Gezocht: een eigen ontwerper!

Iedere keer weer als ik het op de heupen heb, en let wel daar begint of eindigt het probleem al, en heb bedacht dat het weer eens de hoogste tijd wordt om op broekenjacht te gaan, eindigt deze jacht altijd met een hoop frustraties én met lege handen! Vandaar dus mijn oproep! Ik wil gewoon mijn eigen ontwerper, meer omdat ik het absoluut niet zie zitten om zelf achter de naaimachine te kruipen!

Mijn probleem? Ik heb maat 46, vrij gangbaar zou je denken. Maar, en nu komt het dus, ik ben niet een standaard maatje 46! Nog los van het feit dat ik überhaupt niet snap dat de heren en dames ontwerpers ooit hebben kunnen bedenken dat dames met een maatje meer, wat vrij vaak rond de heupen is geparkeerd, dan wel van die luciferstokjes, hebben! Maar goed, mijn probleem is dus vooral dat ik vrij stevige benen heb. Ik noem het zelf altijd ‘olifantenpootjes’, dus dan hebben jullie er wellicht een beetje beeld bij. Inderdaad, stevige bovenbenen, dikke knietjes en dan om dat deze weelde wel gedragen moet worden, ook stevig gevormde kuitjes. Gevolg: vind maar eens een broek tussen al dat slimfit/skinny geweld die dan ten eerste past en ten tweede ook nog eens goed zit!

En nee, kom me nu niet aan met dat er ook modellen zijn met rechte pijpen of de bootcutvarianten. Geloof me, been there, try it and forget it!

Ooit kon ik redelijk goed slagen bij Miss Etam toen ze de zogenaamde Soul in hun collectie hadden zitten, echter, deze werd vervangen door de Jive en ja hoor, was direct een paar centimetertjes ingesnoerd. Werd hem dus niet meer voor mij. Daarna stapte ik over op online broeken bestellen bij BonPrix en scoorde daar vorig jaar maar liefst 4 broeken die prima zaten. Dus onlangs plaatste ik er weer een bestelling waarvan de eerste 2 broeken vorige week werden bezorgd maar helaas, al toen ik ze uit de verpakking haalde, wist ik wel al hoe laat het was! Okay, het was net na etenstijd maar geloof me, ook daarvoor hadden ze me echt niet gepast! Flink balen dus! Er volgt nog een bestelling met 3 broeken maar echt hoop op een goede afloop heb ik inmiddels niet meer.

Natuurlijk, ik zou een maatje groter kunnen bestellen, want uiteindelijk zegt het me niet zo veel of ik nu maatje 46 of maatje 50 zou moeten dragen, de weegschaal geeft nog steeds hetzelfde aan dus aan mij ligt het niet, maar op de een of andere manier vrees ik dat het ook dan een no go zal gaan worden.

Dus mocht er nu een ontwerper (in spé mag ook) dit lezen en nog een nieuwe plus model zoeken, zoek niet verder, je hebt me gevonden!

18 comments

 1. Wendy

  Een eigen ontwerper plus een personal shopper/ stijladviseur. Dat lijkt me ideaal! 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Precies! Zo’n iemand moet ik dringend zien te vinden!

   Beantwoorden

 2. misssexandthecity

  Ik heb al problemen met maat 38 die te groot is en maat 36 spant op mijn billen, het heeft dus niks te maken met de maten maar met de confectie en een eigen ontwerpen, waar moet ik tekenen, met een eeuwigheid aan geduld zal ik pasmodel zijn,…..

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Pfff, ook de slanke maten hebben er dus problemen mee!

   Beantwoorden

   1. misssexandthecity

    Absoluut,….ik vind geen enkel mooi passende broek behalve het bootcut model van Levis maar om nu constant hetzelfde model te dragen en in de zomer is het leuk om een luchtige broek te kunnen aantrekken, heb er vorige week nog een post aan gewijd,….

    Beantwoorden

 3. Sabine

  Wat een goed idee! Want echt, ik mag dan maatje 36 hebben, broeken kopen doe ik bijna nooit omdat het zo een verschrikkelijk werkje is. Te lang, veel te wijd aan de bovenkant, te strak op mijn heupen. Bijna nooit vind ik een broek die gewoon past zoals het hoort. Ze zouden er een wet voor moeten maken 😉

  Beantwoorden

 4. Helena

  Ga ik met je mee hoor Wanda! Ik doe binnenkort weer een poging…als het lukt, laat ik het je weten…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Graag! Want ik heb het nog niet kunnen vinden!

   Beantwoorden

 5. Morgaine

  hahahaha zo herkenbaar dit, al zit ik met die peervorm in mijn figuur, van boven smal, maar op de heupen…. 😉 ik ben blij dat ik nu net in maatje 48 pas, maar dan hebben we het over jurken inderdaad, die broeken vinden waar mijn buik in past en blijft zitten? pfffffffffffffffffffffffffffffffffffff dus mocht die ontwerper zich aanmelden bij jou? Dan hou ik mij ook aanbevolen om model te zijn 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk, hij of zij krijgt het druk!

   Beantwoorden

 6. kliefje

  En de broeken van Rossner? Iets duurder maar prima voor de steviger mensch…

  Of deze: http://www.levi.com/NL/nl_NL/women/fit-guides/curve-id-tool

  En heb je wel eens op deze website gekeken? http://junarose.nl/?gclid=Cj0KEQjwmqyqBRC7zKnO_f6iodcBEiQA9T996IsCj0z24pC6VbSM7QJDjaO-JkMeiMfW0W95P4HMirEaAhVL8P8HAQ

  Succes!

  (Zelf idioot slanke benen tov mijn veel te dikke buik. En platte kont. Ook onmogelijk zo nu en dan…)

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Bedankt voor je tips! Ga zo direct even kijken!

   Beantwoorden

 7. Angelique

  Haha, ik ga achter bij je in de rij staan. Ik zoek er namelijk ook eentje! Ben die frustraties wel een beetje beu nu.

  Beantwoorden

 8. Flavie

  Broeken passen, kiezen… het is niet altijd gemakkelijk!!!

  Beantwoorden

 9. gidsjoris

  Oei, kan daar niet aan meedoen met mijn 2 linkse handen. ‘I know nothing!’. Aan mij zou je een slechte adviseur hebben, Welma Flinstone zou nog beter gekleed zijn vrees ik.

  Beantwoorden

 10. Lies

  Ik sluit ook aan, 38 is meestal goed, maar mn benen zijn te dik, maar in een maat 40 kan ik 3 kinderen krijgen. Beetje jammer.

  Beantwoorden

 11. Serena

  Ook zo frustrerend… De kleinste lengtemaat is tegenwoordig 30 en laat ik nu eigenlijk 28 hebben. Ik heb dus standaard mijn broek omgeslagen. Pfff…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: