Help, een lege agenda!

Word jij er ook zo gek van? Altijd maar dat moeten, moeten en nog eens moeten? Overvolle agenda’s, dubbele afspraken, alles lijkt je zo leuk en gezellig zodat nee zeggen ook geen optie is en dat je tot overmaat van ramp steeds weer verzucht dat je geen tijd voor jezelf hebt?

Ik heb nu echt voor het eerst in maanden een compleet lege agenda. Helemaal nada noppes op de planning voor oktober. Hoe dat mogelijk is? Geen idee, zijn we er ineens klaar mee om overal achteraan te vliegen of zijn we gewoon vervroegd in winterslaap gesukkeld? Nee, niks van dit alles, het is gewoon zo, gewoon 4 weekenden waarin nog helemaal niks staat gepland. Natuurlijk kan dat zo ook weer veranderen, ik bedoel, het zou best kunnen dat als ik eind deze maand mijn maandoverzicht online gooi dat er dan toch weer van alles is gedaan in Huize B…

Achterstallige klusjes…

Maar goed, zo’n lege agenda biedt natuurlijk ook weer mogelijkheden. Niet dat ik nu direct allerlei mensen ga appen om alsnog wat te gaan afspreken maar dan heb ik het meer over al die klusjes die, om voor mij totaal onduidelijke maar eigenlijk ook wel weer logische redenen, zijn blijven liggen. Denk aan, het eindelijk opruimen van onze slaapkamer (we hebben daar zo’n hoekje waar inmiddels aardig wat spulletjes zijn verzameld wat gewoon echt eens uitgezocht moet worden maar ja, wanneer…) of het maken van zowel het fotoboek voor Normandië of Tirol (ook van die klusjes waar je echt even voor moet gaan zitten en niet zo maar even tussen door kunt doen…) of het lezen van al die fijne boeken die nu enigszins liggen te verstoffen in een hoekje omdat ik al een tijdje met een heuse leesdip heb te kampen of er gewoon lekker op uit te trekken om prachtige herfstfoto’s te maken, want wat stelt de herfst nu eigenlijk voor zonder een foto van die ene prachtige paddenstoel? Of toch eindelijk eens die stap te zetten en voor een eigen domein te gaan, als anderen het kunnen, dan kan ik het toch zeker ook maar waarom komt het er dan niet van?

Deze hond met zijn prachtige boots kwamen we tegen op de Highline 179, ook hij/zij bedwong deze hoogste hangbrug. Stoer, toch?

Tijd te over maar toch…

Je zou dus inderdaad denken dat al deze klusjes in de komende weken wel zouden moeten kunnen worden afgevinkt. Maar aan mijn woorden merk je al dat ik er zelf niet zoveel vertrouwen in heb, tenslotte ken ik mezelf. Ik ben namelijk een ster in het verlummelen van mijn tijd, kan mezelf uren bezig houden met het struinen op het net, het lezen van andere blogs of het volgen van het grote wereldnieuws en ja, tussendoor moet er natuurlijk nog wel iets in het huishouden worden gedaan, moet er nog worden gesport en oh ja, is aankomende zondagmiddag natuurlijk gereserveerd voor Max, dus hoezo tijd over?

Dus…

Ga ik echt proberen om de komende weekenden niet opnieuw vol te plannen zodat er dan toch eindelijk wat van die achterstallige klusjes afgevinkt kunnen worden. Duimen jullie voor me?

14 comments

 1. Sabine

  Hahaha zooo herkenbaar! Hier nog eentje die goed kan lummelen haha 😀 Ik denk er trouwens ook aan voor een eigen domein tegaan. Maar in mijn beleving kost dat omzetten en alles regelen heel veel tijd en die tijd heb ik nu niet. Ook even wachten tot een lege agenda dus 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik hoop dat ik er de komende weken eindelijk eens werk van kan gaan maken, net zoals met die foto albums…

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Misschien een to do lijst ophangen in de keuken ofzo. Je wordt al snel gek van al die dingen die je wilt doen, dat je vanzelf aan de slag gaat 😉

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Dat is idd wel een goed idee! Dank je!

     Beantwoorden

 2. Morgaine

  Uh nee niet zo herkenbaar van al die afspraken en zo eerder andersom, het is bijzonder als er IETS in mijn agenda staat en geloof me, dan doe je ook weinig hoor, want je hebt morgen weer een dag, hahahaha

  Ennuh, is het niet een optie om op die lege dagen NU neer te schrijven wat je gaat doen op die dag? Dus ja ook Max inplannen maar daarvoor bijv. een klusje doen die al te lang ligt… dat is wat ik doe namelijk, gewoon op mijn family planner schrijven en mocht er iemand willen komen of met een plan, dan kan ik het bekijken, wat is dan belangrijker, hahaha Maar ergens moet het toch een keertje gebeuren ook. Kun je ook rustig zeggen dan als het echte vrienden zijn.

  X

  Beantwoorden

 3. Daniëlle

  Volgens mij levert het ‘verlummelen’ anders een aardig mooi en bijzonder netwerk op, waarmee je de toekomst nog mooier kan kleuren. Blijf jij nog maar even lekker doorlummelen en laat ons in de tussentijd lekker meegenieten via deze blogs. Kan ik even lekker mijn tijd ‘verlummelen’.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dan ga ik idd maar gewoon zo door… haha

   Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  Lege agenda hebben wij niet. Het is altijd wel wat. Je kan eigenlijk niet van te voren zeggen. Klusjes horen ook te doen. Anders blijft het liggen. Dat is niet bedoeling. Herfstfoto maken kom bij ons weinig van. Ik vind wel erg jammer. Mooie foto van honden. Schattig om te zien.
  Fijne dag.
  Groetjes,

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Wij hadden een hele drukke zomer… tot midden september en dan heb ik gezegd: het is genoeg geweest! Nu wil ik even tijd voor mezelf, om niks te doen, om iets leuks te doen… maar gewoon omdat ik het wil doen! En het is mij gelukt! 🙂

  Beantwoorden

 6. Serena

  Whahaha, ik ben heel druk met het maken van to-do lijstjes, maar afvinken wil niet altijd even goed lukken. In ieder geval is de tuin al winterklaar, dat scheelt al een hoop!!!

  Beantwoorden

 7. elise1963

  Ik ben heel goed in mn dag te verdoen met lummelen of haken. Lekker zo’n vrije zondag, man aan ’t werk en ik lekker in mn bed tot 12 uur lekker TLC kijken en onder tussen haken of surfen op de iPad HEERLIJK !

  Beantwoorden

 8. Marcella

  Ook wij hebben wat meer tijd, de komende weekenden zijn vrij. Maar ik merk dat ik met veeeeel achter loop, dus alle klusjes kan ik onmogelijk klaren. Ach, stukje voor beetje kom ik er wel verder mee. En dat is sowieso fijn!

  Beantwoorden

 9. Sheelagh

  Zo herkenbaar. Mijn agenda is ALTIJD vol. Komt ook wel omdat mijn man in de horeca werkt en ik ’s avonds dus vaak alleen thuis ben. Dan vind ik het wel gezellig iemand te zien, maar soms is helemaal niks ook wel even fijn… ik probeer dus ook mijn agenda wat leger te houden!

  Beantwoorden

 10. LJ

  Ik ken het maar al te goed… Als ik niet één weekend per maand blokkeer, zit alles propvol voor ik het weet… Ik waak er nu keihard over maar ‘nee’ zeggen tegen (leuke) dingen is niet makkelijk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: