De Boezemvriend_De Groeve fietsen

Fotoblog | Fietsen naar de buren

Sinds enige weken ben ik weer in het bezit van een fiets en ja, dat schept natuurlijk ook verplichtingen. Waar ik normaal de voorkeur geef aan de benenwagen, geeft mijn vriend juist de voorkeur aan fietsen. In zijn beleving gaat het op de fiets een stuk sneller en kun je net zo goed genieten van de natuur. Tja, ik kan hem daar eigenlijk geen ongelijk in geven. Vooral na ons fietstochtje van afgelopen zondag ben ik het helemaal met hem eens.

Vandaag neem ik jullie dan ook mee op ons tochtje naar de buren!

Op de fiets naar de buren

fietsen_provincie Drenthe

Naar de buren? Wonen jullie echt zo landelijk dan? Nou, nee, dat valt best wel mee.  Met de buren bedoel ik in dit geval de provincie Drenthe waar we eigenlijk best wel dichtbij wonen. We komen er dan ook graag maar meestal is dat inderdaad met de auto zodat we vervolgens ergens een route gaan lopen.

Deze keer gaan we dus op de fiets.

Via De Groeve fietsen we naar Zuidlaren

Ik heb mijn zinnen voor onze eerste echte fietstocht op Zuidlaren gezet. Een leuk dorpje in Drenthe waar het ook op zondag altijd gezellig druk is. Ik had mij alleen niet gerealiseerd dat er behoorlijk wat wind staat en dat het zeker op de heenweg flink trappen is. Tjonge, als je dat dan niet meer gewend bent, dan valt dat smerig tegen.

We moeten dan ook flink trappen en wat dat betreft ben ik af en toe blij dat ik onder het excuus ‘Stop, ik wil een foto maken’ even een rustmomentje kan pakken. Zo’n rustmomentje neem ik bewust dan ook even bij De Boezemvriend, de molen in De Groeve.

De Boezemvriend_De Groeve fiets

Een schitterend Hollands plaatje toch? Terwijl ik mij vermaak met het nemen van wat foto’s wacht René geduldig tot ik klaar ben.

wachten fiets

De Boezemvriend_De Groeve fiets

Ik zie andere fietsers de fietsbrug nemen en besluit spontaan dat ik dat ook wil. Het betekent echter wel dat we onze fietsen naar boven moeten duwen en dus aan de andere kant weer naar beneden. Helemaal handig ben ik nooit geweest in dat soort situaties maar het gaat gelukkig allemaal goed en we komen inclusief onze fietsen veilig en wel aan de andere kant van de brug terecht.

We fietsen via een smal paadje door een weiland verder richting Zuidlaren. Eenmaal in Zuidlaren aangekomen, is het natuurlijk voor ons beiden wel duidelijk wat onze bestemming wordt. De Brink, oftewel neerploffen op een terrasje. We kiezen dit keer voor Eetcounter Op ’t Olle Stee. Meestal zit hier alles vol maar dit keer hebben we geluk. Er is nog net één tafeltje vrij!

Eetcounter Op 't Olle Stee

De lucht wordt ondertussen steeds donkerder maar het blijft gelukkig droog. Nadat we onze lunch hebben verorberd, besluiten we om weer verder te gaan. We hebben drie keuzes, namelijk nog even langs het Zuidlaardermeer te fietsen, via dezelfde route weer terug naar huis of doorfietsen naar Annen en dan via Spijkerboor weer terug naar huis. We kiezen voor de laatste optie en gaan richting Annen.

Uiteindelijk komen we langs het prachtige natuurgebied Het Hunzedal en worden daar luidkeels begroet door een paar dames. Dan moet je natuurlijk gewoon wel even stoppen, toch?

Het Hunzedal fiets

 

Fiets

Op de terugweg hebben we gelukkig wind mee maar dat is helaas niet te zien aan onze fietselfie. Ik zou toch zweren dat mijn haar ’s ochtends een stuk beter in model zat.

In totaal hebben we zo’n 35 km afgelegd. Niet slecht toch voor onze eerste echte fietstocht sinds jaren? En mocht je nieuwsgierig zijn, met de zadelpijn viel het eigenlijk best wel mee!

 

16 comments

 1. Beau Bewust

  Wauw niet slecht zeg! Leuk geschreven ook 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Wij vonden het ook direct een goede rit.

   Beantwoorden

 2. Nicole Orriëns

  35 kilometer is zeker niet slecht! En wat een prachtige omgeving hebben jullie daar zeg!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, drenthe is inderdaad erg mooi. Gelukkig voor ons ook erg dichtbij.

   Beantwoorden

 3. Miss K

  Wel een prachtige omgeving. 35 km is wel een flink eindje. Wel een meevaller van dat éne tafeltje nog.

  Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuke tocht zeg! Fietsen is zo heerlijk, vooral voor de wind haha 😛 Maar als er niet al te veel wind staat is tegenwind ook prima te doen. Ik heb geen fiets meer helaas, maar wie weet dat ik er ooit nog aan begin in Colombia haha

  Beantwoorden

 5. Janet

  Leuk! Het ziet er gezellig uit op de foto’s! Lang leve Drenthe 😉

  Beantwoorden

 6. Helena

  Super hoor en zeker leuk om te lezen; binnenkort maar weer de fietsen mee op de auto richting Drenthe (blijft toch wel erg mooi :-)).

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hopelijk krijgen we nog een paar dagen mooi weer zodat je nog lekker naar Drenthe kunt gaan!

   Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Ik vind het wel tof hoor. Af en toe een eind rondfietsen. Nederland is zo mooi!

  Beantwoorden

 8. Yova

  Heerlijk dat jullie lekker gefietst gedaan hebben. Mooie omgeving bekennen. Ik ben ook gek op molen aan de water kijken. Helaas kan ik niet meer fietsen. Vanwege mijn arm. Vroeger ging ik heel veel fietsen. Je maakte prachtig foto’s. Ontbijten ziet heerlijk uit.

  Beantwoorden

 9. Kimberly

  Leuk geschreven! Ik ben zelf ook gek op fietstochtjes, binnenkort de MB maar weer is uit de schuur halen..

  Beantwoorden

 10. Judith

  jeetje wat een mooie lange rit meteen, ik gebruik mijn fiets meer voor school en de boodschappen

  Beantwoorden

 11. Marcella

  Ik heb heel wat kilometers in Drenthe gefietst. Vanuit Groningen stad ben ik er zo en ik vind het vaak fijner dan het weidse noordelijke stuk boven stad. In jouw regio kom ik trouwens bijna nooit. Moet ik ook eens doen!

  Beantwoorden

 12. Morgaine

  Wow, in jaren niet gefietst en dan meteen ff 35 km, respect!

  En ja, fietsen, je komt er verder mee, dat is waar, absoluut, waar ik wel vaak last van heb? Hier ook nu weer, is dat ik wat zie, denk, foto! Maar dan kun je niet stoppen omdat het verkeer het niet toe laat, hahahahaha Of het is zo’n punt dat het onhandig is om te stoppen omdat je dan toch een stukje moet lopen, ja hier heel veel vals plat tot bergjes waar de fietspaden echt heel steil zijn, niet zo hoog misschien, maar gewoon heel steil.

  Ik zie moeders met kinderen dan ook vaak op de top staan, en het kind komt er dan lopend achteraan, lol.

  X

  Beantwoorden

 13. Saskia

  Fijne foto’s weer. Heb sinds kort ook een fiets om naar mijn werk te gaan. Moet zeggen dat het steeds een stukje beter gaat. Vooral met de zekerheid. Ik ben een motor gewend met dikke banden en een flinke stel remmem. ’t voelde maar wat eng na al die jaren op die iele bandjes 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.