Cap de St. Vicent Portugal maart

Dag Maart, Hallo April!

Maart… een maand waar ik vaak mee in de clinch lig. De winter ligt dan nog steeds op de loer terwijl de lente voor mijn gevoel dan nog maanden weg is. Maar dit jaar was ik dikke vriendjes met maart. Waarom? Dat vertel ik je nu natuurlijk!

Op het culinaire vlak…

Hoe is het mogelijk? Riep ik in februari al dat het op dit gebied een super maandje was maar maart overtrof alles. Echt, geloof mij! Een weekje Portugal doet wonderen. Niet alleen voor je geestelijke gesteldheid maar mijn smaakpapillen draaiden ook overuren! Normaal gaan we echt niet elke avond uit eten tijdens een vakantie maar in Portugal hadden we geen keuze want we kozen voor een hotel, dus moesten we elke avond kiezen uit de vele restaurantjes. Portugal is natuurlijk het land van verse vis dus daar hebben we ook maximaal van genoten. Van zalm tot garnalen, van Portugese visstoofpotjes tot sardientjes, we hebben het allemaal geproefd en het ene was nog lekkerder dan het andere.

culinair maart

Op het sportieve vlak…

Was het opnieuw een goed maandje. Natuurlijk liepen en klauterden we in Portugal heel wat af, maar ook eenmaal weer thuis ging het lekker. Zo ga ik nog steeds zoveel mogelijk in mijn lunchpauze naar buiten om te wandelen en ook heb ik het wandelen met nichtje J. weer opgepakt. Daarnaast ga ik ook nog meestal met mams op zaterdagmiddag aan de wandel. Dus wat dat betreft krijg ik mijn beweging wel. Helaas zie ik het nog niet terug op de weegschaal maar dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ik het snaaien nog niet echt kan laten. Dat wordt dus meteen ook het doel voor april!

Carvoeiro maart

Op het culturele vlak…

Scoorden we ook best goed in maart. In Portugal bezochten we maar liefst 3 musea waarbij we in ieder geval meer te weten kwamen over de sardientjesindustrie aan de Algarve maar ook hoe de slavenindustrie zich ontwikkelde in Portugal. Het derde museum bezochten we omdat we de naastgelegen kerk wilden zien waardoor we ook toegang hadden tot deze museum wat een hoop curiosa herbergde.

Museu de Portimao Portugal

Op het leesvlak…

Tja, het gaat redelijk op dit vlak maar toch zou ik hier simpelweg wat meer tijd voor vrij moeten maken. Nog steeds vind ik lezen hartstikke leuk en liggen er voor mijn gevoel tig boeken op mij te wachten. En toch…. toch wint de smartphone het vaak. In maart las ik nog maar één boek uit, Klikspaan van M.J. Arlidge. Deel 4 met Helen Grace in de hoofdrol en opnieuw een spannend verhaal. Het was mijn zesde boek van het jaar. De kans is trouwens vrij groot dat ik mijn zevende boek ook nog deze maand uit krijg, want we hebben tenslotte nog 2 dagen te gaan. Ik ben momenteel trouwens bezig in Zolang er leven is van Hendrik Groen. Het tweede boek waarin Groen op humoristische wijze het dagelijkse leven in een bejaardentehuis onder de loep neemt.

Op het travel vlak…

Was maart natuurlijk een geweldige maand. Voor het eerst gingen we in maart al naar een zonnige bestemming en wel de Algarve in Portugal. Wat mij betreft echt een ideale bestemming als je in de winter alvast wat zon wilt. Het is ons in ieder geval erg goed bevallen. Benieuwd hoe goed? Check dan mijn artikel 5x conclusies na ons weekje Portugal.

Cap de St. Vicent Portugal maart

Natuurlijk volgen er nog meer artikelen maar dan moet ik eerst weer terug zijn. Terug zijn? Ja, inderdaad, want maart sluit ik in stijl af! As we speak zit ik namelijk met vriendinnetje D. in Fontana in Bad Nieuweschans en ga ik twee dagen in de volledige relaxstand!

Op het toekomstige vlak…

Staan er in ieder geval alweer een hoop leuke dingen gepland. Zo heb ik deze zaterdag met vriendinnetje A. een high tea, ga ik met nichtje J. eindelijk naar Sara Kroos en met vriendlief naar Hans Liberg maar staat er ook weer een weekendje weg gepland en wel naar Zuid-Limburg. Een verrassende keuze voor ons, het waarom hierachter vertel ik je natuurlijk nog! Sluit ik maart af met een lekker lang weekend, ook in april heb ik een extra lang Paasweekend. Op naar een heerlijk maandje dus!

Wat zijn jullie plannen voor april?

 

 

5 comments

 1. Morgaine

  Het lijkt mij ook echt heerlijk om in de wintertijd nog net even alvast wat zon op te snuiven, zou voor mij ook veel beter zijn 😀

  En april, ja die doet wat hij wil, nul vaste concrete plannen, ja werken, alledaags, maar goed, ook maart heeft mij weer laten zien dat dingen zomaar kunnen veranderen. Zondag, dat is alweer april, ga ik in elk geval reizen met de trein, met de boekenweekgeschenk en ga ik een online vriendin opzoeken helemaal in Mierlo 😉 Dat is alweer heel spannend 😀

  X

  Beantwoorden

 2. Sabine

  Wat een heerlijke maand voor jullie! Portugal lijkt me zo heerlijk tijdens de Nederlandse winter! Daarbuiten ook trouwens haha 😛 Ik ben alleen in Lissabon en op de Azoren geweest. Smaakte wel naar meer moet ik zeggen 😀

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Wat een leuk artikel! Heerlijke maand. Mijn plannen voor April staat een artikel van online 😉

  Beantwoorden

 4. Marielle

  Wat een fijne maand! Portugal lijkt me heel erg mooi!

  Beantwoorden

 5. Marcella Molenaar

  Wat had je een fijne maand! Je hebt je goed vermaakt in Portugal, hebt lekker gegeten en bent fijn vaak gaan wandelen. Klinkt goed. Leuke plannen heb je ook voor april. Veel plezier & geniet van je maand!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.