Ik ga op reis en ik neem mee… badeendjes!

Badeendjes, misschien heb je er vroeger wel mee gespeeld in bad. Misschien staan ze tegenwoordig wel heel gezellig ter decoratie in je badkamer. Veelal de plek waar ze verblijven. Toch hebben mijn badeendjes onlangs een behoorlijke reis gemaakt. Waarom? Lees dan lekker verder!

Waarom gingen mijn badeendjes op reis?

Zeg, Wan, wat verwacht jij nu van Zweden?
Zeg, Wan, wat verwacht jij nu van Zweden?

Heel eerlijk? Ik heb ergens begin juni speciaal mijn badeendjes gekocht. Totaal niet voor badderdoeleinden want we hebben niet eens een bad. Ook niet om ze uit te stallen in onze badkamer. Daar hebben we ook simpelweg de ruimte niet voor. Nee, ik kocht ze omdat ik op een idee was gebracht. Net daarvoor had ik het boek Reisfotografie van Laura Vink gekocht en hoewel ik nog steeds niet echt de tijd heb gehad om er mee aan de slag te gaan, heb ik 1 tip wel direct eigen gemaakt. Namelijk, maak van je reis een fotoproject en laat dit het verhaal van je reis vertellen. Laura zelf neemt altijd haar badeend mee op haar reizen, dus vandaar dat ik besloot om dit ook te gaan doen.

Wat zullen we vandaag eens gaan doen?
Wat zullen we vandaag eens gaan doen?

Dus gingen mijn badeendjes mee naar Zweden!

Eksjö Zweden
Wat een ongelofelijke schijtweer vandaag…

Nadat ik ze natuurlijk eerst bij de Action had gekocht. Daar besloot ik spontaan om twee te kopen zodat zowel vriendlief als ik onze eigen badeend zou hebben. Hoewel vriendlief spontaan enige vraagtekens zette bij mijn geestesgesteldheid, leverde het in ieder geval genoeg boeiende gesprekken en foto’s op. Natuurlijk vond ik het begin zelf ook wel wat vreemd als ik ergens in Zweden was waar ook mensen waren en dan ineens mijn badeendjes uit mijn tas haalde. Logisch natuurlijk dat de omgeving daar ietwat vreemd, misschien zelfs wel wat meewarig, naar keek. Aan de andere kant, het heeft ons ook een hele leuke ontmoeting met een Zweeds/Zwitsers echtpaar op een parkeerplaats opgeleverd die ons vervolgens spontaan de bouwtekeningen van de woning lieten zien die ze wilden gaan kopen! En dan te bedenken dat we elkaar nog geen 10 minuten kenden!

Nou, zo spectaculair was de rit naar boven niet, maar het uitzicht vanaf de Tossenbergsklättern is best mooi hoor!
Nou, zo spectaculair was de rit naar boven niet, maar het uitzicht vanaf de Tossenbergsklättern is best mooi hoor!

Staat er binnenkort nog een leuke trip gepland voor mijn badeendjes?

Hou op nou, je duwt me weg man, straks lig ik in het water!
Hou op nou, je duwt me weg man, straks lig ik in het water!

Jazeker! Ze mogen namelijk ook mee op ons reisje naar Oostenrijk! Eind september gaan we met mijn ouders een weekje naar Bichlbach in Tirol en ik denk dat mijn badeendjes het daar ook prima naar hun zin zullen hebben! Ik moet zeggen, dat ik ze soms weleens vergeet maar dat ik er tegelijkertijd ook ontzettend veel lol aan beleef om ze ergens uit te stallen om ze vervolgens zo voordelig mogelijk op de foto proberen te krijgen.

Zeg, hoe heet het hier eigenlijk ook alweer? Hammarö of zo?
Zeg, hoe heet het hier eigenlijk ook alweer? Hammarö of zo?

Zeg nu eens eerlijk? Ben ik knettergek dat ik zoiets doe of neem jij nu ook je badeendjes mee op reis?

 

12 comments

 1. Morgaine

  ik had het al vertelt geloof ik, dat dit concept al jaaaaaaaaaren oud is, toen ik nog op fotolog zat zelfs was dit al een item, ik heb een periode mijn oude smurfen meegenomen en in allerlei posities onderweg en thuis bij familie op de foto staan, badeendjes ook ergens in 2006 of zo al, toen was dat ook een hype, met een vriendinnenclub van toen een lang weekend weg en nog iets was de mode, ik had een roze badeend met witte hartjes dus. 😛

  Toen heb ik nog een zomertje een hondje gehad, van de Page toiletpapier die ik van mijn moeder kreeg, maar eigenlijk was de lol er al vanaf, die is nog wel mee geweest naar Volendam, hahaha

  Toch wel weer eens leuk om te zien, wie weet als ik naar Amersfoort ga over 2 weken 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik heb het in het verleden ook weleens voorbij zien komen maar had het zelf nog nooit gedaan. Tot nu dus en ik moet zeggen dat ik het erg leuk om op die manier met fotografie bezig te zijn. Het geeft er toch weer een andere draai aan.

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Haha ik vind het geweldig! Die foto’s zijn ook echt leuk geworden. En die ontmoeting: wat een badeend je al niet teweeg kan brengen 😛 Ik neem zelf nooit dit soort dingen mee. Ga ik voorlopig ook niet doen denk ik haha

  Beantwoorden

 3. sammie

  Wat een leuke foto’s! Erg leuk idee die badeendjes mee op reis nemen! Ik heb er al jaren 2 staan in de badkamer, heb ze nog een tijdje gespaard zelfs hihi

  Beantwoorden

 4. Elaintje

  Haha, wat een leuk idee! Ze zien er erg gezellig uit met zijn tweetjes.

  Beantwoorden

 5. Ferry & Jacqueline

  Wat leuk dat je badeendjes overal mee neemt. Dat is zeker echt leuk idee van jou om te doen. IK vind echt geinig verschillende landen om mee te nemen je badeendjes. Ik vind je foto’s echt leuk geworden. En mooie foto”s heb je gemaakt. Verleden jaar had ik geintje eruit gehaald bij Ferry verjaardag. Toen had ik allemaal kleine badeendjes in bad gedaan voor Ferry. Ferry wisten niks van. Hij lach me slap.
  Fijn weekend.

  Beantwoorden

  1. Ferry & Jacqueline

   Gelukkig doet het weer. Het is bij sommige mensen in spam terecht gekomen. Het is niet alleen bij jou. Vele anderen ook in spam terecht. Anderen hadden ook last van. Nog bedankt voor Mailtje.

   Beantwoorden

 6. Deborah

  haha nee niet gek. Juist leuk! Ik wilde dit ook zo doen met de Roparun. Dat is er helaas niet meer van gekomen…

  Beantwoorden

 7. Stéphanie

  Ik vind het geweldig en ik heb echt zitten lachen om de ondertitelingen van de foto’s, bedankt! 🙂

  Beantwoorden

 8. Rondreizen

  Haha. Ik moest wel even lachen om de badeendjes! Ik ga dat denk ik ook doen bij mijn volgende reis! ^^

  Beantwoorden

 9. LJ

  Zo’n thema voor je vakantiefoto’s is superleuk, en die eendjes helemaal! Ik heb van elke bezienswaardigheid op reis een selfie gemaakt (allez met ons tweetjes) bij gebrek aan een beter thema…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.