De naam is Bond, James Bond!

Series kijk ik amper, kan er gewoon niet het geduld voor op brengen om hetzij braaf elke week een aflevering te kijken of het hele seizoen te verslinden via Netflix. Het duurt me allemaal te lang, teveel zijstraatjes die ingeslagen worden zonder dat ik er nut van in zie, teveel andere dingen die mijn aandacht afleiden, kortom, Wanda en series is niet zo’n groot succes.

Films daarentegen pruim ik een stuk beter, gewoon 1,5 uur of soms wat langer, zitten, je overgeven aan het verhaal of acteur, kan natuurlijk ook, en dan is het klaar. Afgerond verhaal, alles duidelijk of niet natuurlijk, maar dan ben je er gewoon vanaf. Tenzij er natuurlijk een deel 2, 3, 4 en verder volgt maar goed, de meeste films zijn net als met boekenseries, prima op zichzelf staand te zien.

Vooral in deze tijd van het jaar geef ik regelmatig mijn lijstje aan vriendlief door, die ze dan braaf downloadt en dan is het meestal op vrijdag filmavond in huize B. Gewoon lekker thuis, kaarsjes aan, wat lekkers binnen handbereik, geen last van anderen die er op cruciale momenten door heen zitten te kletsen, geen gelach op net het verkeerde moment, niet iemand die de clou denkt te moeten verpesten en vooral geen pauzes die natuurlijk altijd net op het moment komen dat het echt heul erg spannend is. Kortom, de bioscopen worden niet bepaald rijk van ons!

SpectreMaar… en nu komt het, voor 1 film maken we steevast een uitzondering en dat zijn inderdaad, zoals de titel al verklapte, de Bond-films. Wat mij betreft echt een film die je op het grote witte doek met alle toeters en bellen moet ondergaan en daarna gerust een keertje op je gemak thuis kunt gaan kijken maar de eerste keer, die allesoverheersende overweldigende indruk, die moet je echt in zo’n mega grote bioscoopzaal ondergaan.

Morgen komt dus de nieuwste Bond film uit, genaamd Spectre en ik kan dan ook niet wachten om deze te zien. Helaas zitten we aankomend weekend al helemaal vol maar het weekend daarna, vrijdag of zaterdag, zitten we toch echt wel in de bioscoop. Waarom niet doordeweeks, hoor ik jullie al vragen, nou, om dat we ten eerste in Veendam geen bioscoop hebben, ten tweede omdat het best wel een lange film is en de wekker de dag erna gewoon om half 7 zal loeien en ik gewoon geen zin heb om vanuit mijn werk te moeten gaan haasten om dan maar een vroege voorstelling te pakken. Dus nee, dan maar een paar dagen langer wachten, het zal het verhaal niet gaan veranderen en ach, zo heb ik ook nog iets om naar uit te kijken, toch?

En jij? Ook een Bond liefhebber of heb je er helemaal niks mee?

26 comments

 1. kliefje

  Het is het enige moment in 2 (?) jaar dat ik Vlam mee de bios in krijg… Ergo: JA! Ik ben fan en hij ook en we hebben er zin in! 😛

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gaat hier net zo hoor! Voor de rest krijg ik altijd te horen, dat ie hem wel even downloadt en dat we dus net zo goed thuis kunnen kijken…

   Beantwoorden

 2. zomersproetje84

  Ik vind vooral de titelsongs erg mooi. Zoals die van dit jaar van Sam Smith ook weer! Veel bioscoopplezier alvast. Of gaan jullie hem ‘anders’ kijken??

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Nee, hiervoor gaan we echt naar de bioscoop!

   Beantwoorden

 3. Falderie

  ik ga ook niet veel naar de bioscoop, maar voor Bond maak ik graag een uitzondering.
  Daniel Craig vind ik een fantastische Bond!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Helemaal mee eens! Hoop echt dat hij nog een tijdje deze rol blijft vervullen!

   Beantwoorden

 4. Helena

  Eigenlijk helemaal niet haha… nooit geweest ook, maar ga natuurlijk wel mee met mijn Lief naar de bios, want die is wel een echte :-)).

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Spreekt mij totaal niet aan…

  Beantwoorden

 6. Ferry & Jacqueline

  Ik ben heel tijdje niet meer geweest in bioscoop. Bond hou ik niet zo van. Ferry wel.
  Ik had gisteren klein stukje gezien op de tv.

  Beantwoorden

 7. natasjaslifestyle

  Ik vind de titelsongs leuker dan de film… Het kan mij niet zo heel lang boeien. Ik heb vlgs mij nog nooit een bond film van begin tot het eind gekeken. Maar ik heb hier 3 mannen die het wel geweldig vinden ?

  Beantwoorden

 8. Esmeralda

  Ik heb Skyfall gezien en die vond ik echt cool! Ik ben ook heel benieuwd naar Spectre.

  Beantwoorden

 9. Joycerdt

  Zelf ben ik geen echte Bondfan. Ik vind de films wel oke en kijk de meeste ook wel, maar dan houdt het wel op. Als ik eerlijk ben vind ik deze nieuwe Bond ook niet zo sexy 😉 haha.

  Lfs.x

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Nou, kan me daar wel wat bij voorstellen hoor!

   Beantwoorden

 10. Sabine

  Ik heb de trailer nog niet eens gezien… ga die zo eens bekijken! Ik heb welgeteld 1 Bond-film gezien. De laatste volgens mij. Vond m wel leuk en spannend trouwens! Houd wel van dit soort films. Dus ook deze wil ik graag zien!

  Beantwoorden

 11. Sammie

  Ohh Tommy wil hem ook heel graag in de bios zien, ik heb alleen helemaal niks met Bond films.. Misschien dat ik hem maar met zijn vader naar de bios stuur hihi

  Beantwoorden

 12. Serena

  Ik ga dit keer samen met mijn vader. Hij is al 25 jaar niet meer in de bios geweest (Laatste keer met mij naar de Troetekbeertjes, LOL) en nu hebben we afgesproken om samen te gaan.
  Pap is een megafan en ik vind ze ook echt leuk.
  En in de bios is een film altijd net iets gaver…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk dat je met je vader gaat!

   Beantwoorden

 13. zosaar

  Ik heb er totaal niks mee hahaha. Maar jij veel kijkplezier gewenst!

  Beantwoorden

 14. iliveformydreams.com

  Ik heb er weinig mee maar heel erg veel plezier gewenst!

  Beantwoorden

 15. Mrs. T.

  Geen Bondliefhebber. En ook geen downloader.

  Beantwoorden

 16. Yvon

  Ja!! Vind Bond erg leuk en wil hem ook in de bios gaan kijken. Helaas moet ik nog even wachten, want hij komt hier pas de tweede week van november uit.
  Veel plezier alvast!

  Beantwoorden

 17. Marcella

  Volgende week ben ik jarig, en dan gaan we naar James Bond! Zin in!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk cadeau! Wij gaan ook volgende week!

   Beantwoorden

 18. Morgaine

  Ik ben in het midden, de eerste Bond film die ik in de bios zag met mijn ouders was A view to a Kill, hahaha ja dat past natuurlijk erg goed voor de eighties, dat was de eerste die uitkwam en ik oud genoeg voor was ook.

  Sommige films ben ik verliefd op, For her eyes only en License to kill, oh ja, mijn twee favorieten en de laatste Skyfall… ik heb daar ook een traan of tien gelaten, dus mijn top 3 heb je bij deze.

  Ik heb ze de afgelopen weken opgenomen van rtl7, die zend of zond de top 21 van Bond uit… en eentje had ik al zitten kijken, maar al zo vaak gezien dat ik in slaap ben gevallen, hahaha American Live, was dat madonna die het zong, of heet die film zo? Is de film die ik niet kon aanzien, te gewelddadig en op de één of andere manier ging die te snel… ben de laatste 10 jaren? Niet zo meer in de Bond bezig, omdat ze mij te snel gingen gewoonweg, teveel actie kort achter elkaar…. het is versneld en pas met Skyfall…. kan ik weer zeggen, JA… ben natuurlijk benieuwd naar deze, maar of ik er voor naar de bios ga, wat wel beter is eventueel, geen idee…. plan is van niet 😉

  x

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gewoon naar de bios gaan!

   Beantwoorden

 19. elise1963

  hier is het ook de enige film waarvoor we de bios ingaan. Ik kopieer ook een film die ik wil zien en kijk die. Klaar. Series volg ik niet, zelfde reden .. geen zin om iedere avond verslaafd te zitten wachten haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: