De Zondagse Drie… (13)

Een wekelijkse terugkerende blog op zondag met daarin 3 dingen die op de een of andere manier typisch zijn voor deze zondag of gewoon zomaar in me zijn opgekomen om deze blog mee te vullen!

De laatste zondag van november alweer… time flies! En eigenlijk verklap ik hiermee direct ook de invalshoek voor deze editie van De Zondagse Drie, namelijk drie dingen die ik vandaag voor het laatst dit jaar zal gaan doen! Enig idee? Vast niet, dus ik ga het je gewoon vertellen!

1. Laatste keer slapen onder het herfstdekbedje!

lazysunday

Nu de nachten steeds kouder en kouder worden en de gevoelstemperaturen zakken tot in de buurt van het vriespunt wordt het tijd om de wintereditie van onze dekbed er op te gooien. Dus afgelopen nacht was onze laatste nacht dit jaar onder de herfst-variant! Zo meteen het bed verschonen en dan komt de dikke versie erop. Heerlijk! Nadeel is wel dat ie zo dik is, dat je vanavond het idee hebt dat je gewoon stil moet blijven liggen omdat het dekbed zo zwaar aanvoelt!

2. Laatste keer mijn haartjes verven!

Met nog amper 5 weken te gaan, wordt dit dus ook de laatste keer dat ik in de weer ga om mijn grijze haartjes weer enigszins te verdoezelen. Meestal doe ik dat 1 x in de 2 maanden en de afgelopen dagen zag ik regelmatig in de spiegel dat het toch wel weer gedaan moest worden, dus straks maar even het prutje klaar maken en dan maar zo goed mogelijk verdelen over mijn haartjes, 30 minuten wachten en dan ben ik wel weer klaar voor dit jaar!

3. Laatste formule 1 race met Max Verstappen kijken!

Is het echt alweer tijd voor de laatste race van dit seizoen? Ik kan me de eerste race in Melbourne in maart nog zo goed voor de geest halen. Wat een spanning… weer een Nederlander die het naar alle waarschijnlijkheid wel eens leuk zou kunnen gaan doen in de formule 1 de komende jaren maar waarvan iedereen toch ook wel zoiets had van “is ie niet te jong om nu al zijn debuut op dit niveau te maken”? Nou, je moet echt wel onder een hunebed hebben gelegen om niet te hebben meegekregen dat diezelfde Max Verstappen dit seizoen dé absolute smaakmaker van het veld is geweest met zijn geweldige inhaalacties en zijn manier van rijden als ware hij een ervaren rot.

maxverstappen

Vanmiddag dus de laatste race van dit seizoen en dan wordt het echt afkicken en is het hopelijk snel maart zodat het hele circus weer opnieuw begint!

En, slaap jij al onder je winterdekbed?

17 comments

 1. Misssexandthecity

  Hier wordt het winterdekbed ook opgelegd en die grijze haren dienen ook dringend weer een laagje te krijgen ;-), zal ik mss ook eens vandaag doen!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik zit net in de verf!

   Beantwoorden

 2. Marion

  Nee, ik slaap nog niet onder het winterdek. Hij kan nog één slagje warmer straks. Jaaa, vanmiddag de laatste race. Ik ga offline vanmiddag hahaha. Jij bent altijd zo lekker enthousiast, maar ik neem F1 op vanmiddag ivm voetbal. ”Spreek” je vanavond misschien nog wel. Veel plezier met de race! X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Bang dat ik het al verklap? Jij ook veel plezier met voetbal en formule 1!

   Beantwoorden

 3. Sabine

  Ik ga binnenkort ook voor de laatste keer dit jaar naar de kapper! Niet om te verven, wel knippen. En wij hebben geen winter dus ook geen winterdekbed. Überhaupt geen dekbed trouwens. Het is hier wel vaak heel koud in de nacht dus slaap ik altijd al onder 3 dikke dekens 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Waarom geen dekbed dan?

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Omdat die hier heel duur zijn. De meeste mensen hebben dat niet. Bovendien zijn laagjes met dit klimaat wel fijn, want soms is het heel koud en soms warmer, is niet voorspelbaar. Bij een dekbed heb je maar 1 laagje wat dan net te warm met of net te koud zonder kan zijn. Ja echt hele theorieën zitten hier achter hoor 😛

    Beantwoorden

    1. Wanda

     Dat van die laagjes snap ik volledig maar waarom zijn ze zo duur in Columbia dan?

     Beantwoorden

     1. Sabine

      Geen idee, er zijn wel meer dingen heel duur hier vergeleken met NL. Eigenlijk alles voor in huis, zoals simpel kaarsen bijvoorbeeld zijn ook hartstikke duur hier. Gelukkig is er ook veel goedkoper 🙂

 4. Morgaine

  Ik heb een Texels dekbed, koel in de zomer, warm in de winter zeggen ze, hoe dan ook, ik wissel nooit van dekbed, zelfs vroeger niet, ik moet altijd iets zwaars op mij hebben liggen, daarom heb ik ook een plafond ventilator in de slaapkamer en die kan op orkaan als het warm is, waardoor ik weer koud wordt en alsnog ook in de zomer mijzelf diep onder het dekbek kan inrollen, hahahaha

  x

  Beantwoorden

 5. Saar

  Mijn dekbed kan niet zwaar genoeg zijn. Heerlijk vind ik dat!

  Beantwoorden

 6. Gerda Esser

  Ik wissel niet van dekbed , want het koel in de zomer en warm in de winter
  ik ga ook voor het laatste keer naar de kapper , ik krijg nieuwe krullen
  We hebben ook gekeken naar formule 1 , ik vind dat Max Verstappen het goed gedaan heeft
  Wanda ik wens jou een hele fijne week

  Liefs Gerda

  Beantwoorden

 7. Marij

  Onder een winterdekbed slapen stellen we altijd zo lang mogelijk uit. Momenteel ligt er een dekbed los op en pas als het echt gaat vriezen doen we die in de hoes. Ja I know doe dat dan meteen zul je denken. Maar eenmaal die erbij dan is er geen weg meer terug en komt de winter er echt aan. Laat het nog maar ff herfst blijven. Afgelopen week vond Ruud het ook weer nodig dat ik mijn haar weer ging voorzien van een verfje dus heeft hij weer kapper gespeeld. Die vervelende grijze haren ook grrr…

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo doen wij het meestal ook hoor, omdat het zo’n karwei is met zo’n dik dekbed.

   Beantwoorden

 8. Insoon

  Ik heb een heerlijk warm dekbed wat niet zwaar aanvoelt. Momenteel lig ik nog onder het herfst-gedeelte… maar dan wel vaak met een warmwaterzak 😉

  Beantwoorden

 9. Flavie

  Hier ligt al eventjes ons flanellenovertrek op het bed… zal zacht en warm… heerlijk om in te slapen.
  Mijn haartjes worden ook nog gekleurd deze maand… niet voor het grijze haar, die heb ik nog niet… maar een tintje donkerder en zo glanst mijn haar meer.

  Beantwoorden

 10. Flavie

  Ons flanellendekbed ligt al even op ons bed…heel zacht en warm om in te slapen… zalig! 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: