De Zondagse Drie… (16)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin 3 dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

De ene laatste zondag van dit jaar! Man oh man, wat vliegt dit jaar voorbij! Onze plannen voor vandaag? Nou, nog even naar Leer om de laatste kerstmarkt van dit jaar mee te pikken en dan vanavond nog gezellig op verjaardagsvisite bij mijn tante waardoor deze editie van De Zondagse Drie volledig in het teken staat van verjaardag, hoe vieren we dit? Doen we wel of niet aan cadeautjes? Ik vertel je er alles over!

verjaardag-1-jaar

Koffie met gebak…

Waar je tegenwoordig steeds vaker hoort dat de visite pas rond de borreltijd aan komt waaien, is dat bij ons gelukkig niet het geval. Nee, we staan gewoon rond de klok van 8 op de stoep en dan is er dus inderdaad eerst koffie/thee met gebak. Later wordt dit dan gevolgd door de traditionele hapjes, zoals de geijkte stukjes kaas en worst maar ook vaak wel gevulde wrapsrolletjes, nootjes, chips, monchou met ham en natuurlijk ook vaak onze gerretjes. Onze wat? Ja, onze gerretjes! Googlen heeft geen zin want volgens mij is het echt een woord wat ooit door mijn familie is bedacht. Het is eigenlijk heel simpel hoor, men neme zo’n prikkertje, prikt er eerst een stukje metworst (droge worst…) op, daarna stukje kaas, dan een stukje augurk en dan zo’n zilveruitje bovenop. Voila, uw gerretje is klaar voor consumptie! En nee, ik heb geen idee waar het woord vandaan komt, maar lekker is het wel!

Enveloppe met inhoud…

Natuurlijk is het veel leuker om een echt cadeautje te krijgen maar ja, tijdgebrek gecombineerd met het gewoon niet meer weten wat je iemand moet geven, zorgt ervoor dat we gewoon altijd, heel saai, geld geven. Dan kan de jarige job het tenminste zelf ergens aan besteden. Net zo makkelijk! Probleem is vaak wel dat ik me dit op het laatste moment nog bedenk en dan dus alle laatjes over hoop moet halen op zoek naar een enveloppe, maar goed, uiteindelijk komt het altijd wel weer goed.

Polonaise of ….

Nee, voor ons geen dolle boel, geen gehos en zeker geen polonaise. Totaal geen dingen die aan mijn familie zijn besteed. Nee, we zitten gewoon gezellig bij elkaar, kletsen over van alles en nog wat, halen herinneringen op aan vroeger, praten over bekenden of minder bekenden, ach, gewoon over van alles en nog wat dus en dan is het zo ineens weer middernacht en dan nemen we op onze gemak afscheid.

En nu natuurlijk de vraag van vandaag: vind jij het vieren van je eigen verjaardag nog wel leuk?

13 comments

 1. Serena

  De ene laatste? Whoehahaha!!! Leuke flater…
  Ik vier mijn verjaardag nooit. Als je alleen bent is dat echt niet leuk. Alleen maar bedienen en niks meekrijgen…

  Beantwoorden

 2. Deborah

  Nee. Ik vind het vieren van mijn eigen verjaardag een verschrikking. altijd dat geren en gevlieg. Iedereen bedienen. Het naar de zin maken. Yuk.
  Een keer in de zoveel jaar vier ik het en dan laat ik lekker catering ed komen. Hoef ik alleen nog maar naar de drankjes te kijken haha. Ik ga veel liever op visite of met een gezellige groep mensen uit eten.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Helemaal mee eens!

   Beantwoorden

 3. Elise

  Mijn verjaardag vieren hoeft van mij echt niet maar de kinderen en man slaan een feestje of en aanleiding om te barbecun nooit over. Ach, ik hof nooit iets te dien die dag dus zo erg is het niet 🙂

  Beantwoorden

 4. Koen

  Al bijna tien jaar vier ik mijn verjaardag in Mozambique. Ik zit er niet echt op te wachten maar ik kom er niet onderuit. Een bijzondere verjaardagstaart hoort erbij. En cadeautjes. Vooral lief en aardig van de gevers. Eigelijk is er niet heel veel verschil behalve dat je een verjaardag NOOIT vooruit mag vieren. Ben je op maandag jarig en is het ‘handig’ om al de zaterdag daarvoor iets te organiseren … no, it’s not done. Onmogelijk, het is vragen om een ‘ramp’ of ‘onheil’.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Verjaardag in voren vieren doe ik ook niet, niet eens zozeer uit bijgeloof maar gewoon omdat ik dat helemaal niks vind…

   Beantwoorden

 5. Sas

  Wij vieren onze verjaardag altijd gezellig samen. Thuis, op de bank met taart en drinken. Gezellig kletsen. Dit doen we al jaren en erg tevreden over. Al die poes-pas hoeft niet van mij

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Geen familie en vrienden over de vloer?

   Beantwoorden

 6. Morgaine

  Ik vier mijn verjaardag telkens minder, en dan staan ze toch op de stoep en bedienen zichzelf, nemen zelf hapjes en drankjes mee, en zo is mijn kast achteraf ook weer gevuld, hahahaha 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat zijn eigenlijk wel leuke verrassingen!

   Beantwoorden

 7. Sabine

  Klinkt als een typisch Hollandse verjaardag! 😀 Behalve de gerretjes dan natuurlijk 😛 Ik vier mijn verjaardag ook steeds minder. Met cadeautjes heb ik al helemaal niets. Geef ze zelf ook niet graag als ik niet zeker ben van het cadeau. Gewoon gezellig bij elkaar zijn of uiteten ofzo is genoeg eigenlijk.

  Beantwoorden

 8. Lies

  Lekker op zijn Hollands! Ja ik vier het meestal wel, ik vind het altijd wel gezellig om mijn familie op zo’n moment om mij heen te hebben, altijd wel wat gezelligs inderdaad!

  Beantwoorden

 9. Insoon

  Grappig die ‘gerretjes’. Ik vier mijn verjaardag de laatste tijd alleen met mijn familie en dan is de woonkamer al behoorlijk vol 😉 Meestal komen ze dan vanaf 4 uur en blijven ze ’s avonds gezellig eten. Van tevoren maak ik alvast de hapjes en iedereen helpt altijd een handje mee, dus ik ben niet de hele tijd bezig met bedienen e.d.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: