De Zondagse Drie… (2)
Deel 2 van mijn nog vrij nieuwe rubriek De Zondagse Drie. De vorige is best goed ontvangen door jullie, dus voorlopig ga ik er in ieder geval mee door en zal jullie dus op zondag hiermee ‘verrassen’! Benieuwd waar het deze editie om draait?
1. Het ontbijt
In huize B wordt op zondagochtend meestal ergens tussen half 10 en half 11 ontbeten. Standaard eten we dan gezellig aan tafel welke ik inderdaad standaard heb gedekt terwijl vriendlief op die manier nog een paar extra minuutjes probeert te snoozen. Ook standaard, zijn de ovenbroodjes, kan variëren van kaiserbroodjes tot kampioentjes tot ciabatta’s. Heul af en toe, als ik zin heb, komt er een gekookt eitje op tafel en in de wintermaanden wil ik ook nog weleens een paar sinaasappeltjes uitpersen voor de nodige extra vitamientjes!
2. De lunch
Tja, nu wordt het lastig, want eigenlijk lunchen we op zondag niet! Niet tussen de middag iets eten? Nee, kan zijn dat we, als we toch trek krijgen, even snel een broodje of een crackertje, smeren maar net zo goed slaan we dat over. Of als we op pad gaan dat we dan ergens wat lekkers bij de koffie nemen, maar nee, echt lunchen gebeurt niet vaak op zondag. Hoe dit zo is ontstaan? Ik denk dat het komt doordat we in het begin van ons samenwonen pas rond de klok van 11, of nog later, gingen ontbijten waardoor lunch niet meer nodig was en dat is er op de één of andere manier zo in gebleven…

3. Het avondeten
Over het algemeen wordt er op zondagavond gewoon gekookt in Huize B. Beetje een ongeschreven regel dat ik dit dan op mij neem omdat vriendlief doordeweeks meestal degene is die of kookt of in ieder geval de meeste voorbereidingen al heeft getroffen. Daarbij komt dat ik koken ook leuk vind en vooral in het weekend graag nieuwe recepten uitprobeer of de tijd neem om een heerlijk ovengerecht voor te bereiden of zelf soep te maken. Heul soms schuiven we weleens aan bij mijn ouders en dan slingert mams vaak de frituurpan aan of we halen even een chineesje. Voor vanavond staat in ieder geval ajam paniki op het menu, een heerlijk pittig gekruid kipgerecht, met daarbij geserveerd basmatirijst en een lekkere salade.
Wat schaft de pot bij jullie?
Dit klinkt als een hele normale zondagritme, haha Nou goed.. durf ik het aan? 😉
Ontbijt, koffie
Lunch, wa is da?
tussen 14 en 3, chips ik moet nog ontbijten!
tussen 6 en 7… mjah, ik moet nog wat eten vandaag..
En dit is serieus waar, nu heb ik gisteren toevallig? Een grote pan tomatengroentensoep gemaakt, waar ik dan meerdere dagen mee doe en dan als lunch en avondeten, tot de pan leeg is… En ja, soms heb ik ook van die kookdagen en maak dan ook graag ovenschotels of stampotten nu alweer of soepen, welke ik eventueel over meerdere dagen kan eten 😀
X
Alleen koffie voor ontbijt? Pfff, dan kom ik echt niet op gang hoor!
Oh, daar vlieg ik dus van tot een uur of 2, hahaha 😉
Pfff, heb echt voedsel nodig…
Wij eten namelijk verschillend. Omdat Ferry zijn 3 ploegendienst loopt. Dan gaat het moeilijker om te tijden aan te passen. Ik vind jou lunch erg lekker uit ziet. Daar hou ik zo van.
Broodje geitenkaas met walnoten, honing en rucola. Erg lekker!
Gezellig! Hier doen we maar wat. Voor mij geen verschil tussen de woensdag of de zondag of welke dag dan ook. Vanavond kan ik kiezen tussen left over spaghetti, pannenkoeken of gebakken krieltjes, doperwtjes en een vegagroenteschijf.
Hé leuk dat ontbijt had ik ook altijd toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders! Alleen dan iets vroeger. Nu ook vroeger en geen ritme. Niet in het eten van de hele dag. Hangt er maar net vanaf waar we zijn en of mijn vriend moet werken. Meestal staan we wel rond 7 uur op. Of half 8.is voor ons al behoorlijk uitslapen natuurlijk 🙂
Ook op zondag zo vroeg eruit?
Ja haha. Het is nu 8 uur en we gaan al sporten 😉
Op zondag: ontbijt biogarde met muesli, lunch met brood en ’s avonds vaak friet.
Hmm vandaag heb ik vooral brood en avondeten gegeten. Niet echt spectaculair hehe
Klinkt wel een beetje als hetzelfde ritme alleen bij ons wel altijd een eitje en kook ik meestal doordeweeks en manlief in het weekend :-). Gisteren was ik vroeg wakker en heb ik een kom havermout met blauwe bessen genomen. Ergens later op de dag een kom zelfgemaakte kippensoep en ’s avonds overheerlijke mosselen, gekookt in bruin bier; aanrader!
Wat leuk om te lezen! Op zondag is het meestal van “Het komt zoals het komt en eten wanneer de maag knort”. Door die foto heb ik nu overigens wel trek in brood…
Meestal wordt er iets gemakkelijks klaar gemaakt, het is dan ook zondag hé 🙂
heerlijk zo met ontbijt te beginnen.meestal is het ook bij ons zo dat we goed ontbijten samen alleen de lunch slaan we over omdat we laat uit bed zijn en s’avonds koken wij ook gewoon net waar we dan zin in hebben
Klinkt heel normaal toch? Als ik vrij heb eet ik gewoon als het me uitkomt… Niets moet, alles mag!!!