De Zondagse Drie… (4)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin 3 dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Vandaag staat alles in het teken van Oostenrijk! Jaja, gisteren vertrokken naar ons appartementje in het o zo bekende Bichlbach en vandaag dus onze eerste echte vakantiedag maar hoe gaan we die doorbrengen? Nou, ik zat zelf te denken aan:

Holzgauer hangbrug…

holzgauer-hangbrug
bron: Tirol Werbung/Neusser Peter

Misschien niet direct iets voor op de vroege ochtend maar voor later op de dag zeker een optie, vooral als het weer het toelaat natuurlijk! Aan 1 kant ben ik echt geen held in dat soort dingen, niet zozeer dat ik hoogtevrees heb maar toch, het bezorgt me altijd wel de nodige kriebels in mijn buik, maar het lijkt me wel een geweldige kick om daar overheen te lopen en op die manier van het uitzicht te kunnen genieten!

Kaiserklamm kloof…

kaiserklamm
bron: Tirol Werbung

Vriendlief ziet me weer aankomen met mijn idee om weer een Klamm of Schlucht te bezoeken, of beter gezegd, te beklimmen, maar ik blijf me bij iedere kloof weer verbazen hoe zoiets wonderlijks ooit is ontstaan, hoe krachtig de natuur dan is, hoe je echt het gevoel hebt onderdeel te zijn van diezelfde prachtige natuur en ja, het kan niet anders dan dat we deze vakantie zeker 1 kloof zullen gaan bezoeken!

Kaiserschmarren…

kaiserschmarrn
bron: Tirol Werbung/Robert Gruber

Echt jongens, het water loopt me al in de mond! We komen al jaren in Oostenrijk, maar pas sinds 2 jaar heb ik dit goddelijk gerecht ontdekt en tja, nu is het gewoon een kwestie van de schade zo goed mogelijk proberen in te halen! Het is een soort van pannenkoekachtig iets maar wat mij betreft echt vele malen lekkerder en ja, geloof me, dit is voor vandaag echt wel een zekerheidje!

14 comments

 1. natasjaslifestyle

  Maar nu ben je vast aan het genieten van Verstappen. geniet van je vakantie!!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Inderdaad speciaal vroeg opgestaan om Max te zien racen! Maakt niet of we vakantie hebben, kijken willen we toch!

   Beantwoorden

 2. Marion

  Wauw die brug! Ben benieuwd of je het gaat doen. Lijkt mij doodeng, maar ik zou er zeker voor gaan!

  Beantwoorden

 3. Deborah Hamar

  Mmm kaiserschmarren. Zo lekker. Het zou overigens nog lekkerder smaken wanneer er stukjes uitgebakken spek doorheen gedaan wordt haha.
  Fijne vakantie.

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  Oh die brug, Wiebie, als jullie dat gaan doen dan echt respect, ik kan je hier en nu al vertellen dat dit een brug is waar ik spontaan een paniekaanval zou kunnen krijgen wat ik dan niet weet van tevoren, kan starten met, oh doe ik even, maar dan exact op het midden denk… woops… en dan zou verstijven. Als je het gaat doen, dan verwacht ik ook wel hele mooie foto’s hier 😉

  Die kloof, klimmen is niet mijn ding, heb ik de kracht niet voor qua spieren, maar wat is die mooi, ik zou die dus wel zo dicht mogelijk willen zien en bezoeken en dan ook daar waar amper iemand komt en mij nietig willen voelen met die krachtige natuur samen.

  Het eten, ziet er heerlijk uit, en de enige zekerheid van vandaag! hahaha Geniet ervan!

  X

  Beantwoorden

 5. Helena

  Euh… 1 en 2 laat ik voorbij gaan, geniet wel van de foto’s haha.. maar nummer 3 wil ik zeker wel eens proberen, dus wie weet. Verder wens ik jullie natuurlijk een hele mooi vakantie; geniet ervan!

  Beantwoorden

 6. Sabine

  Jaaa in Oostenrijk! Ik ben helemáál niet jaloers hoor! 😛 Vooral niet op die Kaiserschmarren whahaha. Echt wie dat heeft uitgevonden! HEERLIJK!

  Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Oostenrijk is zeker heel mooi. Lekker genieten daar. Mooie foto’s heb je gemaakt.
  Ik wens jullie fijne vakantie.

  Beantwoorden

 8. elise1963

  Deel 1 sla ik over, echt ! Ben al bang als ik een open trap op moet .. brr ! Of een parkeergarage met die ijzeren open trappen .. shaken, echt !

  Deel 2 vind ik prachtig en het eten lijkt me heerlijk !

  Veel plezier

  Beantwoorden

 9. elise1963

  Ik moet inloggen voor hier te kunnen reageren .. en wordpress eigen account dat bijt elkaar dus ik heb een vreemd account aangemaakt maar ben dus http://www.noeps.nl

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Okay, geen idee waar dat aan ligt…

   Beantwoorden

 10. LJ

  Mmmm Kaiserschmarren… Hoog tijd dat ik dat thuis nog eens maak, al is dat toch niet hetzelfde zonder bergen op de achtergrond…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: