Favorieten tag…

Onlangs werd ik door Serena getagd voor de Favorieten Tag maar zoals het zo vaak gaat met dit soort dingen, je slaat het op in je conceptenlijst en daar blijft het dan een tijdje hangen. Vooral omdat het vaak wel even tijd kost om alles in te vullen en omdat je vaak/soms al andere blogs gepland hebt staan. Maar goed, ik ben er even voor gaan zitten, dus bij deze mijn Favorieten!

1. Plaats een foto van je favoriete televisie programma. Vertel daarnaast waar het over gaat en waarom je het zo leuk vindt.

BlacklistLogoTja, wie kent deze serie eigenlijk niet? In het kort komt het hier op neer: beruchte crimineel, Raymond Reddington, geeft zich na jaren ineens over aan de FBI en is bereid om met hun samen te werken om andere criminelen op te pakken, op voorwaarde dat hij kan samenwerken met Elisabeth Keen. Spannend, bloedstollend, verrassend en een zeer charismatische hoofdpersoon, Reddington, waar je al snel sympathie voor op vat. Een topserie dus!

2. Plaats een foto van je favoriete persoon uit je favoriete serie.

raymond_reddington_-_the_blacklist_-_cast James Spader, oftewel Raymond Reddington, de beruchte crimineel. Charismatisch, innemend, innovatief en altijd net een stap verder dan een ander. Zeer goed acteerwerk, voor zover ik daarin een expert ben natuurlijk…

3. Plaats een foto van jouw favoriete boek.

ikbenpelgrimIk ben Pelgrim van Terry Hayes. Voor mij het beste boek wat ik vorig jaar heb gelezen. Ja, het is een dikke pil van maar liefst ruim 700 pagina’s maar geloof me, je krijgt er echt geen spijt van, het is het meer dan waard en zeker geen worstelpartij. Ja, je worstelt wel met gebrek aan slaap, puur omdat je wil weten hoe het af zal lopen.

4. Plaats een foto van jouw favoriete radiozender.

Jazz_Radio_LogoOkay, ik speel een beetje gemeen… want dit was namelijk onze favoriete radiozender toen we in Normandië op vakantie waren en is hier dus niet op de radio te horen. Gelukkig is er wel een internetstream en daar luisteren we nu dus nog regelmatig naar, zo ook tijdens het typen van deze blog. Heerlijke muziek, weinig gepraat en als er gepraat wordt is het inderdaad in de mooiste taal van de wereld, namelijk Frans!

5. Plaats een foto van jouw favoriete persoon van jouw favoriete zender. Vertel daarbij wanneer hij/ zij te horen is.

Gerard EkdomOpnieuw even gemeen spelen want 3FM is al een tijdje niet meer mijn favoriete zender maar Gerard Ekdom is zeer zeker wel mijn favoriete dj. Misschien dat ik straks nog wel overstap naar radio 2 want zonder zijn heerlijke stem en grollen wordt het wel heel erg saai en nu hij de vroege ochtend gaat doen, lijkt me dat dé manier om heerlijk relax naar mijn werk te tuffen!

6. Plaats een foto van jouw favoriete televisie zender.

rtl4-logoLastig zeg, want echt een favoriete zender heb ik niet. Kijk überhaupt maar weinig tv trouwens… maar goed, dan zal ik toch voor RTL4 gaan. Dat heeft dan vooral met de volgende vraag te maken…

7. Plaats een foto van jouw favoriete persoon van jouw favoriete zender.
Vertel daarbij wanneer hij/ zij te zien is.

Humberto-Tan-ANPHumberto Tan, presentator van RTL Late Night. Over het algemeen een heerlijke no nonsense talkshow met diverse gasten uit binnen- en buitenland. Soms gaat het ergens over, soms ook totaal niet, vaak ook ontroerend en meestal met geweldige artiesten. Jammer dat het pas om 22.30 uur wordt uitgezonden maar wel vaak de reden dat ik te laat in bed beland! Het zal binnenkort wel weer dagelijks te zien…

8. Plaats een foto van jouw favoriete schoolvak. Vertel daarbij kort waar het vak over gaat.

Geschiedenis-strip-shootnshopGeschiedenis dus! Als klein meisje vond ik dit al super interessant en konden deze lessen me niet lang genoeg duren. Ook daarna bleef het me bezighouden en fascineren. Zowel alles op het gebied van de wereldoorlogen maar ook de ontdekkingsreis van Columbo, het ontstaan van de slavernij, de middeleeuwen, ridders… kortom, alles wat zich vroeger heeft afgespeeld. Nog steeds kan me dat enorm boeien.

9. Plaats een foto van jouw favoriete zanger/ zangeres. Plaats daarnaast een nummer met een goede hit die je leuk vindt.

Nog steeds vind ik dit nummer, Uptown Funk, van Bruno Mars, helemaal geweldig en kan ik gewoon niet stil blijven zitten zodra ik het ergens hoor. Sowieso vind ik dit een geweldige zanger, zijn stem, zijn performance, het doet me ontzettend veel denken aan Michael Jackson, voor mij nog steeds één van de grootste zangers ooit.

10. Je favoriete kinderserie van vroeger. Vertel daarbij kort waar de serie over ging.

DukesWie is er niet groot mee geworden in de jaren 80? The Dukes of Hazzard, over de 2 neven, Bo en Luke, die met hun snelle auto, de General Lee, regelmatig aan het racen waren en telkens moesten proberen uit de handen van de corrupte burgemeester, die het voorzien had op de boerderij van hun opa, en zijn hulpje Rosco, te blijven. Hilariteit verzekerd! Ik keek hier altijd naar samen met paps en we lagen dan echt helemaal dubbel van het lachen, tot grote verbazing van mams want zij zag er de humor niet bepaald van in, waardoor wij alleen maar meer in een deuk lagen. Heerlijke tijd! Zie ons nog zitten in onze stacaravan of thuis voor de buis!

11. Jouw favoriete personage van jouw favoriete kinderserie?

james-best James Best, oftewel hulpsheriff Rosco, een ietwat klunzige politieagent die het eigenlijk best wel goed bedoelde en stiekem weleens een oogje dichtkneep in de jacht op Bo en Luke om zo eigenlijk een beetje indruk te maken op hun nichtje, de mooie Daisy.

Okay, dan nu nog het nomineren van 3 bloggers!

Morgaine, Saar en Zomersproetje… Dames, voel je niet verplicht maar mocht je zin en tijd hebben, dan ben ik erg benieuwd naar jullie favorieten!

17 comments

 1. Sabine

  Hihi ik heb deze tag ook in mijn conceptenlijst staan, is ook nog niet af 🙂 The Dukes of Hazzard!! Keek ik ook vaak vroeger, net als The A-Team en Baywatch haha! 😀

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   A-Team was ook vaste prik met paps, Baywatch keek ik altijd alleen naar, maar inderdaad ook zo’n serie waarvoor ik aan de buis gekluisterd zat…

   Beantwoorden

 2. zomersproetje84

  Yes! Leuke tag :-D!! Dankjewel vaak het tangen. We hebben hier best wat gemeen: tv zender en programma en artiest. Als ik net iets eerder geboren was had ik vast graag gekeken naar de Dukes… x

  Beantwoorden

 3. zomersproetje84

  Bedankt voor het taggen bedoel ik dus hè hihi….stom woordenboek en natuurlijk vind ik het tof hem ook in te vullen! Fijne avond meis!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gebeurd mij ook vaak hoor!

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Whahahaha geweldig dit, gezien ik deze op 10 juni al gedaan heb, en Sabine moet nog inderdaad, omdat zij hem van mij heeft gekregen ~wacht, wacht nog steeds, en wacht nog even langer~ 😉

  Hier is de link naar mijn tag, want deze blijft wel zo’n beetje hetzelfde natuurlijk, zeker zo kort achter elkaar, al zou ik nog meer in kunnen vullen wat toen niet in mij op kwam. 😉 Dukes of Hazard was grappig maar later vond ik The Knight Rider toch leuker, maar toen was ik al tiener. Ik ben eerder en meer van de tijd van Maja de Bij, Wicki de Vicking, Beertje Collagol of zo, had ik zelfs een lp van en een boek. Later Remi en de Poppenkraam, dat soort kinderprogramma’s.

  https://mymorgaine.wordpress.com/2015/06/10/your-favorite-tag/

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Okay, die heb ik dus gemist omdat we toen in Normandië zaten maar dan ga ik die zo even lezen!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    Rustig aan, je hebt de link nu 😉 lees wanneer je tijd hebt 😀

    Beantwoorden

 5. natasjaslifestyle

  Leuk!! De dukes of hazzards geweldig!!

  Beantwoorden

 6. Stephanie

  Leuke tag en leuk ingevuld :). En ik moet The Blacklist toch maar eens een kans geven!
  Aaah MJ <3 mijn idool! Uptown Funk is trouwens 'nageaapt' van het nummer Jam van MJ, luister maar eens 🙂

  Beantwoorden

 7. Serena

  He, leuk dat je hem hebt ingevuld!!!
  Zo te zien hebben we wel redelijk dezelfde smaak, met uitzondering van de muziek dan.
  Van The Dukes heb ik volgens mij wel alle afleveringen gezien? Heb je meegekregen dat Rosco een aantal weken geleden is overleden?

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik zag het laatst inderdaad ergens, 88 toch? Mooie leeftijd…

   Beantwoorden

 8. Esmeralda

  Hihi ik kan me in veel van je favorieten vinden! 😀

  Beantwoorden

 9. Flavie

  Ik kocht onlangs ‘Ik ben Pelgrim’… ik had geen idee dat het zo’n dik boek is!
  Bruno Mars is ook mijn favoriete zanger op dit moment… ik heb zijn cd al blauw gedraaid in de auto 🙂

  Beantwoorden

 10. iliveformydreams.com

  Wat een leuke en originele tag! Ik kende deze nog niet… Super leuk om dus te lezen en vooral zien.

  Beantwoorden

 11. LJ

  Dat probleem had ik met ‘Ik ben pelgrim’ ook: niet willen gaan slapen hahaha 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: