De Zondagse Drie… (26)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

En zo zit zelfs februari er alweer bijna op! Ik moet zeggen dat ik er absoluut niet treurig om ben. Januari en februari mogen wat mij betreft zelfs geschrapt worden van de kalender zodat de andere maanden voldoende tijd hebben om hun charmes te etaleren! Wat houdt mij verder op dit moment bezig? Nou, vooral het feit dat ik me niet vrijuit kan bewegen doordat ik nog steeds last heb van een verrekt spiertje in mijn bovenbeen wat ik bijna 2 weken geleden heb opgelopen bij het absoluut willen maken van die ene foto.

Maar goed, genoeg geklaag! Waar ga ik jullie vandaag mee vermoeien? Nou, heel simpel eigenlijk. Straks gaan we namelijk heerlijk en vooral gezellig brunchen met vrienden R & D. Dus vandaag vertel ik jullie drie feitjes over deze vriendschap!

De goederenwagon van Emmen naar Zwolle…

Tja, jullie zullen wel denken, wat is dit nu voor opening. Maar feit is namelijk dat ik vriendinnetje D. heb leren kennen in september 1993 in de goederenwagon toen we allebei op weg waren voor onze kennismakingskamp in Zwartsluis. Allebei stonden we op het punt om te beginnen aan onze 4-jarige studie Commerciële Economie met als keuzevariant Recreatie & Toerisme. Op weg naar Zwartsluis was er alleen nog plek in de goederenwagon en uitgerekend in die wagon zaten alleen maar de toeristen, dus dat groepje is uiteindelijk ook zowat 4 jaar bij elkaar gebleven. Na onze studietijd is het contact met de meesten vrij snel verwaterd maar met vriendinnetje D. dus niet! Voor de snelle rekenaars onder jullie, we kennen elkaar nu dus bijna 23 jaar!

Jubileumfeestje in Barcelona…

Barcelona

Allebei zijn we nogal van de uitstapjes en we laten dan ook bijna geen gelegenheid onbenut om er een leuk uitje aan te koppelen. In 2013 bestond onze vriendschap 20 jaar, reden genoeg om met zijn vieren (vriend R. ken ik ook al sinds 1995 of zo en vriendlief trad in 2002 toe aan dit select gezelschap…) op stap te gaan! De keuze viel al vrij snel op een stedentrip Barcelona dus zo gingen we eind april 2013 voor 5 dagen naar deze prachtige Spaanse stad. Oh, wat hadden we een voorpret en wat zagen we ons al lekker in de zon zitten op een leuk terrasje op de Ramblas en goh wat zouden we heerlijk bijgekleurd weer terug komen. Nou jongens, niks van dit alles dus! De enige keer dat het in Barcelona 4 dagen achter elkaar regende en wij waren er live bij! Verschrikkelijk! Tot overmaat van ramp was het ook nog eens steen- en steenkoud. Maar goh, wat was het ook super gezellig en wat hebben we een lol gehad!

Het enige vriendinnending wat ik niet met D. doe is…

Winkelen! Ja, echt, we hebben slechts 1 keer gewinkeld in al die jaren en dat was ook nog eens in de koopgoot in Rotterdam toen we daar waren voor een concert van Marco Borsato (2002 of zo…) maar daarna nooit weer. Niet omdat we het niet gezellig hadden of niet samen kunnen winkelen, nee, maar omdat vriendinnetje D. niet van het winkelen is! We hebben van alles wel gedaan, concerten van Marco Borsato, Jan Smit en Robbie Williams bezocht, tig keer naar de Huishoudbeurs geweest, bootje varen in Giethoorn, bbq-en in de blokhut, weekendjes Ameland en Callantsoog, badderen in Fontana of Sanadome, high-teaen, vakantie vieren aan het Comomeer, vooral vaak uit eten, dagelijks whatsappen en elkaar ‘bestoken’ met vakantiefoto’s maar winkelen? Nee, dat komt dus niet voor bij ons!

comomeer
IJsjes eten in Menaggio aan het Comomeer (juni 2011)

En nu gaan we dus straks lekker brunchen en vooral lekker bijkletsen over alle uitstapjes die we weer op de planning hebben staan!

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Fijne zondag iedereen!

15 comments

 1. Helena

  Nou liever niet Wanda.. februari overslaan 🙂
  Wens je een mooie zondag!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wel blij met februari? Ik zou de overige 10 maanden gewoon langer willen laten duren en de wintertijd overslaan. Lijkt me heerlijk!

   Beantwoorden

 2. patricia

  Ja mag van mij, ik heb niks met de winter. Ik wens je vanmiddag veel plezier.

  Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Wat vervelend dat verrekte spiertje hebt. Hopelijk gaat weer over. Februari vind ik ook niks aan. Van mij mag het lente komen. Leuk dat je oude foto’s ziet. Mooie herinnering. Ik hou beetje rustig dagje. Gisteren had ik drukke dag gehad.

  Beantwoorden

 4. Flavie

  Vandaag een rustige zondag… straks een korte wandeling… beetje tv kijken… en veel lezen!
  Geniet ervan vandaag met de vrienden.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Lezen staat hier ook op de planning!

   Beantwoorden

 5. Karlien

  Wat een leuke manier om elkaar te ontmoeten en tof dat deze vriendschap is ontstaan.

  Januari en februari breng ik het liefst door op een tropisch eiland.

  Ik hoop straks even naar het strand te gaan!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat mis ik hier echt, even uitwaaien aan het strand!

   Beantwoorden

 6. Morgaine

  hahahaha ze houdt niet van winkelen, hier zit er nog eentje, alleen als het moet en heel sporadisch dat ik eens een winkelstraat in stap en denk, ‘en nu ga ik ook een paar winkels binnen!’ maar heel eerlijk, meestal fotografeer ik de buitenkant en weet ik niet eens hoe de binnenkant eruit ziet.

  Leuk, zo’n vriendschap en dat jullie ook zoveel samen doen tot best wel grote tripjes dus, en van Barcelona, 4 dagen regen, hahaha ja ook herkenbaar, toen wij ooit arriveerden aan de Costa Brava, zaten we dus ook in de regen en storm zelfs de eerste week, maar week 2 maakte gelukkig alles goed, en nee, het was heel ongewoon inderdaad om op dat moment zulke lage temps te hebben en zoveel regen.. dus ja Barcelona heb ik ook een dag in de regen gedaan, op zoek naar een jas voor mijn dochter zelfs, die was ze vergeten in te pakken, mijn moeder ook trouwens, zo dom! 😉

  x

  Beantwoorden

 7. Sas

  Leuk zo deze vriendschap! Ik blijf dit een erg leuke rubriek vinden 🙂
  Fijne Zondag nog. Vandaag was mijn lief jarig<3

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk om te horen dat het nog steeds goed in de smaak valt! Stimuleert mij zeker om ermee door te gaan!

   Beantwoorden

 8. Serena

  Goede vrienden zijn zo belangrijk. Die moet je koesteren!!!

  Beantwoorden

 9. Sabine

  Leuk om te lezen! Zo fijn om een zo een goede vriendin te hebben! Ik winkel trouwens ook nooit met vriendinnen. Ik winkel eigenlijk überhaupt bijna nooit. Heb er nogal een hekel aan haha

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ga wel regelmatig met 2 andere vriendinnen winkelen maar ook dan gaat het me meer om de gezelligheid dan dat ik met veel tasjes thuis kom.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.