Column | Lieve Linda…

Lieve Linda,

Vorige week stond je zomaar ineens volop in de spotlight tijdens de Televizierringgala en ontving je uit handen van Chantal de oevreprijs. Misschien ook wel terecht gezien de vele shows waar we de afgelopen jaren op zijn getrakteerd.

Ik durf hier echter geen zinnig woord over te zeggen omdat ik stomweg de meeste van je shows aan me voorbij heb laten gaan. Waarom? Heel eerlijk? Je spreekt me totaal niet aan. Ja, dat is best wel hard he, lieve Linda. Waar je vroeger werd neergezet als de ideale schoondochter en nu wordt gezien als de grandlady van de Nederlandse tv, durft deze boerentrien uit het hoge noorden gewoon te zeggen dat ze je niet moet. Nu ik dit zo teruglees, vraag ik me toch ergens af of ik dit misschien iets moet nuanceren maar aan de andere kant… de tv wereld is hard en je bent vast weleens voor ergere dingen uitgemaakt dan dat iemand zoals ik zeg dat ze je niet moet, toch? Plus hoe groot is de kans dat je dit werkelijk leest? Ik maak me echt geen illusies hoor…

Ik bedoel, er zijn ook plenty artikelen te vinden waarin je gewicht breed wordt uitgemeten (oh, wat een gemakkelijke woordspeling is dit toch, zo flauw…), waarin er ronduit wordt getwijfeld hoe puur je door de jaren heen nog bent want laten we wel wezen… er moet toch wel een keer een spuit of meerdere aan te pas zijn gekomen want echt helemaal puur natuur oogt het niet meer. Maar goed, ik wil me eigenlijk niet verlagen tot dit niveau dus terug naar de basis.

Heel vroeger heb ik nog weleens een aflevering van Love Letters gezien waarin aankomende bruidsparen hun best deden om hun bruiloft betaald te krijgen, althans, dat was toch de strekking van de show? Daarna heb ik eigenlijk nooit weer een volledige show van je gezien, mij allemaal veel te nep, te commercieel, teveel Linda, teveel zie mij eens lollig doen, zie mij eens populair zijn want iedereen wil bij mij in de show tralalala… Dus haakte ik af en besteedde ik mijn zaterdagavond aan andere dingen, vaak zappend van de ene zender naar de andere omdat de zaterdagavond meestal gedomineerd werd door of jouw shows of door Paul de Leeuw (deze column had ook Lieve Paul kunnen heten want ook met hem heb ik niks…)

Later bedacht je ook nog series waar je natuurlijk zelf de hoofdrol in moest vertolken en moest dit ook nog eens op het witte doek worden uitgemolken. Het was een beetje Linda voor en Linda na, aan veelzijdigheid totaal geen gebrek, dat moet ik je in ieder geval nageven. Net als wellicht je harde werken want dat geloof ik dus echt wel, dat je best wel hard werkt voor je centjes hoewel je daar in het verleden ook weleens wat domme uitspraken over hebt gedaan maar laten we ook die koe maar niet uit de sloot gaan halen, toch?

nieuwe-linda-lWaarom dan toch Lieve Linda? Nou, omdat ik pas sinds kort je tijdschrift, Linda, heb ontdekt en tot mijn eigen verbazing moet toegeven dat dit best wel een goed blad is. Weinig Linda, wat mij natuurlijk goed bevalt, alleen het voorwoord schijn je dan zelf te schrijven en als dat inderdaad zo is, dan chapo want dat is best wel leuk om te lezen, maar het blad zelf vind ik verrassend. Weinig modereportages, niet teveel “het leven is één groot feest en laten we daar met z’n allen dankbaar voor zijn, zoals bij Wendy het geval is, mag ik aub een teiltje?” maar verhalen van sterke en minder sterke vrouwen en mannen, van bekende maar veel vaker onbekende mensen, van leuke tips op het gebied van films, series en boeken maar vooral ook iedere maand weer verrassende invalshoeken, leuke columns (mocht je nog iemand zoeken…) en echt een blad waar je even rustig de tijd voor moet nemen en niet zo eventjes door heen bladert.

Dus Lieve Linda… je tv-shows laat ik nog steeds lekker links liggen maar deze woensdag ligt de nieuwe Linda in de schappen en die ga ik toch eventjes kopen!

Bronnen: AD en Lindanieuws.nl

16 comments

 1. Sabine

  Nu heb ik zeker niet alles gezien van Linda presenteerde, maar wat ik zag vond ik altijd leuk. ‘Ik houd van Holland’ bijvoorbeeld keek ik wel graag naar. Ze komt er trouwens altijd heel open voor uit dat ze botox en weet ik wat gebruikt om er jonger uit te blijven zien (wat best stoer is dat ze dat gewoon zegt aangezien de rest van bekend NL dat nooit toegeeft). En haar blad vind ik ook leuk haha. Eigenlijk is het best knap wat ze allemaal bereikt heeft vind ik. Nu lijkt het alsof ik helemaal fan ben ofzo. Dat is ook weer niet zo, maar ik kijk wel graag naar haar programma’s/films. Smaken verschillen zo blijkt maar weer 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gelukkig maar want anders had ze die oevre prijs vast niet gekregen!

   Beantwoorden

 2. Serena

  Hahahaha, hier heb ik dus hard om gelachen!!! Ach, sommige shows waren best leuk.
  Het blad heb ik nog nooit gelezen, toch maar eens proberen dan.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Top! Heb ik mijn doel tenminste bereikt! En ja, dat blad kan ik je aanraden! Ik was in ieder geval positief verrast!

   Beantwoorden

 3. natasjaslifestyle

  Zelfs Frank Boeijen zong over Linda??? ik vond haar vroeger leuk… Ik keek graag loveletters djkat show en de talkshow Linda geloof ik… Maar toen zag ik opeens overal, ik keek niet meer Gooise vrouwen heb ik nog nooit gekeken, wel een stukje van de film trouwens en eigenlijk was het best grappig. De Linda lees ik niet, waarom haar Botox hoofd er elke maand op?? Nee ik lees de Jan ik hou van Jan.. Een heerlijk blad… Zaterdag keek ik voor t eerst een stukje ik hou van Holland … En volgens mij is dat best leuk… Maar nee… Ik heb mijn principes.. Leuk geschreven!!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gooise vrouwen ook nog nooit gezien, net als Divorce en Linda’s zomerweek… allemaal wat teveel Linda voor mij. Dank je!

   Beantwoorden

 4. Helena

  …en het grappige is dat je dan toch best veel weet over Linda…waar je niks mee hebt 🙂 Veel plezier in ieder geval woensdag met de nieuwe Linda…idd een heel leuk blad 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je kunt ook niet om haar heen hè? Zoveel in het nieuws…

   Beantwoorden

 5. kliefje

  Ik vind het wel vermakelijk om samen op de bank met Jill die show over NL te kijken. Verder ben ik geen fan, maar ik ben sowieso geen tv en Nederlandse film kijker, dus geen graadmeter. Het blad is top ja, één van de weinige bladen die ik nog lees.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Gaat mij net zo, behalve dan die show over NL…

   Beantwoorden

 6. Sammie

  Ik kijk eigenlijk ook nooit shows van Linda maar haar blad lees ik ook niet. Helemaal geen tijd voor haha

  Beantwoorden

 7. zosaar

  Ik vind Linda niet leuk, niet als persoon maar voornamelijk ook niet door die verheerlijking om haar heen. Al haar ‘successen’ worden breed uitgemeten maar als er iets een keer flopt hoor je er niemand over. Het blad heb ik wel eens gelezen maar ik moet zeggen dat ik door de vele reclame de artikelen amper kon vinden. Daar koop ik geen (duur) blad voor. Ik heb dus weinig positief over mevrouw de Mol te zeggen.

  Beantwoorden

  1. Anette

   Ik denk dat je in een ander blad hebt zitten lezen want er staat nauwelijks reclame in..!

   Beantwoorden

   1. wiebie74

    Dat viel mij ook op, andere tijdschriften staan er bol van…

    Beantwoorden

 8. Anette

  En wie heeft je het blad getipt? Dank u;-)
  Zonder gekheid, het is écht een leuk, informatief, soms ontroerend, grappig tijdschrift en laten we vooral de vele extra samples niet vergeten die er elke maand bijzitten. Ik ben nu iets meer dan een jaar lid en dat bevalt prima.
  Zoals je weet vind ik Linda een tof wijf en ben ik wel zo’n muts die al die shows en series kijkt. Even een momentje van ontspanning en een lach op je gezicht in een Nederland dat momenteel zo verhard is..
  Tot zaterdag meis
  xx

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Alle krediet daarvoor gaat naar jou! Soms luister ik best weleens, hoewel het me echt nog tig stappen te ver gaat om naar haar shows te gaan kijken!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: