De do’s van 2015!

Vorig jaar werden we ineens overspoeld met icebucketchallenges en dubsmashvideo’s, kwam er weer een nieuwe realityshow in de vorm van Utopia op de buis en storten we ons massaal op de zogenaamde superfoods om vooral maar zo healty mogelijk te leven.

Maar wat kunnen we in 2015 verwachten? Trendwatchers Lieke Lamb en Adjiedj Bakas geven een top 15 voor 2015. Ik ga ze hier niet allemaal benoemen c.q. behandelen maar zet gewoon de 5 op een rijtje waar ik mezelf wel in kan terugvinden!

Zet je goede voornemens niet te hoog in!

Nou, dit past overduidelijk bij mijn vorige blog! Natuurlijk weet ik heus wel dat ik 10 kilo wil afvallen, maar 10 klinkt zo veel, dus vandaar dat ik gewoon per maand mijn doel vaststel, rekening houdend met eventuele etentjes waar ik gewoon lekker van wil kunnen genieten, en mezelf voor de verandering geen tijdsbestek heb opgelegd.

Minder sparen, meer uitgeven!

Oh, wacht… dat moet voor mij juist andersom! Ik wil juist meer sparen en minder uitgeven. Natuurlijk hoop ik dat vakanties en weekendjes weg ook dit jaar weer een belangrijke kostenpost zullen zijn, maar daarnaast wil ik zeker wel minder geld gaan uitgeven aan ‘impulsaankopen’ in de zin van kookboeken, kleding en waar ik verder zoal ineens mee thuis kom…

Lekker kneuteren op de bank!

Niks lekkerder dan aan het eind van een drukke werkweek op vrijdagavond op de bank te ploffen en gewoon gezellig samen een filmpje te kijken. Afgelopen jaar schoot dat filmpje kijken er vaak bij in maar dat wil ik vanaf deze week toch weer in ere gaan herstellen. Heerlijk!

Prik door de overdosis heen!

Op zich ben ik er niet zo gevoelig voor maar toch vraag ik me ergens ook wel af waarom iedereen altijd en overal zoveel positiviteit uitstraalt en steeds maar weer wil laten zien hoe leuk het wel niet allemaal is. Natuurlijk word ik ook liever omringd door mensen die positief in het leven staan, daar trek je jezelf ook aan op maar kom op, iedereen voelt zich toch weleens kut? Ik tenminste wel en jij volgens mij ook weleens! Verwacht dus gerust een keer een iets minder positief ingestelde blog, al was het alleen maar een Stom-lijstje!

Weg met de smartphone!

Ik ben serieus van plan om minder in de weer te zijn met mijn smartphone, puur omdat het gewoon niet nodig is om altijd en overal online te zijn en te speuren naar de laatste nieuwtjes of te gluren naar iemand zijn laatste foto’s op Instagram. Meer offline zijn, geeft ook ruimte voor andere dingen en zorgt ook voor de nodige ontspanning!

19 comments

 1. Saskia

  Mooie do’s! Een goed vol te houden/te bereiken denk ik zo.
  Vooral die laatste. Meer tijd offline zorgt ook weer voor mooie online blog inspiratie 🙂

  Beantwoorden

 2. Ferry & Jacqueline

  Vol met lijstjes ingevuld. Ik geeft ook minder uit. Alles is weer duurder geworden. Je moet net grijpen wat je koopt. 10 kilo’s ga je afvallen. Knap dat je doet. Ik heb geen smartphone. Helemaal geen mobiel. Ontspannen is heel belangrijk. Maar fb raakt je ook verslaafd. Gelukkig hebben wij geen.
  Fijne week.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   FB heb ik bewust niet, omdat ik dan helemaal niet meer achter de pc weg kom!

   Beantwoorden

 3. Petra

  Haalbaar lijkt me. Die laatste wil ik ook proberen.

  Beantwoorden

 4. Patty

  Ik heb FB al van mijn phone afgehaald…was echt heel vreemd in het begin, maar nu vind ik het wel lekker zo 😉 Jij ook een fijne week!

  Beantwoorden

 5. writingmonique

  Hele goede doelen! Meer time offline is een heel goed voornemen, je krijgt er vaak de beste inspiratie van!

  Beantwoorden

 6. Nathalie

  Mooie doelen heel veel succes ermee!!
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 7. Sammie

  oh ik wil juist meer gaan sparen, ben er al zo beroerd slecht in! 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gaat mij net zo, vandaar dat ik het ook heb omgedraaid voor mezelf!

   Beantwoorden

 8. Northflix

  Ik had van 21 tot en met 28 december amper Internet…
  En het went om dan je smartphone niet te kunnen gebruiken, hoor.
  Ik zet hem nu meestal even 2 uurtjes uit… Tussen 17.30 en 19.30 uur.
  Even rustig eten en TV kijken enzo.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat is ook wel een goed idee! Gewoon even uitzetten, anders pak je hem toch weer…

   Beantwoorden

 9. Lies

  Ik ben ook veel minder online dan voorheen. In de bus lekker een boekje lezen, en mijn telefoon wat vaker ergens neerleggen waar ik er niet bij kan.. Heerlijk!

  Beantwoorden

 10. noeps1

  DE smartfoon zit al minder in mijn handen. En possitief .. Nou ik hoop t te zijn maar vorig jaar was zwaar ! Ik hoop dit jaar positiever te zijn en een hoop leuke blogs te kunnen schijven. Ook ik zal niet roepen dat ik moet afvallen .. Moet wel maar geen idee hoe op dit moment

  Ik lees lekker met je mee en trends zijn niet aan mij besteed

  Beantwoorden

 11. Wendy

  Voor mijn gevoel zit ik niet zo vast aan mijn mobiel. In het weekend vergeet ik hem ook vaak zat en ligt hij de hele dag op mijn slaapkamer terwijl ik andere dingen aan het doen ben. Mijn vriend daar in tegen… ow ow ow… 😉

  Beantwoorden

 12. Regina

  Ja, je hebt gelijk, iedereen is veel te positief! Er moet meer gezeurd worden 🙂 Maar zonder dollen, af en toe lijkt het alsof je niks negatiefs meer mag zeggen, of wordt alles zo rooskleurig voorgeschoteld dat ik het totaal onrealistisch vind worden.
  Neem gewoon, net als ik, een niet zo heel hippe smartfoon, waarop je een uur bezig bent om een tekst te typen. Dan vergaat de lust je wel 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat is dus ook net mijn probleem! Tuurlijk hoor ik liever positief nieuws dan negatief maar het lijkt soms wel zo’n hype dat we met alle geweld moeten laten zien hoe leuk alles wel niet is…

   Beantwoorden

 13. Yessica

  Mooie doelen! Dat sparen is hier ook andersom! Veel sparen voor het huis… en dan wel uitgeven, haha. Maar nu nog ff niet!

  Beantwoorden

 14. iliveformydreams.com

  Erg mooie do’s. Succes met het toepassen!

  Beantwoorden

 15. Serena

  Ik doe niet aan goede voornemens, kun je ook niet teleurgesteld zijn als ze niet lukken…
  Maar je hebt een mooi lijstje samengesteld, geen onhaalbare doelen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: