Echte post

Echte post is cool, ja toch?

Echte post… wie krijgt dat tegenwoordig nog? Als ik naar de inhoud van onze brievenbus kijk dan zijn het vooral reclamefolders, een verdwaalde rekening van mijn lidmaatschap bij de bieb omdat ik steeds vergeet om dit om te zetten naar een automatische incasso en kaartjes met verjaardag en kerst.

Maar goed, hoe kom ik zo bij dit onderwerp? Nou, een tijdje geleden lanceerden de dames Nortflix en Monsieur Mango het project EPIC, oftewel Echte Post Is Cool en werd ik hiervoor uitgenodigd via Instagram en voor ik het wist, had ik me ook al aangemeld. Gewoon leuk toch om een keertje echte post te ontvangen én om zelf een pakketje te versturen naar iemand die je totaal niet kent?

En daarna sloeg zo opeens de twijfel toe…

Vriendlief riep ook al “jij haalt je ook echt van alles op je hals he?” toen hij mijn winkelmandje met gekleurde enveloppen en stickervellen zag. En ja, ik ben inderdaad nogal iemand die heel impulsief in dat soort dingen kan reageren en dan later bedenkt dat het misschien verstandiger was geweest om de boot af te houden. Niet dat ik niet voor € 5,= een cadeautje voor een onbekende wil kopen en dat enigszins een beetje leuk weet in te pakken, hoewel… er zitten nu een paar mensen hardop te lachen, maar meer om wat moet je in hemelsnaam kopen voor een onbekende wiens social mediakanalen ook weinig extra info oplevert?

Je wilt ook niet helemaal met niks bruikbaars aankomen wat direct de prullenbak haalt, toch? Uiteindelijk heb ik wel iets gevonden op zijn/haar blog waar ik iets mee kon en ik hoop dan ook echt dat mijn poging gewaardeerd wordt en wellicht een glimlach tevoorschijn weet te toveren omdat ik zelf eigenlijk vind dat ik best wel origineel bezig ben geweest.

Aan de andere kant…

Wat zou ik zelf krijgen he? Ik weet eerlijk gezegd niet eens meer zo goed wat ik in de omschrijving heb geroepen. Iets met thee geloof ik…

Waar ik vooral heel benieuwd naar ben, is of mijn gever ook zo heeft lopen twijfelen en mij misschien ergens heeft vervloekt omdat het zo verdraaid lastig was om iets leuks te bedenken voor mij! Maar wat het ook is geworden, bij deze… ik waardeer je moeite en ongetwijfeld je inpaktalenten want zo beroerd als ik dat kan, zal er vast niet nog iemand zijn, laat staan dat degene ook nog eens uitgerekend aan mij is gekoppeld. Dat is dan wel echt een mooie speling van het lot, toch?

32 comments

 1. Helena

  Wat een gaaf idee joh (-: alleen van het idee word je toch al blij haha.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat is zeker zo. Ben ook erg benieuwd wat degene ervan vindt…

   Beantwoorden

 2. sammie

  Oh ik had er ook zo’n moeite mee! Ik heb uiteindelijk wel wat kunnen scoren maar ik kende de blogger helemaal niet en het gene wat ze graag deed kon ik echt niet vinden voor minder dan 8 euro dus dat werd niks. Ik hoop inderdaad ook dat ze blij is met de moeite die ik gedaan heb, maar denk dat ik een volgende keer niet meer mee doe.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik vond het op zich wel leuk maar weet ook nog niet of ik weer mee zou doen. Het is toch lastig om iets te kopen voor iemand die je totaal niet kent.

   Beantwoorden

  2. Northflix

   Wat jammer dat jij en Wanda het als lastig hebben ervaren.
   Zelf vond ik het wel een uitdaging en ik besefte me even hoe “achteloos” ik normaal vaak cadeautjes koop.
   Ik hoop/denk dat de meeste mensen ook mee hebben gedaan met de gedachte van “It is the thought that counts!”.
   De feedback met betrekking tot het budget gaan we bij een eventuele tweede editie zeker meenemen, dames.
   Ik moet ook eerlijk opmerken dat het ideetje spontaan ontstond en dat we nooit verwacht hadden dat er zoveel mensen mee zouden doen aan onze “impulsieve” actie.

   Beantwoorden

   1. Wanda

    Met het idee is ook helemaal niks mis hoor! Ook het bedrag is laagdrempelig waardoor juist veel mensen zich hebben opgegeven. Maak je het duurder dan zullen ongetwijfeld veel mensen afhaken. Het probleem voor mij zat hem vooral in het feit dat mijn ‘ontvanger’ weinig informatie had verstrekt en je toch ook wel graag iets origineels en bruikbaars wilt geven. Maar goed, ik hoop dat degene dat weet te waarderen.

    Beantwoorden

    1. Northflix

     Dan kan ik het me voorstellen dat het lastig(er) is. Van mijn partner kon ik veel info van haar Instagram halen. Daarnaast kende ik haar/haar blog al een beetje, dus wat dat betreft had ik geluk bij de loting/verdeling.

     Fijn dat je dit deelt trouwens, want we kunnen bij een eventuele volgende editie wel opmerken dat het belangrijk/handig is om toch echt even je hobby’s en interesses te vermelden.

     Beantwoorden

     1. Wanda

      Ik moet ook zeggen dat ik niet meer weet wat ik zelf heb gezegd hoor, dus het zou ook goed mogelijk zijn dat degene die mij heeft, het ook lastig heeft gevonden. Maar inderdaad, bij een volgende editie is het misschien wel handiger om hier wat uitgebreider op in te gaan.

  3. Paul

   Voor de ontvanger was het in elk geval een succes, Wanda!

   Beantwoorden

   1. Wanda

    Leuk om te horen!

    Beantwoorden

 3. patricia

  Helemaal mee eens, Ik doe mijn inkopen voor post bij de action. Zowel enveloppen, leuke vellen, Stickers, stempels en tape. Voor een klein bedrag. Misschien heb je hier wat aan.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daar ben ik idd ook geweest!

   Beantwoorden

 4. Sanne

  Dit vind ik zo leuk. Ik vroeg mij al af wat dit inhoudt. Super leuk dat ze dit hebben bedacht. Ik ben benieuwd wat je gaat krijgen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ook! Zal het hier wel even showen!

   Beantwoorden

 5. ~ Inge ~

  Wat leuk!! Nu loop je vast iedere dag naar de deur om te kijken of er al wat is gekomen….. 😉 Ja, echte post krijgen is ook heel leuk! Ik heb een vriendin die ik al sinds mijn jeugd ken en wij schrijven elkaar nog steeds echte brieven, erg leuk!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat heb ik vroeger ook heel veel gedaan. Had door heel Europa penvriendinnen. Vond het altijd erg leuk maar dat is door Internet zo verwaterd helaas…

   Beantwoorden

 6. Morgaine

  Whahahahahaha het gaat leuk worden, echt waar, echte post is ook cool, en ik heb sinds ik blog, meer post gekregen dan in de jaren ervoor, dat is een ding wat zeker is, en dat zonder aan ook maar iets mee te doen, oké, twee keer een winactie, maar er zijn mensen die vaker een kaartje sturen zomaar ineens, zo lief!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Doe je ook mee dan?

   Beantwoorden

 7. Deborah

  Wat een leuk idee!!
  Ben benieuwd wat je krijgt.
  Ben zelf niet zo crea bea dus “even” iets leuks in elkaar knutselen is voor mij al een hele klus haha.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Voor mij ook hoor! Heb het dan ook wel simpel gehouden.

   Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Echte post is inderdaad supercool. Maar ja, er komt nog maar zo weinig hier in de bus …

  Beantwoorden

 9. Sabine

  Ik begrijp helemaal je struggles! Zou er ook moeite mee hebben, ben nooit heel goed in het bedenken van cadeautjes ed voor onbekenden. Maar uiteindelijk denk ik dat het voor iedereen die stuurt en krijgt het superleuk zal zijn!

  Beantwoorden

 10. Ferry & Jacqueline

  Dat is heel goed idee van je. Ik ben echt benieuwd naar je post. Bij ons komt de laatste tijd weinig post. Dat heb ik wel in de gaten. Er komt ook maandag geen breiven post bij ons. Het is ook weer tijdje nieuw.

  Beantwoorden

 11. Inge

  Hihi ja we hebben veel reacties gekregen dat €5 eigenlijk te weinig is.. en dat er heel veel vraag is naar een tweede editie. Dus wie weet komt er nog een tweede keer met iets meer budget.. 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk dat iedereen zo enthousiast is!

   Beantwoorden

 12. Insoon

  Wat leuk zeg! Tegenwoordig gaat zoveel digitaal, dat echte post extra leuk is om te krijgen 🙂
  Laat je hier nog zien wat jij hebt gekregen?

  Beantwoorden

 13. Kim

  Ik snap het dilemma. Ik heb al moeite met cadeautjes voor bekenden, laat staan onbekenden. Maar uiteindelijk gaat het om het idee, natuurlijk. En je hebt niet voor niets een brievenbus.

  Beantwoorden

 14. Serena

  Ik zie inderdaad leuke foto’s voorbij komen, maar ik heb het toch overgeslagen. Ik wil sowieso niet zomaar mijn adres bekend maken en ben ook niet zo knutselig.
  Ik hoop dat jij ook leuke dingen ontvangt!!!

  Beantwoorden

 15. Flavie

  Ik heb dit al eens gedaan en ik vond het superleuk om te doen!

  Beantwoorden

 16. Paul

  Hoi Wanda, ik reageer een beetje laat want ik was op vakantie. Dus jouw envelop lag op mij te wachten thuis. Maar ik vond het zeker leuk om te zien hoe je je in mijn blog hebt verdiept en daarop de inhoud hebt aangepast. Job well done! Ik moest hard lachen om de brochure over OIdambt en omgeving. Mijn stukje over Groningen schreef ik niet over één nacht eis. Ik heb jarenlang in Groningen, Winschoten, Hoogezand, Delfzijl en Stadskanaal gewerkt. Qua natuur en omgeving vind ik het prachtig. Wonen doe ik liever ergens anders ;-). Maar de brochure gaat van pas komen voor de toeristische tripjes die ik met regelmaat naar het hoge noorden maak. Dank voor de overige cadeautjes. Erg leuk!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik begrijp je volkomen hoor! Het is dat ik hier ben geboren en getogen maar soms vraag ik me ook weleens af of het niet beter is om te verkassen, omdat er hier wel erg weinig over blijft… Leuk dat je nog regelmatig uitstapjes deze kant op maakt! Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor je volgende bezoek richting het hoge noorden!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.