De Zondagse Drie… (23)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin drie dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

Terwijl de regen hier al weer gezellig tegen de ramen klettert, 3e zondag op rij, heb ik het rijk, dus ook de pc, eventjes helemaal voor mezelf. Eindelijk tijd dus om lekker uitgebreid te bloggen en ook even bij jullie langs te vliegen! Wat er voor vandaag op de planning staat? Tja, had eigenlijk bedacht dat ik in het kader van Elke Maand Een Route vandaag een leuke wandelroute in de omgeving van Wedde wilde gaan lopen maar ik vrees dat dit het niet gaat worden, tenzij het vanmiddag alsnog droog gaat worden. Fingers cross dus!

Eh, deze zondagse drie editie dus… tja, het hoort er natuurlijk gewoon bij en het gaat helaas ook steeds maar weer door. Oftewel, huishoudelijke klusjes! Welke klusjes moeten eigenlijk vandaag wel even worden gedaan?

Wasjes draaien…

Komt er ooit een eind aan? Nee, natuurlijk niet Wan, tenzij je steeds nieuwe kleding e.d. koopt! Normaal draai ik vaak op zaterdagavond een paar wasjes maar aangezien ik gisteravond zat te genieten bij de geweldige show van Jeans, moet het dus vandaag gedaan worden. Gelukkig hebben we daar natuurlijk zo’n mooi apparaat voor, 2 zelfs als je de droger ook meerekent, maar aangezien we niet zoveel ruimte hebben om de was op te hangen, zal ik blij zijn als het straks weer lekker buiten kan gaan hangen te drogen!

schoonmaken (drie)

Badkamer schoonmaken…

Ook zo’n klusje wat er helaas echt bij hoort en waar ik eigenlijk best wel een hekel aan heb. Ik bedoel… het is toch gewoon ondankbaar werk? Net alles schoon en dan ontdek je weer ergens een restje tandpasta in de wasbak? Ook zo’n typisch klusje wat ik altijd in het weekend doe. Simpelweg omdat ik er doordeweeks geen tijd voor heb, laat staan de puf om na mijn werk nog eens de badkamer onder handen te nemen.

Tijdschriftenmand opruimen…

Ha, dat is wel een leuk klusje natuurlijk. Vooral omdat ik ook wel gemakkelijk ben met dingen weggooien, dus dit zal zeker niet te veel tijd in beslag nemen en daar hou ik wel van! Ik heb de afgelopen tijd verschillende tijdschriften verzameld, de Linda’s natuurlijk maar goed, die gaan naar een vriendin, maar ook tijdschriften voor vakanties e.d. dus de mand puilt inmiddels aardig uit. Hoogste tijd dus om even schoon schip te maken zodat de tijdschriften die nu op de salontafel liggen, dan weer richting de mand kunnen.

Maar dan nu de vraag van vandaag: wat is jullie favoriete klusje in huis?

 

15 comments

 1. Serena

  Hier is carnaval en de optocht komt hier door de straat. Vind er niks aan, maar ja…
  Ik denk dat ik wel even misbruik maak van de koopzondag om naar Ikea te gaan. Nu zal er wel niets te doen zijn, ideaal…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Hier gelukkig totaal geen carnaval! Zal idd nu wel rustig zijn in de winkels. Veel plezier!

   Beantwoorden

 2. Helena

  Wasje, zit hier ook in de machine :-). Kranten-/tijdschriftenmand; gisteren opgeruimd en de badkamer doe ik zo… als ik me ga douchen 🙂
  Mijn favoriet is denk ik toch wel ramen lappen (als ik zin heb haha)… heerlijk die schone kijk naar buiten zeker als de zon schijnt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ramen lappen? Serieus? Wij wonen boven de winkel dus erg blij met de glazenwasser!

   Beantwoorden

 3. Elaintje

  Geen favoriet klusje hier. Allemaal stom. Als ik echt moet kiezen zou het stofzuigen zijn, maar helaas is dat het klusje van mijn vriend. We hebben het verdeeld hier.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat vind ik ook het minst erge…

   Beantwoorden

 4. Morgaine

  Whahahaha nou ja.. wat is mijn favo klusje in huis, eigenlijk zo goed als alles, op de badkamer na, lol… Maar eigenlijk, echt alles, want het ruimt op, chaos eventueel weg, vloeren schoon, was aan de rekken die dan een heerlijke geur verspreid door mijn flat of in de droger, beddengoed en witte was 😉 Zoveel rek heb ik niet om op te kunnen hangen. En stofzuigen, als ik de opstuivende Picasso weer helemaal weg heb, hahahaha daarna de stoomreiniger, keuken aan kant, oh vrouw! Heerlijk is dat!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Echt een huisvrouw dus! Ik niet, doe het omdat het moet maar dat is ook alleen het hoognodige!

   Beantwoorden

 5. Ferry & Jacqueline

  Zo je bent actief met schoonmaken. Dit moet je ook gebeuren. Hoort erbij met huishouden. Klusjes in huis is nooit leuk. Als maar lekker schoon is.
  Fijne dag.

  Beantwoorden

 6. gidsjoris

  Hé, heb je teruggevonden.
  Ik ben ook verhuisd, naar http://feniks.skynetblogs.be
  Je hebt een toffe website.
  Groetjes,
  Joris

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je Joris! Ik ga zo even op je nieuwe site kijken!

   Beantwoorden

 7. Sabine

  Onze badkamer moest ook schoon en laat ik dat nu net de meest vreselijke klus ever vinden. Dus sloot ik een deel met mijn vriend: ik bak pannenkoeken en ruim de keuken op, jij doet de badkamer. Zo gezegd zo gedaan en nu ziet alles er weer uit als nieuw 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Goed geregeld!

   Beantwoorden

 8. sammie

  Ohh wasjes draaien.. Ik heb 2 zwangere wasmanden staan, heb heel wat in te halen deze week :0

  Beantwoorden

 9. Flavie

  Inderdaad, er komt nooit een einde aan de was!! Alles is nu droog en klaar om gestreken te worden…
  Badkamer poetsen vind ik ook niet leuk…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.