Kassel centrum

Fotoblog: op stap in Kassel

Ooit in Kassel geweest? Nee, niemand zeker? Hoewel ik het stadje regelmatig op de borden langs de route naar Oostenrijk voorbij heb zien komen, was ik er zelf ook nog niet eerder geweest. Maar toen vriendlief onlangs besloot toch naar de beurs in Kassel te willen gaan, besloot ik hem gezelschap te houden maar dan de beurs te laten voor wat ie is en lekker zelf op pad te gaan. Kijken jullie mee naar mijn avonturen in Kassel?

Op weg naar KasselNog vroeger dan op een werkdag zit ik al in de auto, gaap! Gelukkig hebben we zo’n 3,5 uur om wakker te worden voor we in Kassel aankomen…

Eenmaal in Kassel gaan we ieders ons eigen weg, vriendlief naar de beurs in de Messe, en ik richting centrum via het Bergpark Wilhelmhöhle… althans dat was de bedoeling. Ik blijk echter bij een heel ander park te zijn, namelijk het natuurgebied Fuldaaue, ook zeker de moeite waard.

Natuurgebied Fuldaaue in Kassel

Ik slenter van de ene naar de andere kant van het park, maak her en der de nodige foto’s en verbaas me over zowel de uitgestrektheid van dit park als over de toch nog aanwezige herfstkleuren. Zo mooi om te zien!

Natuurgebied Fuldaaue in Kassel

Op een gegeven moment steek ik ergens over en kom ik in het Karlsaue park terecht. Hier loop ik recht op de Orangerie af. Een prachtig bouwwerk om te zien, vroeger een slot, nu soort van museum.

Oranjerie in Kassel

 

Selfie bij de Orangerie in Kassel

Door naar het centrum van Kassel via de Gustav Mahler Treppe, eenmaal boven een mooi uitzicht op de achterzijde van de Orangerie. Tijd voor een selfie dus!

Kerstmarkt in Kassel

Daarna op zoek naar de Weihnachtsmarkten maar vooral naar een geschikt tentje om een hapje te eten. Ik kies voor Alex, een vrij grote zaak en zoek een tafeltje achterin vanwaar ik alles goed kan overzien. Mijn eerste lunch in mijn uppie! Niet gezellig maar wel lekker!

Mijn lunch bij Alex

Hierna vervolg ik mijn weg in het centrum wat eigenlijk uit 1 grote lange straat bestaat met de grote ketens aan weerszijden. Af en toe duik ik een winkel in, maar meer geniet ik van het sfeertje op de kerstmarkt aan de Königplatz.

Kerstmarkt in Kassel

Tegen een uurtje of 16.00 uur ben ik er wel klaar mee om in mijn uppie rond te struinen en sms ik vriendlief hoe ver ie is. Gelukkig smst ie vrij snel terug dat ie zowat klaar is en wil hij weten waar ik uithang. Ik ben inmiddels neergeploft bij Café Nenninger voor een kop thee, net als ik overweeg of ik een 2e bakkie moet bestellen, komt vriendlief binnen en doen we samen een bakkie met inderdaad wat lekkers erbij!

Koffie met wat lekkers

Dan naar het hotel, inchecken en even de beentjes strekken. Niet voor lang want de kerstmarkten zijn maar geopend tot 20.30 uur en we willen eigenlijk ook nog wel een hapje eten. Dus weer in de benen en richting het centrum! Nu alles zo mooi verlicht is, doet de stad en de kerstmarkten nog gezelliger aan.

Kerstmarkt in Kassel

Eigenlijk hebben we niet eens zo gek veel trek, dus we houden het lekker simpel en gaan voor een heerlijk broodje bratwurst, later nog gevolgd door een bakje patat.

Braadworst eten op de kerstmarkt in Kassel

Na nog wat rond gekeken te hebben, houden we het voor gezien en ploffen we neer voor een drankje bij Alex. Om uiteindelijk rond 22.30 uur weer terug te gaan naar het Cityhotel waar we al vrij snel vermoeid in slaap vallen.

Even een drankje doen

Conclusie na een dagje Kassel:

 • alleen lunchen is helemaal niet erg, maar wel lastig als je tussentijds naar de wc moet…
 • hoeveel mooie parken kan een stad hebben? Veel dus als het om Kassel gaat!
 • het heeft geen mooi oud centrum maar wel 1 lange brede straat met mooie winkels…
 • goed uitkijken bij het oversteken want trams rijden op en aan!
 • zeker voor herhaling vatbaar! Al was het alleen maar om alsnog het Bergpark Wilhelmhöhle te bekijken!

19 comments

 1. Saar

  Wat fijn dat je genoten hebt!

