Eibsee

Fotoblog | Garmisch Partenkirchen & Eibsee

Juist nu de herfst zo abrupt is overgegaan in de winter, denk ik maar al te graag terug aan onze bonusvakantie in Oostenrijk. Inmiddels ligt het alweer een paar weken achter ons maar heb ik natuurlijk nog tig verhalen en foto’s die ik maar wat graag met jullie wil delen! Vandaar dat ik jullie vandaag alles vertel over ons uitstapje naar Zuid-Duitsland!

Vanuit Tirol wip je zo even de grens met Duitsland over!

Onze uitvalbasis bevond zich in Bichlbach, een klein gehuchtje in het Zugspitze-Arena, een zeer geliefde vakantiebestemming in Oostenrijk. Vanuit hier ben je ook zo in Zuid-Duitsland, het is al met al amper 25 km naar de grens. Ideaal dus om ook daar even een kijkje te nemen!

Garmisch-Partenkirchen, bekend vanwege het schansspringen!

Wie zegt de naam Garmisch-Partenkirchen echt helemaal niks? Dan ben je zeker op 1 januari nogal brak want dat is dé dag waarop Garmisch-Partenkirchen elk jaar volop in het nieuws is. Dan is het namelijk het decor voor één van de vier wedstrijden die meedoen in het Vier Schansentoernooi. Als kind volgde ik dit altijd al, bord met koude oliebollen binnen handbereik en dan maar gokken hoe ver de springers zouden komen. Tegenwoordig kijk ik vaak nog wel maar is het meer met een schuin oog dan dat ik het echt nog volg. Wat wel is gebleven, is het bord met koude oliebollen maar dat terzijde.

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen

Ondanks dat we vorig jaar ook al in deze omgeving verbleven, bleef een bezoek aan dit leuke stadje echter uit. Dit jaar maakten we er wel tijd voor en keken we onze ogen uit in het gezellige centrum. Natuurlijk vallen de mooie panden en gevels direct op, net als de vele klederdrachtwinkels waar je van goedkoop tot duur je kunt stylen in de typische klederdracht. Natuurlijk ontbreekt het hier ook niet aan de bakkerijtjes die je maar wat graag op de lokale zoetigheden willen trakteren.

Garmisch-Partenkirchen

Mocht je ooit in deze omgeving zijn, maak dan zeker wat tijd vrij voor dit charmante plaatsje!

Op slechts 9 km van Garmisch-Partenkirchen bevindt zich de Eibsee

Eibsee

Wie na het slenteren door Garmisch-Partenkirchen nog wat tijd over heeft en weer toe is aan een portie natuur, moet zeker even een uitstapje maken naar de Eibsee. Dit kleine idyllische bergmeer ligt nog geen 9 km van Garmisch-Partenkirchen af en ligt direct aan de voet van de Zugspitze. Bij helder weer kun je als je de kabelbaan naar de Zugspitse hebt genomen, dit meertje zelfs zien liggen. Zo kwamen wij er namelijk ook achter!

Eibsee

De Eibsee geldt als één van de schoonsten en helderste bergmeren van Zuid-Duitsland. Feitelijk bestaat het zelfs uit 2 meertjes, de Untersee en de Eibsee, die met elkaar in verbinding staan. Rondom het meer is een wandelroute maar wij hadden helaas geen tijd meer om de volledige route te lopen en kozen er voor om alleen naar de brug te lopen zodat we vanaf daar konden genieten van het prachtige uitzicht. Tevens bleek dit een zeer geliefde fotoplek te zijn en ik moet ze daar absoluut gelijk in geven.

Eibsee

Eibsee

Het is zeker één van de mooiste meren die ik heb gezien. Vooral de ligging, direct aan de voet van de Zugspitze, geeft het iets bijzonders. Wij hadden natuurlijk vooral ook heel erg geluk met het weer waardoor je mooi de weerspiegeling van de wolken in het water kon zien. Echt genieten dus!

Untersee

Ben jij ooit in Zuid-Duitsland geweest?

10 comments

 1. Lizette

  Wat een mooie omgeving! Ik ben daar in de buurt nog niet eerder geweest. Wel doorheen gereden tijdens de vakantie naar Oostenrijk en toen genoot ik al van de omgeving. Goede reden om eens een uitstapje te maken daarheen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik kan het je echt aanraden hoor! Wij zijn er ook nog nooit langer dan een paar uurtjes geweest omdat we inderdaad dan meestal in Oostenrijk zitten. Toch wil ik dolgraag een keer een week of langer die kant op zodat we ook alle moois in die omgeving kunnen verkennen!

   Beantwoorden

 2. Deborah

  Oh, prachtig weer!! Ik kom altijd helemaal in de vakantiestemming wanneer ik je blogs heb gelezen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen dat je door mij in de vakantiestemming komt!

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Och wat is daar heel mooi om te zien. Wat is daar veranderd in Tirol. Vroeger zijn ging met ouders ook in Tirol geweest. Wat is daar erg mooi geworden. Daar hebben ook aan de rivier een kabelbaan. Toen gingen in. Och ik werd helemaal ziek van. Nooit meer. Echt schitterend je verhaal om te lezen. Zuid-Duitsland is zeker geweldig om te zien. Ik heb je foto’s genoten om terug te zien.
  Dank je wel.

  Beantwoorden

 4. Saskia

  OH. Die foto’s bij het water<3 Ik heb er gewoon een gevoel bij, zo raar van een foto waar je nooit bent geweest. Prachtig zeg! Ik ben er zelf nog nooit geweest, wel in Oostenrijk maar weet even de naam er niet van, ik was toen ook erg klein!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat water is echt schitterend. Ik kon ook gewoon niet stoppen met foto’s maken. Zo mooi allemaal!

   Beantwoorden

 5. Stéphanie

  Nog nooit geweest. In Duitsland heb ik alleen Winterberg, de Eifel, en plekken net over de grens van Noordoost Frankrijk bezocht. Ziet er wel uitnodigend uit die meren en bergen eromheen. Ik ben fan! 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Duitsland heeft echt als vakantieland veel te bieden. Het heeft zoveel mooie streken, zowel meren, als bergen maar ook de Oostzee is een aanrader. Ook ontzettend veel mooie steden als Hamburg, Dresden, Keulen, Münster en Berlijn natuurlijk maar ook kleinere steden die echt de moeite waard zijn. Ik ben al jaren fan van dit veelzijdige land!

   Beantwoorden

 6. Flavie

  Nee nog nooit, maar zo te zien moeten we er zeker ooit eens naartoe.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.