Een weekend offline…

Een heel weekend zonder internet? Is dat tegenwoordig nog mogelijk? En wat doe je dan? Laat ik voorop stellen dat het absoluut niet mijn bedoeling was om internetloos in het Harz te gaan zitten.

Nee, het was juist mijn bedoeling om zowel mijn ouders als vriendinnetje D. te bestoken met allerlei foto’s maar dat kon dus niet…

How come? Nou, heel simpel… ik zag een leuke aanbieding bij booking.com met de voorwaarde van kostenloos annuleren tot kort voor vertrek en hop geboekt! Wel eerst de beoordelingen gelezen maar dus niet de kleine lettertjes dat er geen wifi aanwezig was…

img1426017207210

Heel eventjes spookte het nog door mijn hoofd om te annuleren en te gaan zoeken naar een huisje inclusief wifi maar ach, wat is nu een weekend? Nou, dat kan ik je vertellen! Dat zijn dus bijna 3 hele dagen! Drie hele dagen waarin we voor ons gevoel afgesloten waren van alles en iedereen! Natuurlijk was er gewoon de Duitse tv, voor ons zeker geen onbekend terrein, maar niks geen whatsapp, niks geen AD, laat staan wordfeud of welk spelletje dan ook.

Nee, gewoon ouderwets gebeld en smsjes verstuurd. Goh, moest trouwens eerst weer kijken hoe dat dat ook alweer ging. Bleek uiteindelijk een smsje naar het vaste nummer van mijn ouders te hebben verstuurd! Kun je nagaan hoe onwennig zoiets wordt…

Maar het was eigenlijk ook best wel heel ontspannend! Even helemaal weg zijn, even met niemand contact, geen spelletjes die verlopen als je niet binnen zo’n tijd hebt gespeeld, geen prikkel op welk internetfront dan ook!

Heb ik extra dingen gedaan nu ik zonder wifi zat? Boeken verslonden of nieuwe talenten ontdekt? Nee, dat ook weer niet, was het maar zo dat ik ineens een compleet boek had geschreven in de trant van bijvoorbeeld Miss Lackberg of Wernigerode met fijne penseeltrekken had weten vast te leggen maar niks van dit alles dus…

Wel ontdekte ik dat het leven zonder wifi best wel aangenaam is, dat het veel ontspannender is en dat het op de één of andere manier veel vrijer voelt. Eigenlijk best wel lekker om weer even wifiloos te zijn, gewoon weer even helemaal met zijn tweetjes te zijn zonder dat er ergens iets of iemand op de achtergrond aanwezig is.

Nooit meer wifi is inmiddels geen optie meer maar af en toe even zo’n wifiloos weekendje is zeker niet verkeerd!

20 comments

 1. Morgaine

  Ik zit me hier suf te lachen, vooral omdat ik dat dus nog gewoon gewend ben, en wat als ik overstap naar modern 😛 hahaha ik vraag mij serieus af of ik dat ook dat ‘als een probleem’ – ‘met knipoog’ ga zien, hahahaha

  Maar echt, inderdaad, als ik de fiets op stap of zoals morgen weer naar mijn werk ga, vrijdag even naar goede vriend op bezoek ga, dan fietsen, en niks in mijn handen hebben, de omgeving werkelijk zien, de gewone grote camera in mijn mandje in de tas hebben en gewoon stoppen onderweg om die mooie foto met pro camera te maken 😉

  Zo ook dagjes uit, ik beleef ze 100% omdat ik mobiel dan wel bij mij heb, maar alleen mee kan bellen of smssen, dus gebruikt wordt die niet, noodgeval alleen…. wel zo rustig en fijn 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik denk idd dat je zonder mobiel meer geniet dan met steeds je mobiel in de aanslag. Net als met concerten, als je steeds foto’s maakt of filmt, krijg je het veel minder mee…

