Nieuwe doelen

Doelen 2016: Nailed of failed?

Elk jaar stel ik weer braaf mijn doelen op. Zo ook in januari 2016. Op de één of andere manier biedt een nieuw jaar weer volop nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen én vooral weer 365 dagen om het één of andere te bereiken. Hoogste tijd dus om te kijken hoe ik het ervan heb gebracht!

Nieuwsgierig? Lees dan lekker verder?

Wat riep ik ook alweer?

Lezen

Ook dit jaar heb ik de lat weer op 55 boeken gelegd en doe ik mee aan de Hebban Challenge.

Zo… heb ik hier even flink gefaald! Normaal lees ik met gemak een boek per week uit en vandaar dat ik de lat ook op 55 had gelegd. Maar doordat ik gewoon te druk was met formule 1 en vooral met het schrijven daarover las ik stukken minder dan verwacht. Ik weet eerlijk gezegd niet eens hoeveel het er uiteindelijk zijn geworden, want ik vergat ze gewoon te noteren! Ik gok dat het ergens rond de 40 zijn geweest maar het zouden er ook prima 35 kunnen zijn geweest.

leestips

Bloggen

Nou, meer de diepgang in, meer persoonlijker blogs schrijven, ook wil ik meer gaan bloggen over onze uitstapjes en dan niet zozeer in de trant van dat hebben we gedaan en daar zijn we geweest maar meer achtergrondinformatie verschaffen waardoor jij als lezer het gevoel krijgt dat je er toch een keertje naar toe zou willen.

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat mijn schrijfwijze inderdaad iets is veranderd. Uitstapjes worden nu op een andere manier belicht in plaats van dat het een opsomming is van hetgeen we zoal hebben gedaan. Zo gaf ik jullie onder meer tips voor een bezoek aan Schloss Neuschwanstein maar gaf ik je ook tips voor Wismar en als je een Reisje langs de Rijn wil maken. Dus ja, dit is wel aardig gelukt, al zeg ik het zelf!

Cursussen

Daarna wil ik eigenlijk verder met een fotografiecursus of een schrijfcursus.

Een dikke vette nee! Ja, ik heb veel gefotografeerd maar uitsluitend op eigen houtje. Wel kocht ik wat boeken om daar de nodige tips uit te halen. Behalve het fotograferen met badeendjes heb ik er bar weinig mee gedaan.

Bichlbach

Elke maand een route

Namelijk elke maand een route wandelen of fietsen

Nou, ik begon veelbelovend maar na april is het op dit vlak aardig stil geworden. Fietsen hebben we sowieso niet gedaan en wandelen dan wel maar niet specifiek een bepaalde route. Laat staan elke maand. Wel ging ik regelmatig aan de wandel in Borgerswold, De Heemtuin en ontdekten we de prachtige omgeving van Westerwolde.

Westerwolde

De provincie Groningen op de kaart zetten

Elke maand krijg ik een mail met daarin allemaal dingen die er te doen en te zien zijn in Groningen, ook heb ik sinds kort het boekje 100% Groningen waarin ik genoeg dingen heb gezien die me de moeite waard lijken, dus 2016 wordt het jaar dat ik het dichter bij huis ga zoeken en jullie ervan ga overtuigen dat je echt eens naar de provincie Groningen moet komen!

Wat een wake-up call! Deze is deels gelukt, als ik tenminste een beetje mijzelf het voordeel van de twijfel schenk. We gingen in ieder geval vaker op pad in onze eigen provincie. Zo ging ik op zoek naar de bollenvelden in de provincie maar maakten we ook een uitstapje naar Noordpolderzijl en maakten we een wandeling in het Noorderplantsoen in Groningen. Maar nog steeds is het veel en veel te weinig om jullie te overtuigen dat de provincie Groningen de moeite waard is!

Tulpenveld Spijk

Cultuur

Zo moet er toch eindelijk maar eens van komen om het Groninger Museum en het Scheepvaartmuseum in Groningen te bezoeken, net als Het Klooster in Ter Apel. Ik zet in ieder geval in op 8 culturele uitjes!

Het begon goed, want we bezochten in januari al Het Klooster in Ter Apel maar verder? Wel gingen we nog naar het openluchtmuseum dorp Orvelte en gingen we voor het eerst naar Delfsail. Ook bezochten we Schloss Neuschwanstein in Schwangau maar dan houdt het eigenlijk ook wel op. Geen enkel idee waarom dit toch maar niet wil lukken.

paardentram Orvelte

Afvallen

Doel: 10 kilo afvallen!

Wanneer lukt het mij om jullie op dit vlak eindelijk eens positief nieuws te kunnen geven? Nog steeds moeten die 10 kilo eruit maar nog steeds lukt het me niet om die knoop definitief om te zetten. Die 10 kilo worden soms 7 maar soms ook 12 en op dit moment is het gewoon weer die verrekte 10.

Travellust

Qua steden denk ik dan aan Dublin, Krakau en Hamburg maar ook zou ik dolgraag weer eens terug willen naar Brugge en Gent. In eigen land natuurlijk een waddeneiland, zo ben ik nog nooit op Terschelling geweest, of wat te denken van Zeeland? Natuurlijk willen we in augustus graag weer terug naar Spa (België) om Verstappen te zien racen en voor juni is Zweden een serieuze kandidaat maar ook Kroatië, Zwitserland en Duitsland zijn weleens genoemd.

Ja, dit is wel aardig goed gelukt! Okay, Dublin, Krakau en Hamburg zijn het niet geworden maar wel Wismar, Kassel, Dusseldorff, Keulen, Bonn en inderdaad Brugge. Een waddeneiland helaas ook niet en in de buurt van Zeeland kwamen we ook niet. Wel gingen we weer naar de formule 1 in Spa en gingen we daadwerkelijk in juni naar Zweden.

Lillesjön

Hoogste tijd dus om weer een nieuw lijstje met doelen op te stellen! Ja, ik ben hardleers!

14 comments

 1. Falderie

  Ik ben gestopt met doelen stellen 🙂
  Maar succes met de jouwe!

  Beantwoorden

 2. Sammie

  Toch best wel een hoop gedaan! Lezen heb ik dit jaar helemaal niet gedaan, alleen blogs heb ik gelezen 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zelfs blogs lezen schoot er soms bij in. Dat wil ik dit jaar echt weer meer gaan doen.

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Voor jou ook beste wensen voor 2017.
  Leuke vooruitzichten. Zoveel boeken gelezen. Je gaat ook meer bloggen. Ik vind je juist leuk om te zien uitstapjes. Maar ieder zelf moet wel leuk vinden met bloggen. Verleden jaar zijn wij naar Keukenhof geweest. Nou deze jaar gaan we ergens anders toe. We weten nog niet. Leuke uitstapjes maakt jij voor komende jaar. Zweden is daar zeker prachtig om te zien. Leuk dat je juni daar toe gaat op vakantie.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dit waren mijn plannen van vorig jaar, daar blikte ik nu op terug om te zien of ik ze heb gehaald. Mijn plannen voor dit jaar volgen nog.

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Nou ik vind dat je best wat hebt gedaan eigenlijk! Doelen stellen werkt bij mij ook niet altijd, maar voor dit jaar heb ik wel dingen die ik écht wil bereiken. Ben benieuwd of dat lukt. Ik stel er sowieso niet te veel, dan word ik al moe als ik naar het lijstje kijk haha. Succes!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik vind het gewoon leuk om zo’n lijstje op te stellen. Het is wat dat betreft geen ramp als iets niet is gelukt of is gedaan.

   Beantwoorden

 5. Deborah

  Leuk dat je een aantal doelen van je lijst hebt kunnen strepen.
  Ik vind het ook altijd erg leuk om bepaalde doelen te stellen. Inmiddels heb ik wel geleerd ze niet meer hardop te zeggen haha. Ik doe ook mee met de Hebban challenge. Ik heb hem op 40 boeken gezet. Ben benieuwd of ik dat ga halen. Ga mijn best er iig voor doen.

  Beantwoorden

 6. Marcella

  Hoewel je niet al je doelen hebt gehaald, heb je er toch een heel goed jaar van gemaakt hoor! Je hebt van alle doelen wel wat gedaan, en aangezien je veel doelen hebt, vind ik dat knap van je. Goed gedaan lady!

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Ik heb vorig jaar ook veel minder gelezen dan normaal… te veel andere dingen om handen.
  Al bij al toch een goed jaar geweest voor jou 🙂

  Beantwoorden

 8. Morgaine

  hahahahahaha wel leuk dit, is weer eens wat anders om ook te lezen wat er dan mislukt is aan doelen. 😀 Koploopster 😉

  Dat van de eigen provincie, ik denk dat dit heel normaal is, voor bijna iedereen, je denkt je provincie te kennen omdat je er woont, leeft, werkt wat dan ook, doorkruist in de files in de ochtend, maar ja er is vaak meer, met uitzondering van mijn provincie ~proest~ 😉

  Verder zijn jullie echt heel veel weg geweest over de grenzen, vlak dat ook niet uit je kunt je tijd maar 1x besteden, misschien ooit een doel maken, dit jaar alleen in Nederland op vakantie? Alle twaalf de provinciën of zo? 😉 Op de eilanden na, kan ik ondertussen wel zeggen dat ik elke provincie heb bezocht hier of daar en dan bedoel ik minstens een dag 😉

  X

  Beantwoorden

 9. Anita

  Haha, leuk lijstje dit. Hoewel het niks geworden is met de fotografiecursus, vind ik je foto met de badeendjes wel bijzonder leuk 🙂

  Beantwoorden

 10. Conny

  Nou, ik ben blij dat ik geen doelen heb! Wel knap dat je het toch probeert ze te bereiken. Maar leg de lat ook niet te hoog…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.