om nee te zeggen,….en er komt een vreselijke periode aan!! Succes!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zolang ik er bij blijf sporten, hou ik het wel onder controle maar het wordt echt wel even extra opletten…

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Ja echt lastig hoor! Zeker met al die verleidingen ๐Ÿ˜‰ Ik snoep ook een stuk meer dan voorheen, gewoon door dat gigagrote aanbod hierzo. Maar eigenlijk vind ik het al knap van je dat je op gewicht bent gebleven!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Sport normaal 2x in de week en we lopen ook nog wel zeer regelmatig, daardoor nog niet aangekomen

   Beantwoorden

 3. marjoleinschrijftcom

  Het is niet gemakkelijk, maar het scheelt als je er toch ook met de humor tegenaan kunt kijken zoals jij doet in je stukje!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat lukt mij gelukkig nog steeds…

   Beantwoorden

 4. Elaintje

  Ja is het die tijd van het jaar? Ik heb laatst aan mijn vriend gevraagd om de snoepjes tot het weekend te verstoppen en toen was het opeens Sint Maarten en stond ik alleen in huis met een bak snoep! Ik heb er zelf maar eentje gepakt wat ik heel goed vond van mezelf haha. Gezien de tijd die er gaat komen probeer ik weer minder te snacken en iets meer te bewegen. Blijkbaar compenseer je voldoende met beweging waardoor je niet aankomt.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gelukkig nog wel maar als dat straks weg valt vanwege het slechte weer…

   Beantwoorden

 5. Morgaine

  Ik heb hier gelukkig niet zo’n last van, van deze tijd van het jaar. Ik weet niet waarom maar ooit kwamen de pepernoten mijn neus uit en al die andere zoete troep, zo nu en dan haal ik weleens wat, natuurlijk, maar dan รฉรฉn keer en dan ben ik klaar.

  En wat zijn de kansen dat je misschien uhm…. zwanger bent? hi hi als ik lees echt moeten, trek in van alles, ja ik zit met een zwangere nicht en dit klinkt mij zo over bekend in de oren, haha ๐Ÿ˜‰

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Sorry maar dat is het echt niet! Gewoon gebrek aan discipline, ken mijn tekortkoming…

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    Ik maakte ook maar en grapje, weten wat je eigen tekortkoming is, is al het halve werk ๐Ÿ˜‰ Jij komt er wel, dat weet ik zeker en een jaartje stil staan, ik sta al 2 jaar stil, is soms ook nodig. X

    Beantwoorden

     1. Morgaine

      Altijd, we girls must stick together ๐Ÿ˜‰

 6. Monica Sofia

  Het is vooral wel opletten dat het niet teveel lekkers is en dan we gezond blijven. Komende maand maakt dat voor mij ook erg lastig maar hey… je leeft maar 1 keer en lekker eten is gewoon genieten. ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Precies, ik moet echt wel even weer streng voor me zelf zijn

   Beantwoorden

 7. Falderie

  met de feestdagen gaat het allemaal nog lastiger worden.. ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 8. Carpe Diem

  Oooh het blijft een eeuwig gevecht… same here… ๐Ÿ™

  Beantwoorden

 9. Saskia

  oei oei oei, heel herkenbaar! Zulke lastige perioden heb ik ook altijd. Moet zeggen, laatste twee weken gaat het gelukkig weer een beetje de goede kant op. En loop ik zonder moeite met een grote boog om de sinterklaassnoepschappen (oe, leuk scrabblewoord) heen. En als ik al iets mee moet nemen voor manlief, dan pik ik niet stiekem een stukje mee ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
  Kijken hoe lang ik het volhoud. Heb mezelf voorgenomen, alleen op de vrijdag snoepen. En ik elk geval proberen vol te houden tot aan kerstavond.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zo deed ik het ook altijd, maar sinds Tirol lukt dat ineens niet meer zo goed helaas…

   Beantwoorden

 10. natasjaslifestyle

  Ik heb ook van die periodes en dan eet ik meer dan anders, moet kunnen. Maar ik merk wel dat ik meer klachten krijg als ik teveel snoep … Dus dan gaat er ook weer snel een rem op.

  Beantwoorden

 11. Anette

  Hi meis, ik kan je hier niet echt een advies in geven aangezien ik dit probleem niet heb..neemt niet weg dat ik soms ook teveel zwicht voor de lekkernijen van dit moment ?
  Ik probeer er genoeg smoothies en beweging tegenover te zetten zodat alles redelijk in balans blijft:-)
  Je leeft inderdaad maar 1 keer en juist daarom wil ik kwaliteit van leven โ˜บ
  Zet m op meid! Xx

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   We eten voor de rest altijd erg gezond en qua beweging zit het best wel goed maar deze tijd van het jaar kent gewoon teveel verleidingen… ach, komt allemaal wel weer goed hoor!

   Beantwoorden

 12. ivonne

  Bij mij is het echt hollen of stilstaan. Zo kocht ik deze week (2e goedkoper) 2 stuks Bonbonbloc. Woensdag de eerste opgegeten met mijn man, vandaag de tweede alleen en dat terwijl hij dus eigenlijk voor volgend weekend was. Pfff. Voor mij is het echt een kwestie van streng zijn in de winkel en niets in huis halen!
  Proberen op te letten, lekker gaan wandelen in het mooie Lauwersmeergebied en het proberen te beperken. Wel fijn dat je in ieder geval niet aankomt Wanda, dan doe je het ook weer niet echt verkeerd toch?!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zo herkenbaar joh! Als het niet in huis is, is het totaal geen probleem. Maar eenmaal wel in huis gaat het compleet mis, moet het gewoon direct op. Idd erg blij dat ik nog niet ben aangekomen, sporten en lopen helpt dan echt wel!

   Beantwoorden

 13. Flavie

  Veel succes… je kan het! ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 14. Marcella

  Heel herkenbaar, dat vreterige. Sinds onze verhuizing ben ik alleen maar aangekomen. Maar ik woon er al bijna 9 maanden, dus er moet nu toch echt weer gewoon wat vanaf! Ik ben weer gaan zwemmen en probeer zoveel mogelijk te lopen. Maar ik vind het moeilijk, zo in deze donkere periode. En nu ik mijn mond vol chocolade heb, schiet dat ook niet op….

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Deze tijd van het jaar is zo verkeerd voor mijn vriendschap met de weegschaal!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: