De Zondagse Drie… (15)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin 3 dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

De weken vliegen maar voorbij en ergens heb ik het gevoel dat het me eigenlijk allemaal wat te snel gaat. Teveel dingen die blijven liggen, teveel lijstjes in mijn hoofd waarvan maar weinig afgestreept kan worden, teveel terug denken en juist dat laatste zette me aan het denken voor deze Zondagse Drie. Namelijk… hoe verschilt kerst 2015 met pak ‘em beet kerst 1985?

1. Kerstvakantie…

Direct maar met het belangrijkste in huis vallen… vakantie rondom de kerstdagen is anno 2015 gewoonweg niet mogelijk! Helaas pindakaas, dit is de drukste tijd van het jaar bij ons op het werk en ik mag al blij zijn als a) mijn beide parttime maandagen gewoon gehandhaafd blijven en b) dat we Oudjaarsdag vrij zijn. Als kind genoot ik echt van die 2 weken vakantie, heerlijk gewoon thuis wat aanrommelen, misschien met paps en mams ergens heen. En vooral lekker veel lezen, tig boeken verslond ik in die 2 weken. Nu is het nog steeds mijn hobby maar 2 weken ongestoord alleen maar lezen is anno 2015 een stuk moeilijker geworden!

2. Kerstdiner…

Eigenlijk is er op dat punt niet zo gek veel veranderd. Vroeger kookte mams al op 1e kerstdag en nu doet ze dat nog steeds. Voor ons praktisch nooit het geijkte gourmetten, simpelweg omdat het niet echt paps zijn ding is. Heel af en toe doen we dat een keertje maar veel liever staat mams gewoon lekker wat in de keuken in d’r potjes en pannetjes te roeren. Geen culinaire hoogstandjes waarmee het risico op mislukken toeneemt maar gewoon verschillende soorten vlees en groente en aardappeltjes of patatjes en natuurlijk ijs toe. Succes verzekerd en gewoon lekker.

Kerstboom in winkelcentrum Oldenburg
Kerstboom in winkelcentrum Oldenburg

3. Kerstboom optuigen…

Als kind vond ik dat helemaal geweldig, al die mooie gekleurde of later vaak rode ballen. Eén voor één een plekje geven in de boom, toen nog een echte, nu altijd nep. Meestal vergezeld van onze Schotse Collie die bij elke bal mee terug liep naar de boom, over nieuwsgierig gesproken. En oh ja, ook luisterden we altijd naar een paar, waarschijnlijk hele foute, platen waarvan ik me nog kan herinneren dat er een lichtgroene bij zat met een nummer over de heilsoldaat én natuurlijk Hazes zijn “ik zit hier heel alleen kerstmis te vieren…” Op de één of andere manier hoorde dat er gewoon bij. Tegenwoordig hebben we al een jaren een nepperd, verandert de kleur van de ballen nog weleens, dit jaar goudkleurig trouwens, en is het echt zo’n karweitje wat moet gebeuren en ook wel weer tot voldoening leidt als het klaar is, maar waar zeker geen bepaalde herinnering meer aan kleeft.

Welke kleur ballen hangt er in jouw boom?

20 comments

 1. Natasja

  Hee ik weet nu hoe ik moet reageren bij jou… Ik kijk altijd op mijn telefoon, maar ik moet naar je site gaan;)
  Ik heb rood zilver en wit in mijn boom ik ben er erg blij mee.. Tijd gaat snel he? Alweer bijna kerst!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Via telefoon wil toch nog wel?

   Beantwoorden

 2. Ferry & Jacqueline

  Prachtig grote kerstboom is dit. Wij gaan met de familie vieren. Het is altijd wel gezellig. WE hebben zoveel versierd in huis. En cadeautjes ingepakt. Gisteren hebben wij alvast kerst kaarten opgestuurd. Jullie gaan ook genieten. Het word heel gezellig.

  Beantwoorden

 3. Marion

  Het is dat ik nu in de ziektewet zit, maar wij ambtenaren hadden zelfs altijd verplicht vakantie. Dat was ook weer zo zot. Zat je thuis, maar je man moet wel werken. Maar goed, voor mij maakt het nu niets uit, voor jou is het minder leuk. Mijn ballen zijn zilver 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Verplicht werkt bij mij altijd erg slecht…

   Beantwoorden

 4. Elaintje

  Leuk die vergelijking met vroeger. Ik ben nu voor het eerst sinds jaren vrij met de feestdagen, omdat ik op vakantie ga. Normaal vind ik het prima om door te werken.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Vind het niet erg om te werken dan hoor maar het lijkt me ook weleens lekker om wel vrij te zijn, nu moet ik vaak extra werken vanwege de drukte…

   Beantwoorden

 5. Miranda

  Onze ballen zijn natuurlijk paars met zilver en donkergrijs. En dat werk…. volgende week nog een dikke piepklus en dan lekker samen inpakken onder het genot van het glazen huis…. Pff is het al maart??

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ach, het is idd altijd wel erg gezellig!

   Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Hier een gruwelijk bonte boom. We begonnen ooit verantwoord met goud, wit en rood, maar daar is nog maar heel weinig van over. 😉

  Beantwoorden

 7. Sabine

  Wij geen boom dus 🙂 Maar in ons huis is met name rood/groen/goud te vinden! Vroeger dacht ik trouwens echt dat het niet leefbaar zou zijn om niet elke vakantie vrij te hebben haha, maar toch, het kan echt 😛

  Beantwoorden

 8. Serena

  Ik heb geen boom. Totaal geen zin in om op te zetten dit jaar. Heb niks met Kerst, commerciële hangdagen…

  Beantwoorden

 9. Lies

  Heerlijke dingen! Mijn opa en oma staan ook elk jaar in de keuken! Wij houden wel van gourmetten, en doen dit meestal ook minstens wel een keer met de feestdagen 😉

  Beantwoorden

 10. Morgaine

  Ja dat werk, weet ik ook nog, juist nu, niemand vakantie, bla, en vervolgens zaten we duimen te draaien in het magazijn of zo, hahaha Dat is pas erg, dus als het echt heel druk is voor jou, dan gaat de tijd wel snel, en troost je, ook ik moet gewoon aan de bak, zorg blijft ook gewoon doorgaan.

  Kerst, zo ook mijn moeder kookt graag zelf, maar kan ook gourmetten zijn, een paar jaar terug verraste zij mij met iets nieuws, wokplaat, wokpannetjes en eigenlijk net als gourmetten, aan tafel je eigen wokschoteltjes maken, ja dat bestaat nu ook, erg funny, maar doe mij maar een normaal diner eerlijk gezegd.

  Ballen? Uhm, nul ballen, geen boom.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Geen kerstboom? Nooit gehad? Dat wokken ken , heb ooit zoiets cadeau gekregen, nooit gebruikt!

   Beantwoorden

 11. Insoon

  Ik vind de dagen ook voorbij vliegen! En Kerst valt dit jaar niet zo heel gunstig zo in het weekend 😉 Tussen Kerst en Oud & Nieuw ben ik gelukkig wel vrij.

  Komend weekend hebben we al het ‘kerstdiner’ met het gezin en wij houden het dit jaar simpel en gaan lekker gourmetten. Maar daar maken we wel wat lekkere bijgerechten bij en m’n broer en schoonzus maken het nagerecht.

  Vroeger gingen we altijd naar de boer om daar een kerstboom uit te zoeken, gezellig sfeertje en altijd een gepuzzel om de boom binnen te krijgen en te zorgen dat ‘ie stabiel bleef staan 😉 Dit jaar heb ik voor het eerst ook een kerstboom (nep) en ik heb er lichtblauwe kerstballen, houten hangers en wittige vlinders in hangen.

  Beantwoorden

 12. Flavie

  Ik heb de komende 2 weken 3 daagjes verlof en ik ga er ten volle van genieten! Heb er echt nood aan.
  Hier geen kerstboom, maar een vaas met gouden kerstballen.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zou ook dolgraag vrij willen, maar helaas… zit er weer niet in dit jaar

   Beantwoorden

 13. Marcella

  Ik werk de komende weken ook gewoon door. Al ben ik wel vrij op beide donderdagen. Dat is wel fijn. En mijn weekje vrij heb ik dan tegoed in januari. Dan gaan we naar Valencia!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Beide donderdagen is ook lekker! Ik deze maandag wel, mijn andere maandag zal wel worden ingetrokken, vrees ik… Valencia! Leuk!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: