De Zondagse Drie… (6)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin 3 dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Vandaag eens geen dingen die ik zoal doe op een zondag maar juist dingen die ik nooit of bijna nooit doe op zondag. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gerust verder!

1. Het houden van een pyjama dag…

Je hoort het regelmatig dat mensen het heerlijk vinden om de hele dag in hun pyjama rond te blijven hangen, zo lekker relax… schijnt… Nou, ik heb het in het verleden weleens geprobeerd maar het is gewoon niet mijn ding. Het is net of de dag dan niet begint of zo. Ook op zondag, wel wat later natuurlijk, is het 1 spurt de badkamer in en gewoon hup in de kleding, meestal spijkerbroek, shirtje en zoals nu een vest. Ik vind het ook niet echt een fris gevoel, je hebt de hele nacht liggen slapen in je pyjama en dan loop je daar nog vrolijk een paar uurtjes in rond te lummelen. Zelfs als ik ziek ben, kleed ik me nog om, al dat gezweet dan… Dus nee, in huize B tref je niet snel een dame aan die rond de middag of later nog in haar negliceetje rond huppelt!

Bichlbach
Kerkje in Bichlbach, Tirol…

2. Naar de kerk gaan…

Wie eigenlijk nog wel? Okay, van huis uit ben ik ook niet gelovig opgevoed dus is het ook niet zo gek natuurlijk dat je me op zondag niet in de kerkbanken zult aantreffen. Zelfs als kind kon ik me al niet voorstellen dat je dit geheel vrijwillig deed en dat het echt nodig was om op die manier je geloof uit te dragen. Ik bedoel… geloven kan toch op moment van de dag? Daarvoor hoef je toch niet op zondagmorgen voor dag en dauw in de kerk te verschijnen en een paar uur door te brengen op van die keiharde banken of zie ik dat nu echt helemaal verkeerd?

3. Boodschappen doen…

Hoe gek het ook klinkt en totaal niet anno 2015 misschien maar boodschappen kunnen doen op zondag hoeft voor mij echt niet. Noem me gerust ouderwets maar de zondag is voor mij nog echt een rustdag, gewoon lekker tijd voor mezelf, tijd voor ons samen, tijd voor familie en vrienden en alleen het idee al dat ik zelfs op zondag in de rij zou kunnen gaan staan voor mijn boodschappen, doen mijn nekhaartjes al rijzen! Ik hoef echt niet in een 24-uurs economie te leven, snap ook werkelijk niet dat het echt elke zondag zo druk is bij de supermarkten omdat in mijn ogen iedereen daar echt wel doordeweeks de tijd voor heeft gehad. Zelfde geldt eigenlijk voor de koopzondagen, ook daar zul je mij niet gauw aantreffen. Horeca open op zondag, ja, helemaal mee eens maar voor de rest… nee, hoewel… de bakker mag van mij wel open op zondagmorgen, net zoals in Duitsland en Oostenrijk. Niks lekkerder dan ontbijten met verse broodjes!

Wat doen jullie nooit op een zondag?

16 comments

 1. natasjaslifestyle

  Ik ga nooit naar de kapper op zondag. ? ik da ook nooit naar de kerk, ben ook niet gelovig op gevoed, ging alleen naar de kerk met Pasen en kerst omdat mijn oma zong in de kerk, en op haar en mijn vriends oma’s uitvaart ben ik nog naar de kerk geweest, maar dat was ook niet op zondag? wat doe ik nog meer niet op zondag? Verder alles wel, ook winkelen en een boodschapje… Voor mij hoeven de winkels ook nier open hoor, maar als ze toch open zijn?

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  1. soms, maar dan heb ik gedouched vlak voor ik naar bed ging, hahaha maar ook huishouden doe ik in mijn ochtendtenue en daarna pas douchen en kleden, en ook op de zondag, al kan het wat later zijn of de zaterdag of eigenlijk als ik niet weg hoef, kan dat later op de dag zijn, maar dan ben ik wel aan het huishouden en ja dan wil ik daarna ook douche, van mijn moeder geleerd eigenlijk, lol…

  2. Kerk? Wa is da, en je hebt helemaal gelijk, het moet vanuit je hart komen, sterker nog Hij schijnt ooit gezegd te hebben, bouw geen huizen voor mij…. kortom 😉

  3. Ja, nou ja, als ik wat vergeten ben of zo, ga ik wel naar de supermarkt, wel handig, moet ik eerlijk in zijn maar meestal ben ik er dan later op de dag als iedereen alweer thuis is dus rustig, lol.

  Wat doe ik nooit op zondag, uhm… ik heb geen idee, zondag is voor mij een dag als elke dag, het enige wat bijna nooit gebeurd, is afspreken met vriendinnen die een gezin hebben of een partner… dan willen ze samen zijn 😉 hahaha snap ik ook wel, zou ik ook doen en heb ik ook gedaan. 😀

  X

  Beantwoorden

 3. Marion

  Leuke onderwerpen deze keer! Pyjamadag als in uit je bed komen en in je slaapgoed blijven wandelen… NO WAY! Vreselijk! Ik ga altijd als eerste lekker douchen. Meestal doe ik op zondag dan wel een soort pyjamabroek aan met een slobbertrui, maar ik moet echt wel even onder de douche zijn geweest en wat schoons aan hebben. Wat de openstelling op zondag betreft, voor mij liever niet, maar ik moet bekennen dat ik er soms wel gebruik van maak. Heel soms en dan alleen voor iets wat ik vergeten ben, want in principe doe ik het niet. Boodschappen doen past gewoon niet bij de zondag. Laten wij maar lekker ouderwets blijven! Op de kerk na dan 😉

  Beantwoorden

 4. Serena

  Heb toevallig gisteren een pyjamadagje gehouden, heerlijk!!!
  Naar de kerk ga ik echt NIET. Heb me een aantal jaar geleden uit laten schrijven bij die hypocriete bende.
  Boodschappen doe ik ook wel eens hoor, maar meestal haal ik op vrijdag alles in huis.

  Zondag ga ik vaker even langs bij mijn ouders, dan schiet er doordeweeks nog wel eens bij in…

  Beantwoorden

 5. kliefje

  Eh, boodschappen doen 😉 Ja, echt. Vlam en ik sjouwen dan samen de meeste én de zware zaken naar boven, samen. Omdat ik normaal gesproken alles met de fiets doe, scheelt me veel werk. En vaak wandelen we nog even, of gaan naar een tuincentrum. Zondagen zijn hier redelijk suf en altijd hetzelfde 🙂

  Beantwoorden

 6. Elaintje

  Ik vind het echt heerlijk om altijd naar een winkel te kunnen als dat nodig is. Dan kan ik tenminste nog lekker spontaan leven en hoef ik niet alles al van tevoren hebben uitgedacht. Zondagen hebben bij mij geen standaard invulling, het kan echt van alles zijn.

  Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Ik heb nooit gedaan met pyjamdag. Ik heb al druk genoeg met onze ouders. Ik ben niet gelovig. Kerk ga ik niet naar toe. Boodschappen gaan doen op zondag doen wij niet. Ik heb liever door de weeks. Zaterdag haalde verse broden. Ik moet zo naar ouders toe. Fijne dag.

  Beantwoorden

 8. Sabine

  Leuk lijstje! En inderdaad de dag begint nooit echt in pyjama. Al kan ik wel de hele ochtend in mijn pyjama zitten. Naar de kerk gaan doe ik ook nooit. Boodschappen deed ik nooit op zondag in nl omdat daar de winkel in het dorp niet open was. Nu alles altijd open is koop ik nog wel eens. Volgens mij is er niet zoveel dat ik niet die op zondag Haha

  Beantwoorden

 9. zosaar

  Grappig dat je zegt dat je niet gelovig bent en daar ook niks mee hebt maar wel de zondag, rustdag een soort van in ‘ere’ houdt 🙂 Ik loop wel lang in mijn pyjama rond en daarna kleed ik me meestal om in een huispak oid. Ik loop niet zo snel de hele dag rond in m’n pyjama, alleen als ik ziek ben maar echt aankleden doe ik dan meestal ook weer niet.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Klopt, maar voor mij staat dat los van de kerk… ik hoef gewoon niet in een 24 uurs economie te leven…

   Beantwoorden

 10. Mrs. T.

  Ik was toevallig zojuist nog in de kerk vanwege de avondwake voor de vader van een vriend van me. Maar verder geen kerk meer op zondag. Vroeger moest ik. Tja, dat werkte alleen maar averechts.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat lijkt mij ook….geloof zit in je en hoef je volgens mij niet op verplichte momenten uit te dragen…

   Beantwoorden

 11. zomersproetje84

  Een pyjamadag…soms neem ik me dat voor om eens te doen maar dan ben ik het na een paar uur ook beu want net wat jij zegt ik voel me dan niet fris. Juist schoon en gedoucht voel ik pas ontspannen en klaar voor de dag dus nee niks voor mij. Alleen als ik ziek ben en er echt de puf niet voor heb. Het komt steeds vaker voor dat we iedere dag een paar kleine boodschappen halen dus ook op zondag. Maar dat is vaak een van de weinige activiteiten van die dag. Blijven liefst wat rommelen thuis of boek op bank of leuk programma kijken ofzo. Wat ik niet doe op zondag? Sporten! Ook niet op een andere dag trouwens mis de motivatie om naar de zwem/sportschool te gaan. Wandelen of fietsen doe ik wel. Doe mij ook maar zo’n klein bakkertje om de hoek met iedere ochtend verse broodjes!

  Beantwoorden

 12. Helena

  Pyamadag, niet echt… wij noemen het hier altijd ‘broek-met-stiek-erin-dag (maar dan wel na het douchen :-)).
  Kerk ga ik niet naar toe en die boodschappen liever ook niet.
  Voor mij is zondag toch eigenlijk wel een echte rustdag… als ik niets per se hoef, dan liever niet.
  Wens je in ieder geval een mooie maandag 🙂

  Beantwoorden

 13. Flavie

  Op zondag… de hele dag pyjama? Geen probleem! 🙂
  Naar de kerk gaan… nope!
  Hier worden er ook geen boodschappen gedaan op zondag.

  Beantwoorden

 14. LJ

  Ik doe mijn pyjamadag soms ook eerder in een jogging, dus losse broek, een hoodie, geen bh 0:-)
  Boodschappen kunnen doen op zondag zou wel eens handig zijn, want zaterdag is ook fijn als je dan een hele dag op stap kan (dan zijn de winkels namelijk open overal en zondag niet) zonder aan die vervelende boodschappen te moeten denken. Gewoon één normale supermarkt die al is het maar één keer in de maand open is op zondag het zou een luxe zijn 🙂
  Wat ik nooit doe op zondag.. mm… geen idee eigenlijk, voor mij is het een rustdagje en zit ik het liefst van al gewoon thuis of gaan we een wandeling maken maar verder verschilt hij niet veel van een andere vrije dag.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: