Epen Zuid-Limburg

Dag April, Hallo Mei!

April doet wat ie wil en dat bleek deze maand maar weer al te goed. De lente liet zich maar zeer sporadisch zien en hoewel ik de winterjas sinds onze vakantie naar Portugal al in de ban had gedaan, was het toch nog behoorlijk koud in april.

Toch was april over het algemeen genomen best wel weer een leuke maand. We trokken er diverse keren op uit en gingen zelfs nog een weekendje op pad in eigen land. Hoogste tijd dus om de balans op te maken! Kijken jullie mee naar mijn avonturen in april?

Op het culinaire vlak…

Oh jongens, het gaat echt nog niet goed met mij en de weegschaal. Althans, er gaat nog steeds maar weinig af. Teveel etentjes, daar kan ik niet tegen lopen hoor. Maar goed, ook in april gingen we weer een paar keer erg lekker uit eten. Zo ging ik met mijn afdeling naar Le Boumerang in Gasselte wat op dit moment toch wel echt mijn favoriete restaurant is. Ging ik met vriendlief lekker lunchen bij ZK86 in Zoutkamp waar we genoten van een heerlijk 12-uurtje met uitzicht op de haven.

Lunch in Zoutkamp april

Natuurlijk smulden we er tijdens ons weekendje in Limburg ook lekker op los. Het is wat dat betreft echt waar wat ze zeggen, de Limburgse vlaai smaakt daar een stuk beter! Maar genoten we ook van een heerlijke aspergemenu, kortom, het was op culinair gebied een heerlijk maandje!

Op het sportieve vlak…

Ja, ik kan niks anders zeggen dan dat ik weer heel wat kilometertjes in de benen heb! Natuurlijk werd er weer flink gestapt met nichtje J. Met de dames van kantoor wat minder trouwens maar dat lag grotendeels aan mijzelf omdat ik al genoeg aan de wandel was geweest. Ook in Limburg maakte we van de gelegenheid gebruik om lopend het mooie landschap te verkennen.

Epen Zuid-Limburg

Doordat we de routes met elkaar verwisselden, liepen we toch al gauw een kilometertje of 8 in heuvelachtig gebied. Goed voor de beentjes dus! Ook Borgerswold werd weer onveilig gemaakt, hoewel ik zo langzamerhand wel uitgekeken raak op dat gebied, heb je toch zo weer een rondje van 5 km gelopen.

Borgerswold lente

Op het culturele vlak…

Ook in April trokken we er weer op uit. Dit keer naar Kamp Westerbork waar we niet alleen het kampterrein bezochten maar ook de beide tentoonstellingen. Nieuwsgierig hoe ik dit bezoek heb ervaren? Check dan mijn artikel over Kamp Westerbork. Verder valt er op dit vlak niet zoveel te melden volgens mij.

Kamp Westerbork

Op het leesvlak…

Hoewel het soms lastig is om de tijd vrij te maken om lekker te gaan lezen, was april best een goede maand. Zo las ik maar liefst 3 boeken uit! Zolang er leven is van Hendrik Groen (maar daar was ik in maart al in begonnen…), In een donker donker bos van Ruth Ware (aanrader!) en De Greppel van Herman Koch. Dat brengt mijn totaal op 9 boeken tot nu toe. Pfff, om de 40 te halen moet ik mijzelf nog wel even afsluiten van internet, geloof ik… Maar ach, misschien straks met de vakantie dat ik de leesflow helemaal te pakken heb!

Op het travel vlak…

Valkenburg Zuid-Limburg

Ook bepaald geen verkeerde maand op dit gebied. In februari besloot ik spontaan om nog een hotelletje te boeken voor in april. Gewoon omdat het kan en omdat het in mijn beleving nog zo lang duurde tot de zomervakantie. Okay, we waren toen nog niet eens naar Portugal geweest maar goed, je moet toch iets verzinnen. Het werd een trip in eigen land. Ongekend voor ons maar met een hotel in Zuid-Limburg kozen we toch voor een heuvelachtige omgeving wat al enigszins Duitsland of België aandeed. Ook niet zo gek natuurlijk, aangezien de drie landen daar samenkomen. Maar goed, het is ons in ieder geval zeker goed bevallen! Meer weten en zien? Check dan mijn Fotoblog over ons weekendje in Limburg!

Op het toekomstige vlak…

Tja, in mei staat er nog niet zoveel op de planning. Wel ga ik waarschijnlijk dit weekend een dagje met een vriendin fietsen op Schiermonnikoog. Verder is de agenda nog aardig leeg maar dat zegt natuurlijk niks. Weekendje weg zal het wel niet gaan worden want het aftellen naar onze zomervakantie is inmiddels begonnen, dus zullen we het in mei vooral bij leuke daguitjes houden. Veel hangt natuurlijk ook gewoon af van het weer maar dat we er zeker op uit zullen trekken, staat in ieder geval wel vast!

Wat deed jij in april?

 

 

2 comments

 1. Sabine

  Heerlijke maand heb je gehad! Jammer dat de weegschaal niet meewerkt nog. Ikzelf ben 4 kilo kwijt sinds januari van dit jaar. Echt een kwestie van meer sporten en minder/gezonder/bewuster eten. Nu moet ik stabiel blijven en dat is ook een kunst haha

  Beantwoorden

 2. Morgaine

  Dat was een heerlijke maand en dat lezen, soms snap ik dat echt niet, zo snel te willen lezen, ik heb toch altijd wel tijd nodig na een boek of verschillende boeken in dezelfde trant om erover terug te denken, het is zelfs zo als ik het einde nader dat ik al denk, neeeeee nu ben ik er bijna doorheen! hahahaha

  April, was hier een drukke maand ook, zelf denk ik nu, uhhh tegelijk als ik terug kijk, veel ontmoetingen, visite en stoppen met mee beheren van het haakhoekje, ja ik weet het klinkt suf. Meer tijd voor andere dingen, maar dan ook buiten de laptop of foon om…

  Mijn dochter die bijna elke dag even komt lunchen, fietsen, boodschappen… nou ja van alles.

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.