   Beantwoorden

 2. kliefje

  Ik zou zelfs best de hele zomervakantie zonder internet willen, maar ik denk dat Jill en Vlam me vermoorden als ik het zelfs maar voorstel 😉

  Beantwoorden

 3. Wendy

  Tijdens onze laatste zomervakantie hadden we alleen Wifi bij de receptie van de camping. Maar om daar nou de hele tijd te gaan zitten op een niet comfortabele houten bank was al helemaal niks. Dus toen waren we ook 95% van de tijd wifi-loos. Eigenlijk best lekker. Nog nooit zoveel bordspelletjes gedaan in twee weken tijd. 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je gaat dan idd andere dingen doen, ook best wel leuk eigenlijk…

   Beantwoorden

 4. Ferry & Jacqueline

  Zomervakantie gaan wij af en toe dagje uit. Wij gaan niet op vakantie. Leuke foto heb je gemaakt. Wifi is wel makkelijk. Dan kun je lekker sms sturen. Alleen als het nodig is. Maar moet wel kunnen genieten op de vakantie. Zonder internet kunnen wij niet.

  Beantwoorden

 5. noeps1

  af en toe is het heerlijk. op vakantie zet ik vaak de telefoon ui, alleen s avonds even aan om te checken bij de kids, verder lekker niks

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Telefoon uitzetten doen we nooit, maar zonder Wi-Fi is best wel fijn…

   Beantwoorden

 6. Sammie

  3 hele dagen! Is inderdaad best lang haha, maar kan me voorstellen dat het wel heel relax is

  Beantwoorden

 7. Marleeeentje

  In het buitenland kan ik makkelijk zonder internet, maar als ik gewoon thuis zit is het zo’n automatisme, hahaha. Bespaart wel een hoop batterij!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Thuis ben ik echt één met mijn mobieltje…

   Beantwoorden

 8. Serena

  Ik werd gillend gek!!! Ik neem dus altijd een buitenlandbundel als ik wegga…
  Maar als je er geen problemen mee hebt, lekker toch!!!

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Ja/nee/ja/nee. Internet tijdens uitjes in het buitenland. Sommige dingen hoeven voor mij echt niet op vakantie. Maar compleet offline is ook weer zoiets. Maar ja, onze oosterburen hebben het niet zo goed geregeld als ons. Ik heb al op punten gestaan waar er zelfs geen bereik is qua normale telefonie…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Hadden wij ook, best wel gek eigenlijk

   Beantwoorden

 10. Flavie

  Als wij weekendjes weg gaan in het buitenland, is dit meestal zonder wifi… eventjes verlost van de ‘sociale media’ verplichtingen… lukt perfect! 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zoeken jullie dat echt op? In veel accommodaties zit tegenwoordig Wi-Fi, nu dus in ons huisje in het Harz niet…

   Beantwoorden

   1. Flavie

    Er is zogezegd altijd Wifi tot je op de hotelkamer komt en 5 minuten moet wachten tot een pagina ingeladen is (dat hebben wij al veel ondervonden). Ook al hebben wij huisjes/bungalows gehuurd zonder wifi… we missen het niet.

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     We laten een accommodatie niet schieten als er geen Wi-Fi is, maar dan heb je meestal in een restaurant nog wel Wi-Fi, maar dat was dus ook niet zo…

     Beantwoorden

 11. LJ

  Ik let er meestal niet op of er wifi is of niet. Met Mobile Vikings kan je gewoon een data-abonnement kopen dat dan een maand geldig is, met de belwaarde die nog op je kaart staat (en die ik toch nooit opkrijg want… ik bel nooit). Het lief zou nog geen dag zonder internet kunnen, ik gebruik het vooral om ter plaatse dingen op te zoeken zoals route, restaurant, die dingen.

  Beantwoorden

 12. Lies

  Ik heb ook heel vaak een wifiloos dagje, maar meestal kom ik daar aan het einde van de dag achter. Heerlijk om niet constant op actief te moeten staan 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: