Dag februari 2015!

Februari… wat was je een lastige maand! Kort in de zin van slechts 28 dagen maar krachtig in de zin dat de winterblues in al zijn hevigheid toesloeg.

Ondanks de nodige leuke dingen, vloeide er ook menig traantje. Gewoon zomaar, uit frustratie en vooral uit een gevoel van algehele ellendigheid. Ik weet als geen ander dat februari mijn struikelmaand is, maar nog nooit heb ik zo met mezelf geworsteld als in de afgelopen weken. Nu de dagen weer langer worden, de winter nagenoeg op zijn retour lijkt te zijn (hoewel… roepen ze voor komende week niet nog winterse buien?), begin ik langzaam maar zeker weer mijn oude ik te worden en krijg ik weer zin om er op uit te gaan en wil ik dat gevoel van lusteloosheid definitief van me af gooien!

Zoals gezegd, was het niet alleen maar kommer en kwel en hebben we ook genoeg leuke dingen gedaan.

img1425077888293Zo vierde ik mijn 41e verjaardag door gezellig met vriendlief te gaan lunchen, met vriendinnetje T. te gaan high tea-en en met vrienden R&D te gaan eten bij Moro in Groningen.

Gingen vriendlief en ik gezellig een middagje naar Bad Zwischenahn, een gezellig plaatsje in Noord-Duitsland waar zelfs op zondag de winkels open zijn en waar het altijd gezellig druk is…

img1424034823892Deed de lente ook echt wel haar best om mister Winter naar de achtergrond te drukken met deze heerlijke winterwandeling in onze eigen hometown tot gevolg…

img1424637714076Terugkijkend is het eigenlijk heel dubbel… genoeg leuke dingen gedaan waar ik ook echt met heel veel plezier op terug kijk en waar ik ook echt van heb genoten. En toch overheerst het gevoel dat februari zo’n maand is die wat mij betreft gewoon het beste afgeschaft kan worden…

Maar goed, dat wordt ‘em helaas niet dus ik zal me er hoe dan ook ieder jaar weer door heen moeten worstelen. Gelukkig is het nog maar een paar uurtjes voordat maart begint en geloof me, ondanks dat maart zijn staart kan roeren en er nog gesproken wordt over winterse buien, verheug ik me enorm op deze maand, puur en alleen al vanwege het feit dat we februari weer hebben gehad, dat de lente nu echt niet lang meer op zich zal laten wachten, dat de dagen nog steeds weer langer zullen gaan worden, dat het weer lonkt om er op uit te trekken en dat alleen al zorgt er voor dat ik met een goed gevoel aan maart zal gaan beginnen!

20 comments

 1. Morgaine

  Zeer herkenbaar lieve Wanda, voor mij was dit de eerste feb. in jaren dat ik zonder mijn vitamine D door ben gekomen door toch die zonnige dagen tussendoor. Maar ook ik, voel mij veel lichter nu al omdat het morgen 1 maart wordt en zal zijn ๐Ÿ˜‰

  Vandaag dan ook iets heel bijzonders gedaan samen met mijn dochter, ga ik zo even aan werken, en zaadjes gezaaid van de moestuin potjes van de AH. Voor mij kon er geen meer perfecte datum komen dan 28 feb, het staartje om richting lente gaan dankzij het zaaien ๐Ÿ˜€

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gelukkig ben ik niet de enige die er zoveel moeite mee heb maar het gekke is gewoon dat het me ieder jaar weer zo overvalt en dit jaar kwam het gewoon echt keihard binnen… Maar goed, morgen is het 1 maart en gaat het gelukkig weer een stuk beter!

   Beantwoorden

 2. kliefje

  Hier hetzelfde gevoel. Blij dat ie voorbij is. Poeh, wat een maand. Veel ziek, zwak en misselijk geweest en veel putten gezien.

  Op naar betere tijden voor je!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   En dan te bedenken dat ziek zijn nog niet eens in mijn rijtje zat… voor jou ook hopelijk een betere maand!

   Beantwoorden

 3. Insoon

  Gelukkig is de maand februari korter dan de andere dagen ๐Ÿ˜‰ Moet zeggen dat ik nooit zo problemen heb met deze maand, maar ik vind het ook lekker dat de dagen weer langer worden en zo’n dag als vandaag met het zonnetje… heerlijk!

  Beantwoorden

  1. Suzanne

   Ja, dat heb ik ook altijd. Maart is voor mij al meteen lente, tenminste zo voelt het.

   Beantwoorden

 4. Lies

  Ik heb ook elk jaar hetzelfde gevoel! Blij dat het er bijna op zit!

  Beantwoorden

 5. onderdeblauweregen

  Echt vervelend dat je zo last hebt gehad van de tijd van het jaar. Ik ken dat niet, maar het lijkt me niet bepaald grappig als het tot aan tranen teweeg brengt.
  Dus geniet ze de a.k nieuwe maand ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Idd niet echt leuk dat je om het minste geringste in tranen uitbarst, totaal geen zin of puf hebt om ook maar iets te doen en alleen maar omdat het winter is. Voor mij erg ongrijpbaar…

   Beantwoorden

  2. wiebie74

   Zo erg als dit jaar heb ik het ook nog nooit gehad, het overviel me echt…

   Beantwoorden

 6. Zo simpel is dan geluk

  Ik hoop dat je je in maart een stuk beter voelt! ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Gelukkig is ie maar kort. ๐Ÿ˜‰

  Beantwoorden

 8. Saar

  Hoe dichter bij de zomer, hoe beter. Hopelijk ga je je een beetje happy voelen in maart!

  Beantwoorden

 9. Sophie

  Ah wat vervelend. Hopelijk brengt maart veel zonneschijn!

  Beantwoorden

 10. Nathalie

  Ik ben ook blij dat het maart is:D Op naar de lente!
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 11. Regina

  Ik heb heel wat keren tijdens februari geroepen: wat een rotmaand is het ook. Echt, ik kan me helemaal voorstellen dat je het had gehad. Ik had dit in zekere zin ook. Wat zijn we klaar voor het voorjaar!

  Beantwoorden

 12. Serena

  Ik ben ook zo blij dat de lente weer is begonnen. Weer lekker bezig met mijn moestuintje, het zonnetje dat zich al regelmatig laat zien, niet meer zo koud. Ik vind het heerlijk!!!

  Beantwoorden

 13. Flavie

  Een fijne februari-maand ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden

 14. LJ

  Verhuizen we naar Spanje anders.. Of Italiรซ! Zon, bergen, zee, strand, die landen hebben van alles wat maar vooral minder winter!
  Maar goed er is altijd een positief randje, dat bewijzen je foto’s!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gelukkig is er inderdaad altijd nog iets positiefs te melden…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: