Forggensee Füssen

Friday’s Five | 5x wat zeker mee gaat op vakantie

Vakantie… de één heeft altijd een lijstje bij de hand terwijl een ander lukraak wat in de koffer gooit. Ik ben het type die altijd met een lijstje werkt. Niet dat ik anders de helft vergeet maar gewoon om dat ik altijd van de lijstjes ben. Werkt prima!

Maar los van de drie p’s (paspoort, pinpas & pil) zijn er nog een paar zaken waar ik op vakantie absoluut niet zonder kan. Welke dat zijn? Ik zet ze in geheel willekeurige volgorde voor je op een rijtje!

1. Wandelschoenen

Een paar stevige wandelschoenen vormen vrijwel dagelijks onderdeel van onze vakantie-outfit. Niet omdat we echt complete wandeltochten ondernemen maar toch vaak wel de hele dag in touw zijn. Even door een stadje slenteren of even een route lopen en ja, dan zijn goede wandelschoenen wel essentieel. Blaren of andere ongemakken wil je tenslotte niet op je vakantie. Vaak neem ik dan nog wel een paar sneakers mee voor als ik zeker weet dat we niet echt veel gaan lopen maar nette schoenen zul je in mijn vakantiekoffer niet tegenkomen!

Carvoeiro maart

2. Reisgidsen

Geen vakantie zonder een paar reisgidsen! Ik verzamel ze wat dat betreft echt en vooral de ANWB extra is bij mij groot favoriet. Het bevat een kaart van de omgeving, handige tips op het gebied van bezienswaardigheden maar ook waar je goed kunt eten en er staan altijd een stuk of 15 hoogtepunten van de bewuste streek vermeld. Overbodig te zeggen dat we daar na afloop altijd een heleboel van kunnen doorstrepen!

3. Overige leesvoer

Natuurlijk gaan er ook altijd een paar boeken mee op vakantie. Juist de vakantie is voor mij de ideale periode om helemaal in de leesflow te komen. Ondanks dat we overdag grotendeels op pad zijn, vind ik het heerlijk om eenmaal terug in het huisje of stacaravan even te relaxen met een boek. Voor 2 weken vakantie neem ik vaak 4 boeken mee en daarnaast nog wat tijdschriften.

4. Fototoestel / mobiele telefoon

Zonder mijn fototoestel op vakantie? No way! Ik zou me gewoon kaal voelen, niet compleet. Mocht ik hem toch vergeten dan stond ik op dag 1 vast en zeker al in de winkel voor een nieuwe! Mijn mobiele gebruik ik tijdens de vakantie ook vooral als camera, gewoon om dan even wat foto’s op mijn Instagram account te zetten of snel even het thuisfront te laten meegenieten van onze belevenissen. Elke dag maak ik dan ook tig foto’s en geloof mij, als ik een dag in de vakantie maar heel weinig foto’s heb gemaakt omdat het weer bv slecht is of omdat er gewoon niks leuks is om vast te leggen, dan zakt mijn humeur drastisch!

5. Badeendjes

Badeendjes? Ja, niet zozeer om met mijn vriendjes te spelen in bad maar omdat ze sinds 2 jaar onderdeel uitmaken van mijn reisgezelschap! Mijn badeendjes gingen voor het eerst met ons mee naar Oostenrijk maar inmiddels zijn ze daar al 2 keer geweest waar ze trouwens nog ‘familie’ kregen en waren ze ook van de partij in Zweden en Portugal. Ja, het levert me soms wat rare blikken op maar het is voor veel mensen ook aanleiding om een gesprek aan te knopen! Zo hebben we dankzij mijn badeendjes in Zweden wel een uur met een Zweeds echtpaar gebabbeld over hun verhuisplannen!

badeendjes vakantie

 

Wat neem jij altijd mee op vakantie?

5 comments

 1. Conny

  Mijn creditcard. Als ik dan iets ben vergeten, kan ik altijd daar nog kopen.

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Cash geld, omdat je nooit weet hoe je uitkomt onderweg zodat ik altijd nog iets te eten of drinken kan kopen.

  Camera is ook een nummer 1, tekenspullen, en ik vermoed nu ook haakspullen, hahaha
  Een boek, hangt ervan af waar ik heen ga, buitenland meestal wel, of ik het dan ook lees is een tweede, zo gek dat de meesten de vakantie zien om te gaan lezen, meestal heb ik daar geen tijd voor, omdat we ook in de avond vaak nog juist gaan mensen kijken vanaf een terras, of lekker meelopen in de stroom en als we dan thuis komen, zijn we stuk en is het slaaptijd of nog even nakletstijd.

  lezen gebeurt dan ook alleen op de rustdagen die wij inplannen om de 3 dagen ongeveer, ervan uitgaande dat we er minimaal 15 dagen zitten, en dan bij het zwembad een dagje rust nemen en dat is dan eventueel leestijd maar anders niet.

  X

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Haha behalve de nummer 5 neem ik de rest ook allemaal mee! En het ligt eraan waar de reis naartoe gaat, maar vaak gaat de laptop ook mee (niet naar IJsland, maar wel naar New York en Hongkong bijvoorbeeld).

  Beantwoorden

 4. Marcella

  Ik neem ’t meeste wat je noemt ook mee. Ik heb trouwens niet eens nette schoenen, loop altijd op gympen en in de zomer op Birkenstocks!

  Beantwoorden

 5. Sammie

  Fototoestel en telefoon gaan bij mij ook altijd mee. De wandelschoenen niet dit jaar, misschien volgend jaar weer.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.