Pals Costa Brava Spanje middeleeuwen

De 10 mooiste plekjes in middeleeuws Pals

Pals is zo’n dorpje waar je eigenlijk niet om heen kunt als je op vakantie bent aan de Costa Brava. Overal waar je kijkt op internet of in de verschillende reisgidsen kom je het wel tegen. Pals wordt dan ook niet voor niets genoemd als één van de mooiste dorpen aan de Costa Brava.

In mijn ogen volledig terecht. Al tijdens onze eerste bezoek in 2013 raakte ik betoverd door dit middeleeuws stadje met haar smalle steegjes, haar historische marktplein waar je heerlijk kunt genieten op het terras als ook van de vele prachtige bogen en gebouwen. Ook het uitzicht vanaf uitkijktoren Jozep Plia is adembenemend.

Begin oktober waren we opnieuw een weekje aan de Costa Brava en moesten we gewoon weer terug naar Pals. De eerste keer had ik ontzettend veel geluk. We waren er toen op een maandagmorgen en het was er heerlijk rustig. Pas later verscheen er een groep schoolkinderen maar toen had ik mijn foto’s al gemaakt. Ik wist dat de kans dat ik weer zoveel geluk zou hebben klein zou zijn maar wat schetste mijn verbazing?

Ook deze keer waren we er op een maandagochtend en dat is blijkbaar het ideale tijdstip als je redelijk ongestoord wilt genieten van de charmes van zo’n mooi middeleeuws stadje. Opnieuw was het relatief rustig en kon ik heerlijk mijn gang gaan. Natuurlijk werd het geduld van mijn gezelschap, bestaande uit mijn vriend en mijn ouders, opnieuw op de proef gesteld maar doordat het zo lekker rustig was, schoot ik wel lekker op.

Pals, een parel aan de Costa Brava

Vanaf de parkeerplaats valt Pals al direct op. Het stadje is namelijk gebouwd op een heuvel en is van verre dan ook al te zien. Eigenlijk bestaat Pals uit twee delen, namelijk het middeleeuwse stadje maar ook Platja de Pals maakt onderdeel uit van Pals. Laatstgenoemde ligt zoals de naam al aangeeft aan de kust en wordt vooral gekenmerkt door de vele hotels en vakantiewoningen.

In het oude Pals vind je alleen de nodige keramiek- en souvenierswinkeltjes en een paar terrasjes. In de zomer wordt het stadje overspoeld met toeristen maar buiten het seizoen, zoals begin oktober, kun je er heerlijk rustig rondslenteren en genieten van al het moois.

Natuurlijk kan ik je nog van alles vertellen over dit bijzondere stadje maar ik denk dat als je deze foto’s ziet dat je dan helemaal overtuigd bent! Ja toch?

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje middeleeuwen

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje

Pals Costa Brava Spanje

Nog niet overtuigd dat je toch echt eens naar de Costa Brava moet? In onderstaande link geef ik je gewoon nog negen redenen waarom je echt eens naar de Costa Brava moet!

De 10 redenen waarom je de Costa Brava moet bezoeken!

 

18 comments

 1. Chantal

  Het lijkt wel een sprookje. Super mooi. Ik houd wel van dit soort pittoreske dorpjes/stadjes.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo voelde het ook wel een beetje hoor, als een soort van sprookje.

   Beantwoorden

 2. Sabine

  Heel mooi! Echt waar ik van houd. Sowieso vind ik Spanje heerlijk, de dorpjes, mensen en cultuur. En het weer natuurlijk 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ken eigenlijk alleen nog maar de Costa Brava maar wil zeker nog meer gaan ontdekken van Spanje.

   Beantwoorden

 3. Sabine

  Heel mooi! Echt waar ik van houd. Sowieso vind ik Spanje heerlijk, de dorpjes, mensen en cultuur. En het weer natuurlijk 😀 x

  Beantwoorden

 4. Saskia

  Ik ben er nooit geweest maar het ziet er zo fantastisch uit. Ik zit altijd zo heerlijk weg te dromen op je blog met al die reisfoto’s<3

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Aw, wat lief om te horen! Dank je wel!

   Beantwoorden

 5. Florentine

  Geweldig! Super leuk om te zien. Wat een prachtige foto’s ook ❁ ❀ ❃

  Beantwoorden

 6. Melissa

  Super mooie foto’s! Echt zo knus al die kleine straatjes.

  Beantwoorden

 7. Bianca

  Wauw wat een mooi dorpje is dit en je foto’s zijn echt om in te kaderen 🙂

  Beantwoorden

 8. sammie

  Doet me een klein beetje denken aan een paar dorpjes die we in Italië bezochten. Erg mooi en charmant!

  Beantwoorden

 9. Ana Rita

  Wauw wat een mooie foto’s heb je gemaakt zeg! Ben sowieso fan van de Costa Brava dus zou Pals ook zeker bezoeken!

  Beantwoorden

 10. Danella

  Ziet er erg mooi uit! Foto’s zijn ook geslaagd:).

  Beantwoorden

 11. Carolina

  Wat een mooie impressie van Pals. Het is zoveel jaren geleden dat ik er samen met mijn ouders en zusjes ben geweest. Nu woon ik in Spanje ten zuiden van Barcelona, maar Pals staat voor dit jaar op de agenda. Je foto’s zijn werkelijk prachtig!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je wel, leuk om te horen. En wat leuk dat je in Spanje woont!

   Beantwoorden

 12. Henk

  Ongeveer 18 jaar geleden ben ik in Pals geweest en kocht keramiek van een oude ex bokser. Weten jullie de naam van deze man ook?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.