Manhattan New York wereldsteden

Drie wereldsteden die ik absoluut wil bezoeken (1)

Door de jaren heen heb ik al heel wat steden bezocht maar welke wereldsteden staan er nog hoog op mijn lijstje? Vandaag deel ik dan ook de drie steden die ik dolgraag eens wil bezoeken!

1. New York (Amerika)

Manhattan New York wereldsteden

Helemaal eerlijk is het niet, want in november 2001 was ik al eens in deze wereldstad. Toen stond alles in het teken van de marathon (iets met een ex die meedeed). De stad was net daarvoor in september getroffen door de terroristische aanslag op de Twin Towers.

Echt zorgeloos genieten in New York was er dan ook niet bij. Hoewel het dagelijkse leven inmiddels weer was opgepakt, lag een deel van het openbaar vervoer nog plat en voelde het alsof de stad in zekere zin was verlamd. Natuurlijk hebben we een deel van de toeristische dingen gedaan zoals het beklimmen van de Empire State Building en genieten van het prachtige uitzicht. Net als een boottocht waarbij we langs het Vrijheidsbeeld zijn gevaren. In die tijd was ik totaal nog niet bezig met fotografie, ja, ik had wel een camera bij me en heb ook wel foto’s gemaakt maar ik weet zeker dat ik er nu op een heel andere manier tegen aan zou kijken.

Als ik nu naar New York zou gaan, dan wil ik ook graag kennismaken met het echte New York. Dan wil ik niet alleen op Times Square staan maar ook slenteren door wijken als Soho en genieten van pasta in Little Italy. Een beetje mijn eigen aflevering maken van Sex in the City zonder die vermaledijde schoenen van Manolo Blahnik dan!

2. Lissabon (Portugal)

Lissabon Portugal wereldsteden

Afgelopen maart waren we een weekje aan de Algarve en sindsdien ben ik helemaal verliefd geworden op Portugal. Het was mijn tweede keer in Portugal maar beide keren helaas nooit in Lissabon.

Deze kleurrijke stad met haar bekende tramlijn 28 staat absoluut hoog op mijn wensenlijstje. Net als de wijk Belém waar ik dan zou willen genieten van de Torre de Belém en het klooster Monasteiro dos Jeronimos.

Portugal staat natuurlijk ook bekend om haar typische muziek, oftewel de Fado. Waar kun je dit beter luisteren dan in een wereldstad als Lissabon? Het lijkt me dan ook super om onder een genot van een heerlijk hapje en drankje te genieten van deze muziek om zo de sfeer helemaal op te kunnen snuiven!

3. Dresden (Duitsland)

Dresden Duitsland wereldsteden

Wie mij al wat langer volgt, weet ongetwijfeld wel dat ik een zwak heb voor onze Oosterburen. Duitsland is zo’n land dat je of helemaal niks vindt om het dan vaak op latere leeftijd toch te gaan waarderen. Voor mij is het eigenlijk nooit een punt geweest, als kind kwam ik er al en vond ik het er mooi.

Duitsland is wat mij betreft een heel divers land. Een land waar je zowel aan zee kunt zitten zoals wij vorig jaar aan de Oostzee deden, maar waar je ook kunt genieten van de natuur in bijvoorbeeld het Sauerland of Harz-gebergte. Daarnaast vind je er natuurlijk tig leuke stadjes, niet alleen zoals Monschau met van die typische vakwerkhuizen maar ook steden als Berlijn, Düsseldorff, München en Dresden. In Berlijn en Düsseldorff ben ik al geweest maar in München en Dresden nog niet. Vooral Dresden trekt mij dan enorm aan.

Waarom? Het is een stad die in de WOII compleet plat is gebombardeerd en vervolgens weer volledig is hersteld. Een stad met een enorme schat aan geschiedenis dus. Daarom vind ik deze stad juist zo bijzonder. Ik zou natuurlijk een bezoek willen brengen aan de Frauenkirche maar ook zou ik één van de kastelen die de stad rijk is willen bezoeken, zoals Schloss Pillnitz.

Welke wereldstad zou ik volgens jou moeten toevoegen aan dit rijtje?

Bron afgebeelde foto’s: Pixabay.

21 comments

 1. Layla

  California :)) Ik ben er dol op! Vooral San Francisco, met zijn mooie vrolijke huizen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   San Francisco, ook met zo’n tram! Lijkt me idd een mooie stad.

   Beantwoorden

 2. Koen

  Twee van de drie kan ik van harte aanbevelen. In Dresden ben ik nooit geweest en deze Duitse stad staat ook niet op mijn lijstje. Maar wie weet kan dat veranderen als jij mij enthousiast kunt maken …

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zodra ik dresden kan afstrepen, ga ik dat zeker proberen!

   Beantwoorden

 3. Bryan

  New York staat bij mij ook op het lijstje! Spijtig dat je er vorige keer niet echt kon van genieten!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daarom in de herhaling, ook geen straf natuurlijk!

   Beantwoorden

 4. Patricia

  Hmm.. welke je zou moeten toevoegen vind ik lastig, want ik ben zelf nog niet op zoveel plekken geweest. Op mijn lijstje staan sowieso ook New York en Wellington in Nieuw Zeeland vanwege alle Lord of the Rings locaties 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Nieuw Zeeland lijkt me inderdaad ook een prachtig land. Wie weet ooit!

   Beantwoorden

 5. Girls-Things

  New York staat ook zeker op mijn lijstje en Lissabon lijkt mij ook mooi. Zou ook graag nog eens naar Indonesië willen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Indonesië… Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht

   Beantwoorden

 6. Ivon

  Wat een grapje rijtje zo met Dresden ertussen, maar ik snap je liefde voor Duitsland helemaal hoor! Net als Oostenrijk, ook echt een onderschat vakantieland!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Oostenrijk is trouwens mijn favoriete vakantieland!

   Beantwoorden

 7. Sabine

  Hongkong! 😀 En ik wil zelf ook heel graag nog eens naar San Francisco.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hongkong… aan één kant wil ik daar best eens een kijkje nemen maar tegelijkertijd denk ik ook dat ik na een paar uurtjes gillend weg wil vanwege de drukte.

   Beantwoorden

 8. Melissa

  Indonesie, het is echt zo prachtig land. Al die rijstvelden en uitzicht zo mooi.

  Beantwoorden

 9. Susan

  New York wil ik ook wel! Lijkt me echt een geweldige ervaring.

  Beantwoorden

 10. Anette

  Ik zou zeggen Budapest en Madrid! In beide steden veel te zien, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Ik zou er zeker terug gaan want na één tripje heb je nog niet alles gezien ?
  Daarom gaan wij volgend jaar weer naar NYC want ook daar raak je na 1x niet uitgekeken..

  Beantwoorden

 11. Nicole Orriëns

  Londen is ook wel heel erg leuk vind ik.

  Beantwoorden

 12. Marcella

  Ik was in 2010 in New York, en wil graag nog eens terug. Bijzondere stad met een actieve ‘vibe’. Ook wil ik terug naar Londen, waar ik ooit met mijn klasgenoten in 4 Havo was. Bijna 18 jaar geleden… dus het is tijd om eens terug te gaan. In februari ga ik kennismaken met Lissabon, zin in!

  Beantwoorden

 13. Sheila

  NYC is zeker leuk. Maar ik vind het vooral leuk om Dresden terug te zien in deze lijst. Ik ben gek op Dresden. Het is een super leuke stad, met veel historische gebouwen en ook een gezellige kunstenaars wijk. Ik vind de stad ook veel leuker dan Berlijn. Maar op de één of andere manier wordt Dresden toch vaak over het hoofd gezien, Van mijn favo steden ter wereld, hoort Dresden ook in het rijtje thuis.

  Overige aanraders: San Diego, Sydney, Londen en Ubud.

  Beantwoorden

 14. Leen

  Staan ook alledrie op mijn lijstje… Aan zowel Lissabon als Dresden bracht ik al een blitzbezoek, maar dat smaakte naar méér…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.