blogger

Doelen 2015: failed or nailed?

Begin van dit jaar stelde ik mezelf, zoals altijd wel, weer een aantal doelen. Dan is het natuurlijk ook wel zo leuk om te kijken of ik deze doelen ook heb gehaald en zo niet, welk excuus ik hiervoor dan wil gaan aanvoeren! Lees je verder?

Zo riep ik het volgende:

Lezen…

“Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd”. Al jaren mijn lijfspreuk! Dit jaar heb ik mijn doel op 55 boeken gesteld waarvan 20 van eigen of Vlaamse bodem en 1 klassieker.

Conclusie: op de valreep net niet gehaald! De teller is blijven steken op 51, nog steeds een mooi aantal maar 4 te weinig dus. Wel heb ik 20 boeken van eigen of Vlaamse bodem gelezen en ja, die klassieker… nee, dat werd ‘em ook niet! Mijn excuus hiervoor: mijn nieuwe liefde, oftewel Twitter, sowieso mijn smartphone eigenlijk…

Films…

Vorig jaar bleef ik ergens rond de 20 haken, terwijl ik toch echt dacht dat we zulke fervente filmliefhebbers waren, niet dus blijkbaar. Dit jaar maar ingezet op 20 films waarvan 2 in de bioscoop. Nu komt eind dit jaar Spectre, de nieuwste James Bond film, uit, dus deze gaan we zeker weten in de bioscoop bekijken…

Conclusie: funny… hier roep ik 20 en op mijn pagina over films heb ik het over 25. Nou ja, het werden er 22 waarvan we alleen voor Spectre naar de bioscoop zijn gegaan. Ik schaar hem onder gehaald! Oh ja, deze pagina komt per januari te verdwijnen, ik doe er verder niks mee, blog nooit over films dus waarom zou ik het dan nog bijhouden?

Cultuur…

Ik las bij iemand iets over elke maand een museum en dacht direct dat we dit ook best eens vaker konden gaan doen. Elke maand wordt me een beetje te gortig maar 6 moet te doen zijn. Kanshebbers in dit rijtje zijn: Het Rijksmuseum in Amsterdam, Het Groninger Museum, Het Scheepvaartmuseum in Groningen maar ook bijvoorbeeld een bezoek aan de Menkemaborg in Uithuizen of Het Klooster in Ter Apel.

Het Airborne Museum
Het Airborne Museum

Conclusie: oeps… ja, we zijn wel naar verschillende musea geweest maar geen een uit het bovenstaande rijtje! Wel gingen we naar het Veenkoloniaal Museum in Veendam en in Normandië gingen we naar 4 musea, namelijk het Airborne Museum, het Overlord Museum, het museum Des Parachutistes du Jours en tenslotte Dead Man’s Corner. 5 dus in plaats van 6, maar ach, toch best wel een goed resultaat, toch?

Provincie Groningen…

Al jaren roep ik dat er hier zo weinig te doen is in het hoge noorden maar is dat eigenlijk wel zo? Heeft Groningen meer te bieden dan alleen de stad en haar studenten zelf? En wat te denken van het landschap? Is dat echt zo saai omdat ik het altijd vergelijk met buurprovincies als Drenthe en Noord-Duitsland of valt er toch genoeg schoons te ontdekken? Ik ben in ieder geval van plan om hier dit jaar serieus werk van te gaan maken! Ontdek je plekje in mijn eigen provincie!

Zoutkamp
Zoutkamp

Conclusie: eh…. eh…. wat heb ik dit jaar allemaal in mijn eigen provincie onder de loep genomen? Nou, we zijn op een miezerige dag naar Zoutkamp geweest, een klein maar leuk vissersplaatsje in de kop van de provincie Groningen. We zijn wezen wandelen in het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer en oh ja, nog iets, we zijn in de zomer nog naar Mussailkanaal in Musselkanaal geweest waar allemaal prachtige historische bootjes lagen gestald. Tja, met slechts 3 tripjes in eigen provincie (los van het winkelen en ons vaste uitstapje naar Termunten voor een bakje kibbeling), is het eigenlijk best wel triest gesteld. Mijn excuus: we waren te vaak op pad naar dingen buiten de provincie Grunn! Eigenlijk mag ik dat natuurlijk gewoon niet als excuus aanvoeren, feit is gewoon dat we allebei te snel geneigd zijn om ons heil ergens anders te zoeken. Schuif ik gewoon door naar 2016…

Nationaal Park Lauwersmeer
Nationaal Park Lauwersmeer
Mussailkanaal
Mussailkanaal

Foodies…

Elke zaterdag weer verbaas ik me over de drukte bij de Hema vanwege het goedkoop ontbijtje, m.a.w. dat wil ik ook een keertje meemaken! Net als een diner bij een restaurant met een Michelinster. Ook op mijn lijstje voor dit jaar, weer zo’n overheerlijke hightea, bij voorkeur bij Hotel Bilderberg in Zwolle of in Fontana in Nieuweschans of misschien wel bij Bagels & Beans. Ook wil ik toch een keer zelf bananenbrood of een pizza bakken, ik wil nieuwe groene smoothies uitproberen maar vooral aan de slag met al die kookboeken die me zo verwijtend aankijken!

high tea
High tea bij de Kainstobbe…

Conclusie: wat heb ik wel niet gedacht toen ik bovenstaande typte??? Buitenshuis ontbijten… ja, dat hebben we wel gedaan, maar dan in Duitsland toen we in het Harz zaten, dineren bij een restaurant met een Michelinster? Wie hou ik hiermee voor de gek? Zoiets vindt vriendlief toch veel te duur? High tea dan… ja, dat heb ik wel gedaan, kreeg het namelijk cadeau van vriendinnetje T. maar dan bij Bakkerij Kielman in Veendam en ook ging ik met vriendinnetje M. bij de Kainstobbe in Wildervanksterdallen gezellig high teaen. Over de rest hoef ik het niet eens te hebben. Waarom niet gedaan? Werkelijk geen flauw idee!

Travellust…

Dit jaar hoop ik Normandië in Frankrijk eindelijk van mijn lijst te kunnen strepen, evenals Londen maar zou ik ook een gat in de lucht springen als we naar Parijs gaan (streefgewicht is dan eindelijk gehaald…), zou ik ook dolgraag weer eens terug willen naar Berlijn en Brugge. Maar zou ik ook zeker geen nee zeggen tegen een weekje Oostenrijk, Portugal, Corsica, Malta of welk Grieks eiland dan ook. Dat zelfde geldt trouwens voor een weekendje Maastricht, Terschelling of Amsterdam. Helaas is alles niet mogelijk en zullen we echt keuzes moeten maken, dus we zullen zien wat het uiteindelijk is geworden…

De haven van Barfleur bij eb...
De haven van Barfleur bij eb…

Conclusie: Yeah, we zijn eindelijk naar Normandië geweest! Eindelijk kunnen afstrepen van onze lijst en wat hebben we onze ogen daar uitgekeken. Natuurlijk vanwege de geschiedenis en alles wat daar mee te maken heeft maar net zo goed vanwege de prachtige natuur. Zeker een streek waar we nog een keertje naar terug willen! En ja, de overige uitstapjes die ik noemde? Alleen Oostenrijk kan ik daarvan doorhalen, want we gingen natuurlijk nog een weekje naar Tirol. De rest hebben we weer niet gezien. Mijn excuus: nou ja, we zaten wel in Katwijk aan Zee, Harz, Belgische Ardennen (2x) en Kassel. Je kunt ook niet alles doen natuurlijk!

Zugspitze, wat indrukwekkend om te zien!
Zugspitze, wat indrukwekkend om te zien!

Al met al toch wel een redelijke score met zeker ruimte voor verbetering! Ook voor 2016 stel ik mezelf weer een aantal doelen, gewoon omdat ik het leuk vind om op voorhand van alles te willen en later terug te kijken wat er dan daadwerkelijk van terecht is gekomen. Welke doelen dit zijn? Stay tuned!

Dit was hem dan voor 2015! Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling en dat het maar weer een mooi (blog)jaar mag gaan worden!

20 comments

 1. Falderie

  Ik vind dat je best veel hebt gelezen dit jaar. een boek meer of minder maakt eigenlijk ook niet uit he… 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Helemaal mee eens!

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Haha hilarisch die foodies 😛 Die boeken vind ik trouwens wel goed gelukt, maar 4 te weinig is echt een prestatie. Alvast de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Jullie ook het beste voor 2016!

   Beantwoorden

 3. Sas

  Ik wil dit jaar zeker meer gaan lezen! Door tijd gebrek of andere prioriteiten heb ik maar 20 boeken gelezen, erg weinig voor mijn doen. Terwijl het toch altijd zo fijn is

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik had echt het idee dat je veel meer had gelezen. Staan tenminste vaak recensies op je blog..

   Beantwoorden

 4. Door Suzanne

  Vijf musea vind ik heel behoorlijk (zeker met 4 in het buitenland)! De voorgenomen musea kun je altijd voor dit jaar in je achterhoofd houden.

  Groetjes van die iemand van Elke maand een museum ?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik hou ze zeker weten in gedachten voor dit jaar!

   Beantwoorden

 5. Helena

  Lijkt me een hele mooie score 🙂
  Wens je in ieder geval een prachtig jaar waarin in al je dromen mogen uitkomen!

  Beantwoorden

 6. Gerda Esser

  Hallo Wanda

  Ik wens jou een gelukkig & gezond 2016
  Leuk logje heb je weer geschreven , mooie foto’s
  Ik wens jou een heel fijn weekend

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 7. Daphne | Travelshot.nl

  Leuke artikel heb je geschreven ! En wat een prestatie 51 boeken, daar kom ik niet aan hoor haha
  Die foto van Zugspitze vind ik trouwens erg mooi!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je! Die Zugspitze is echt heel indrukwekkend, je staat gewoon boven het wolkendek te genieten van het uitzicht, heel spectaculair!

   Beantwoorden

 8. Flavie

  Een nieuw jaar… nieuwe doelen… of gewoon de ‘onafgewerkte’ doelen dit jaar aanvullen… het kan allemaal!
  Onze beste wensen voor 2016!

  Beantwoorden

 9. Noelle

  Nou, ik vind dat je aardig wat hebt ondernomen, ook al heb je sommige dingen dan nét niet gehaald of niet op de manier zoals je je had voorgenomen. Weer een hoop ervaringen rijker 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Inderdaad een hoop ervaringen erbij! Altijd goed om daar op voort te bouwen!

   Beantwoorden

 10. Morgaine

  Jullie hebben genoeg gedaan en wees eens eerlijk, als je weg kunt gaan naar andere oorden, doe je dat toch? Ik denk dat het de macht der gewoonte is van bijna elk mens. Ook in Amsterdam, ooit zei ik tegen mijzelf, ik ben er geboren en getogen, sommige dingen zie je, maar wat is het wat de toerist ziet! En toen ben ik door de ogen van de toeristen gaan kijken en doe ik nog, ook in andere plaatsen, langer stil staan, ipv door te lopen.

  Ik vind de boeken nogal wat, 55 en toch 51 gehaald, echt hoor, als ik er 3 heb gelezen is het veel en allemaal naslagwerken, hahaha

  Mooi, ik ben heel erg benieuwd, eigen provincie wat je wel hebt gedaan is machtig mooi! Daar geniet ik van, van wat jij laat zien, ja juist op instagram ook 😉

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik merk wel dat ik inderdaad anders naar dingen ga kijken, meer ook uit het oogpunt van fotograaf. Mooi dat mijn foto’s in de smaak vallen! En ja, lezen… altijd al een grote hobby geweest, zal ook zo blijven…

   Beantwoorden

 11. CarpeDiem

  Leuk overzicht Wan! En 51 boeken! Jeetje… dat is heel veel.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gemiddeld 1 per week… Vrij normaal voor mij

   Beantwoorden

  2. Wanda

   Gemiddeld 1 per week… Vrij normaal voor mij!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: