Keulen Rijn

Gaan jullie nu alweer weg, je bent echt nooit thuis!

Het is een vraag die ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd krijg. Vaak door collega’s trouwens. Natuurlijk vind ik het zelf wel meevallen. Als ik sommige reisblogs lees, dan denk ik dat ik op dat gebied nog danig ’tekort schiet’ om überhaupt in aanmerking te komen voor de benoeming Travelblogger.

Maar in één ding hebben mijn collega’s wel gelijk. Ik ben inderdaad vaker weg dan hun. Het grootste verschil zit hem vooral in de aanwezigheid van kids, of beter gezegd, het ontbreken hiervan in ons leven. Hierdoor zijn we natuurlijk niet gebonden aan de schoolvakanties waardoor onze kosten voor onze tripjes ook een stuk voordeliger uitvallen dan die van mijn collega’s.

Ja, ik ga er graag op uit…

Daarbij komt ook dat we, of eigenlijk ik, het leuk vinden om erop uit te trekken. Dat hoeft niet perse naar de andere kant van de wereld te zijn. Dat mag gerust ook dichter bij huis, zoals Duitsland of België zijn. Maar slechts 1x per jaar op vakantie is praktisch ondenkbaar.

Ik sta bepaald niet bekend als iemand die alleen maar voor haar werk leeft. Werk is voor mij slechts een noodzakelijk kwaad. Inderdaad alleen nodig om mijn uitstapjes te kunnen bekostigen. Als ik met mijn hobby mijn geld kon verdienen, dan deed ik dat direct. Dus een periode van 3 maanden alleen maar werken, werken en nog eens werken, is mij dan ook vreemd. Dan raakt mijn accu leeg, raak ik gefrustreerd en moet ik er gewoon op uit. Even een andere omgeving, even wat nieuws ontdekken, even weg van alles en nog wat.

Maar wat kost dat dan wel niet?

Natuurlijk kost het allemaal geld maar zoals gezegd, gaan we buiten de dure periode weg en dat scheelt behoorlijk. Neem nu ons huisje in Bichlbach in 2015 waar we slechts € 149,= per week betalen voor een 2-persoons appartement. Dat kun je met goed fatsoen toch niet duur noemen? Of onze gehuurde stacaravan in Platja d’Aro aan de Costa Brava van drie jaar geleden? Nog geen € 300,= per week terwijl diezelfde caravan in hartje zomer maar liefst € 1.250,= per week moest opbrengen. Absurde prijzen waar ik gelukkig geen last van heb.

Wirtlerhaus Bichlbach

Ja, het geld had ook aan andere dingen uitgegeven kunnen worden maar zoals gezegd, vind ik vooral vakanties erg belangrijk voor mijn geestelijke welzijn, dus leg ik daar graag wat extra’s voor opzij. We hebben hiervoor dan ook een speciaal potje zodat als we ons huisje of wat dan ook moeten betalen, het niet direct een aanslag is op je normale uitgaven in een bepaalde maand.

Je bent al zo vaak weggeweest dit jaar, nu heb je zeker geen vakantiedagen meer?

Dat klopt, ik sta inderdaad een paar uurtjes in de min. Vind ik dat erg? Nou, ik wil natuurlijk wel op nul uitkomen maar in tegenstelling tot mijn collega’s heb ik niet zoiets dat ik standaard een aantal dagen achter de hand wil houden voor het geval dat. Moet ik onverwachts naar een begrafenis? Nou, dan moet dat gewoon. Kan ik niet naar mijn werk omdat er code rood is zoals begin dit jaar? Ja, dan kost mij dit maar vakantiedagen, hoewel ik het belachelijk vind dat er niet enige compensatie was maar dat terzijde.

Natuurlijk heb ik het geluk dat ik parttime werk, waardoor een volledige week vrij mij geen 5 maar vaak 3 of 4 dagen kost. Dat scheelt natuurlijk. Verder werk ik weleens een maandag en verschuif ik op die manier mijn parttimedag naar de dag die ik graag vrij wil. Ook op die manier kan ik uitkomen met mijn vakantiedagen. Als parttimer had ik het afgelopen jaar slechts 20 dagen en nog een paar uurtjes extra omdat ik inmiddels de 40 ben gepasseerd. Volgend jaar heb ik nog minder vakantiedagen omdat ik weer minder ben gaan werken. Maar daar staat natuurlijk dan wel die extra parttimedag in de twee weken tegenover!

Voor dit jaar is het zeker wel een keertje op?

Nou nee, er staan nog twee uitstapjes gepland. Aankomende donderdag gaan we voor een nachtje naar Kassel omdat vriendlief daar graag een beurs wil bezoeken en ik hobbel gezellig met hem mee. Daarbij komt, in Duitsland zijn inmiddels de kerstmarkten begonnen en aangezien ik een fan ben van de Duitse steden, offer ik mijn laatste uurtjes er graag voor op.

Keulen

Tenslotte gaan we begin december nog met vrienden op een heuse kerst mini-cruise waarbij we Düsseldorff, Keulen(1) en Bonn zullen aandoen. Ik ben echt heel benieuwd wat ik hiervan moet verwachten maar kijk vooral uit naar de steden en natuurlijk de gezelligheid onderling!

Gaan jullie graag op vakantie of hoeft het voor jou niet zo nodig?

10 comments

 1. Sabine

  Ik geef je groot gelijk! Lekker vaak er opuit en genieten! Doe ik ook graag ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het is toch ook super om er samen op uit te trekken en een nieuwe omgeving te verkennen?

   Beantwoorden

 2. Helena

  Ik zeg: ‘Doe je goed! en ik geniet van je verhalen en tips 🙂

  Beantwoorden

 3. Zo simpel is dan geluk

  Heerlijk toch dat je lekker vaak weggaat. Lekker van genieten.

  Beantwoorden

 4. Sanne

  Je hebt gewoon gelijk om lekker op vakantie te gaan. We zijn zelf hier niet op vakantie geweest. Volgend jaar gaan we zeker meer. Ik denk echt zoals jij. Wij hebben ook geen kinderen. Volgend jaar worden we trouwens 30 en 35. Geen verrassingsfeestjes maar eerder een paar reisjes.

  Wel duur om in de grote vakantie te gaan. 300€ voor een vakantie is gelukkig niet zo veel. 🙂

  Beantwoorden

 5. Deborah

  Groot gelijk. Genieten zolang het kan!!

  Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Je hebt gewoon gelijk weer op vakantie te gaan. De hele jaar werken is best wel zwaar. Vooral Ferrie drie ploegendienst lopen. Nooit pauze op de werk. Gaat ook niet. Het is machine sta je hele dag op de poten. Dan heb wel hard toe om te vakantie gaan. Wij genieten ook van vakantie zover komt. Wat fijn dat jij korte werkweek hebt. Dat scheelt ook enorm. Lekker genieten Wanda met je vriend.

  Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Ferrie het moest Ferry zijn. Ik was nog niet wakker haha..

  Beantwoorden

 8. Marcella

  Ik graag weg! Dit jaar hebben we maar 2 maanden helemaal geen uitje gehad, de andere maanden waren we minstens een weekend weg, of langer. Dat was overigens niet altijd in het buitenland hoor, ik ontdekte ook een stukje Gelderland en De Alde Feanen. Maar er even tussenuit; heerlijk! Even lekker opladen. Wij sluiten ons reisjaar af in de Ardennen samen met vrienden en hun zoontje. Voor mij de eerste keer in dat gebied, we zitten vlakbij Durbuy. Heel benieuwd naar!!

  Beantwoorden

 9. Flavie

  Wij gaan graag op vakantie en proberen dit zoveel mogelijk te doen op momenten dat het iets goedkoper is. We doen dit graag en geven er dan ook graag geld aan uit.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.