  Beantwoorden

 2. kliefje

  Om die reden ga ik ook eerst plassen als ik alleen eet. Voor ik ga zitten 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Totaal niet aangedacht toen ik ging zitten…

   Beantwoorden

 3. Sabine

  Gezellig zeg! Zelfs die kleine plaatsjes in Duitsland hebben een kerstmarkt, geweldig toch!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nou, Kassel is een vrij grote plaats met dik 200.000 inwoners..

   Beantwoorden

 4. Marij

  Kassel ken ik niet maar mooie plek! Wat een geluk dat je zo’n fijn park tegen kwam. En daarna lekker op je gemak het centrum bewonderen. Heerlijk! Zo in je eentje lunchen lijkt me aan de andere kant juist ook relaxed. Zou dat ook best willen! Snap dat jullie wel goed uitgeput waren, lang dagje geweest. En dat drankje met munt is Hugo toch? Heb ik gisteren ook een paar keer mogen/moeten schenken voor gasten.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Kassel is zeker een aanrader, gaan ook echt nog wel terug. Al was het alleen al vanwege die mooie parken. Had idd nogal last van brandende voetjes maar ach dat hoort er bij en ja, dat was idd een Hugo, erg lekker!

   Beantwoorden

 5. Morgaine

  ik moet altijd zo lachen als mensen ergens alleen zijn en dan vinden dat iets een probleem is, wat moet ik dan wel niet met ondertussen als ruim 1 jaar single zijn 😉 Er zijn altijd oplossingen voor, als ik dus ergens in mijn eentje ga eten, zorg ik voor ik ga zitten dat ik eventueel naar het toilet ben geweest, kan ik ook meteen mijn handen wassen, en achteraf eventueel nog een keertje, probleem opgelost, maar ja… als je eigenlijk altijd samen bent, denken mensen daar niet aan, om eerst… bla..

  Kassel ziet er ook gezellig uit, zoals Nederland prachtige plekken heeft die nog niet eens ontdekt zijn, lijkt mij dat er in Duitsland nog zovele meer zijn, elk land, als je het mij vraagt, hoef je eigenlijk nooit te verlaten om toch hele mooie dingen te leren kennen in eigen land. Tenzij je in Luxemburg zit of in Andorra natuurlijk 😛

  X

  Beantwoorden

  1. Morgaine

   Ruim TIEN jaar single zijn dus 😉

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Ik hoefde gewoon nog niet naar de wc toen ik een plekje zocht en iets bestelde maar een na mega grote bak cappuccino moest ik wel en tja, dan zit je een beetje met een probleem… maar goed, dat weet ik nu voor de volgende keer!
   Maarre, Luxemburg heeft ook genoeg mooie plekjes hoor! Wat dacht je van klein Zwitserland, het Müllertal? Prachtig om te zien en rond te wandelen. Andorra ken ik alleen van Andorra stad zelf, vrij chique bedoening maar zal ongetwijfeld ook een prachtige land zijn…

   Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Wat leuk dat jullie daar geweest bent. Kassel ken ik niet. Het is daar wel gezellig. Pizza ziet ieder geval goed uit. Jullie hebben ieder geval genoten.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Kassel is zeker een aanrader, vooral in deze tijd van het jaar maar dat geldt eigenlijk voor alle duitse steden. Het is trouwens geen pizza maar een Flammkuchen, lijkt er verdacht veel op maar veel dunnere en krokante bodem.

   Beantwoorden

 7. Lies

  Wauw, die naam ga ik eens onthouden!

  Beantwoorden

 8. Insoon

  Leuke fotoblog heb je gemaakt! Ik ben er nog nooit geweest, ziet er mooi uit op de foto’s. Gezellig ook met zo’n kerstmarkt erbij. En in je uppie lunchen is inderdaad niet zo leuk, maar ziet er wel lekker uit… Mijn zus is deze week ook een paar dagen met manlief mee naar Duitsland, waar hij naar een beurs moet 😉

  Beantwoorden

 9. Flavie

  Gezellig… mooie foto’s!

  Beantwoorden

 10. Koen

  Ja hoor, ik ken Kassel (vrij goed). Nou ja … ik kom er elke vijf jaar. DOCUMENTA. Een van de grootste tentoonstellingen ter wereld van hedendaagse kunst. Een lang weekend of een midweek. Focus op Documenta maar natuurlijk zie je dan ook ‘iets’ van de stad. E n ik kies steeds andere hotels of pensions (zimmer frei). Tot ruim buiten de stad. Schitterende bossen / wouden.
  Wist je dat er ook een Kassel in Noord Frankrijk (Frans Vlaanderen) bestaat? Veel WO I herinneringen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zag inderdaad in de stad wel diverse aanplakbiljetten mbt Documenta. Omgeving is inderdaad schitterend, gaan er ook zeker nog wel een keertje heen. Kassel in noord Frankrijk ken ik niet, maar ga ik even naar googlen! Bedankt voor de tip!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: