Brugge

Fotoblog | Highlights van een weekendje Brugge

Brugge, ooit kwamen we er praktisch elk jaar maar zoals het zo vaak gaat, verwaterde het opeens. Andere steden werden ontdekt en mooi gevonden maar toch bleef Brugge aan ons trekken. Dit jaar deed zich opeens de gelegenheid weer voor en gingen we voor een hernieuwde kennismaking met deze pittoreske Belgische stad!

We overnachten in Hotel Notre Dame

Hotel Notre Dame Brugge

Dit hotel is onlangs over genomen door een zeer vriendelijk Belgische echtpaar die druk bezig is met het renoveren van het hotel. Onze kamer was op de tweede verdieping die we na het beklimmen van twee zeer steile trappen al hijgend en puffend bereikten. Aangezien we dit hotel puur vanwege de prijs en de ligging in het historische gedeelte hebben gekozen, verwachten we er niet al te veel van. Dat valt gelukkig mee, ondanks onze dagelijkse beklimming. De kamer is proper, het ontbijt goed verzorgd en het echtpaar straalt gastvrijheid ten top uit!

We doen een stadswandeling langs alle toeristische trekpleisters van Brugge

Brugge

Ondanks dat we meerdere keren in Brugge zijn geweest, ontdekten we ook nu weer allerlei nieuwe plekjes. Een bruggetje daar, een nieuw steegje hier. Achter elke hoek valt wel weer wat nieuws te ontdekken. Opnieuw slenteren we als kleine kinderen door het doolhof rond en vergapen we ons weer aan al dat moois.

Brugge

Een mooi geveltje hier, een leuke muurschildering daar. Niks mooiers dan een stad al lopend te ontdekken. Natuurlijk ploften we onderweg wel ergens neer voor een lichte versnapering. Aan keuze totaal geen gebrek. Voor zoetekauwen en dan vooral natuurlijk chocoladeliefhebbers is Brugge the place to be. Hoe groot de verleiding ook is, we hebben het kunnen weerstaan!

chocola in Brugge

Vriendlief fotografeert een Japanse en als ruil krijgen we een normale foto van ons tweetjes

Het maakt niet uit wanneer je in Brugge bent, Japanners zijn er altijd. Met hun camera’s in de aanslag leggen ze alles vast maar waar ik zelf steeds vaker kies om het gebouw of het landschap centraal te stellen, staan de Japanners vele malen liever zelf erbij op de foto.

Brugge

Brugge

Geduld is een schone zaak

Ondanks dat het uitgerekend dat weekend in het nieuws was dat Brugge kampt met teruglopende toeristenaantallen, wordt mijn geduld danig op de proef gesteld. Mijn voorkeur gaat er natuurlijk naar uit om zo min mogelijk mensen op mijn foto’s te krijgen. Dat betekent vooral wachten, wachten en nog eens wachten. Uiteindelijk is het vaak wel gelukt maar het blijft hoe dan ook lastig in Brugge.

Brugge

Brugge

We bezoeken ons favoriete antiekmarktje aan De Dijver

Dit kleine antiek annex rommelmarktje trekt altijd de nodige bezoekers. De kooplui zijn er dagelijks te vinden en het is zelfs voor niet liefhebbers leuk om er even een kijkje te nemen.

De Dijver Brugge

Nog meer mooie bruggetjes en mooie pandjes

Brugge

Mijn camera maakt overuren en wat dat betreft is het echt maar goed dat het tegenwoordig allemaal digitaal gaat. Ik leef me volledig uit en ben altijd op zoek naar de beste compositie. Ik probeer van alles uit en stel daarbij het geduld van vriendlief meerdere keren behoorlijk op de proef. De schat weet dat ik op zulke momenten helemaal in mijn sas ben en laat me lekker mijn gang gaan.

Brugge

We genieten van de stilte bij het Begijnhof en het Minnewater

Begijnhof Brugge

Vlak achter het Minnewater ligt het Begijnhof “De Wijngaard”. Het enige nog bewaard gebleven Begijnhof van Brugge. Ondanks de drukte die je op elk andere willekeurige plek in het centrum van Brugge vindt, ademt het Begijnhof één al rust uit. De begijnenhuisjes zijn bewaard gebleven en bieden tegenwoordig onderdak aan een kloostergemeenschap van benedictessen. Tevens is er een museum waar je kunt zien hoe de begijnen in de 13e eeuw hier leefden.

Minnewater Brugge

We brengen een bezoek aan de Brugse Zandfeesten

Het klinkt heel wat, de Brugse Zandfeesten. Maar het betekent gewoon een mega grote antiek c.q. rommelmarkt. Jaarlijks komen hier vele bezoekers van heinde en verre op af in de hoop voor een prikkie iets leuks op de kop te tikken. Ook wij struinen voor dag en dauw rond op de markt en gaan uiteindelijk met een kruik uit de 18e eeuw weer richting ons hotel.

Brugse Zandfeesten

Bij een bezoek aan Brugge horen mosselen

Eigenlijk gaat dat voor ons niet helemaal op, aangezien we pas vorig jaar voor het eerst mosselen hebben gegeten. Maar goed, in Brugge kun je bijna bij elke restaurant wel mosselen krijgen dus sloten ook wij ons weekendje Brugge af met een portie overheerlijke mosselen met groentjes.

mosselen

Ik kan niet anders zeggen dan dat Brugge opnieuw ons hart heeft gestolen. Ondanks de drukte is het heerlijk om er rond te slenteren, om even terug in de tijd te gaan en je gewoon onder te dompelen in de gezellige sfeer die Brugge altijd uit ademt!i

14 comments

 1. sammie

  Wat is Brugge mooi! Daar wil ik ook wel een keer naartoe 🙂 Charmante stad!

  Beantwoorden

 2. Koen

  Mooie foto’s van de mooiste stad van Vlaanderen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ben in meerdere Belgische steden wel geweest maar Brugge blijft toch wel mijn grote favoriet!

   Beantwoorden

 3. Morgaine

  Ik lust geen mosselen, hahahaha

  Nee zonder dollen, Wanda, wat een prachtige foto’s heb jij daar gemaakt! Dat meen ik, nu lees ik best wel Belgische bloggers en zo, maar zoiets als dit van Brugge heb ik nog niet eerder voorbij zien trekken, ook niet van hen die er van hieruit heen zijn geweest, en dit geeft mij nu eens een mooi beeld, dat ik zelfs denk, JA, nu wil ik ook naar Brugge samen met mijn camera, hahahaha

  Super gedaan!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat ontzettend lief van je!

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Zit bijna te blozen van je compliment. Echt mooi om te horen dat mijn foto’s zo in de smaak vallen.

   Beantwoorden

 4. Deborah

  De mosselen hebben we overgeslagen. Prachtige stad. Kom er graag nog eens terug!

  Beantwoorden

 5. Sabine

  Mooie foto’s! Ben er nooit geweest, maar zo krijg ik toch een goed beeld. Geen mensen op de foto krijgen is soms lastig ja haha 🙂 Hier in Hongkong is dat ook bijna niet te doen helaas.

  Beantwoorden

 6. Flavie

  Mooie foto’s van een prachtige stad!

  Beantwoorden

 7. Josanne - reisbloggers

  Mooie fotoblog!
  Prachtige stad voor een korte citytrip en niet te ver van Nederland.

  Beantwoorden

 8. Marcella

  Leuke fotoverslag lady! Brugge is echt leuk, ik wil er graag eens naar terug. Wij waren er destijds 24 uur, dus we hebben nog genoeg te ontdekken!!

  Beantwoorden

 9. Gea

  Wauw wat ziet het er toch prachtig uit! Brugge lijkt mij ook zeker eens leuk om te bezoeken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik kan het je echt aanraden hoor! Echt leuk om een weekendje naar toe te gaan!

   Beantwoorden

 10. LJ

  Je weet het al: ik vind Brugge één van de meest artificiële steden die er bestaan. Een soort openbaar museum waar enkel toeristen komen. Natuurlijk is al die architectuur en al die geschiedenis wel héél mooi. Ik ben blij dat je zo kon genieten van jullie uitje!
  (En dat Japanners al-tijd mee op de foto willen met de bezienswaardigheden was mij ook al opgevallen, haha!)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.