Column | Gesprek aan de keukentafel…

Yo, wat denk je? Zal ik als ik vanavond scoor of gaan wiegen met mijn armen of zal ik de bal pakken, deze onder mijn shirt proppen en op mijn duim gaan zuigen? Oh ja, schatje, dat moet je doen!”

Niets vermoedend zat ik gisteravond op de verjaardag van paps noodgedwongen naar een zeer lamlendig potje voetbal te kijken, me ondertussen afvragend of er überhaupt nog een speler van Oranje is die niet onder de plakplaatjes zit, me ook sterk afvragend wat de lol is van het beplakken van je nek tenzij je de hele tijd zo ijdel in de spiegel zit te loeren, maar goed, toen kwam natuurlijk hét moment!

Los van het doelpunt waardoor Oranje nog enigszins mag hopen op een kansje om er volgend jaar erbij te zijn, waren we natuurlijk getuige van het televisiemoment van 2015!

Jongens, het is eindelijk zo ver! Waar er al jarenlang geruchten opdoken in zowel de Nederlandse als in de Turkse pers, werd het nu dan toch eindelijk bevestigd! Er is een mini Wes slash Yo op komst!

Echt, ik gun iedereen zijn of haar geluk van de wereld, brul het van de daken, laat iedereen hiervan mee genieten maar moet dit nu echt op zo’n cruciaal moment de wereld in worden geslingerd? Ik dacht toch echt dat die gasten daar bezig waren met een potje voetbal wat voor menig voetballiefhebber een kwestie is van leven of dood, maar gelukkig zijn we dus allemaal zo nuchter dat er dus inderdaad veel belangrijkere zaken zijn dan zo’n stom potje voetbal!

Dit concluderend hoop ik dan ook echt dat die overdaad aan voetbal hiermee ten einde is gekomen en dat al die programma’s met voorbeschouwing van de voorbeschouwing achterwege gelaten kunnen worden!

Echter, zo schijnt het niet te werken helaas… Voetbal is nu eenmaal sport nummer 1 en dat moet flink worden uitgebuit!

Het moge duidelijk zijn dat ik geen voetballiefhebber pur sang ben. Laat staan van al die randverschijnselen waardoor onder andere de scheiding van La Meis breed uitgemeten moest worden in het 8-uur journaal of zoals nu de aankondiging van mini Wes slash Yo.

Echt, als Max zijn racepak los zipt en een 17-jarige torso toont vol met de meeste rare tekens of in de verre toekomst in plaats van het stuur een pak luiers te voorschijn haalt uit zijn raceauto, dan is de maat voor mij echt vol!

Maar goed, terugkomend op mijn openingszin. Wat bespraken jullie vanochtend aan de keukentafel?

14 comments

 1. Ferry & Jacqueline

  IK vond heel slecht spelen. Pffff… Voetballers moeten nog waar maken. Ferry wou naar voetballen kijken. Nog gefeliciteerd met je vader. Sporten vinden mannen erg leuk om te naar te kijken.
  Fijne zondag verder.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dank je! Ik vind bepaalde sporten zoals formule 1 en motorgp en ook het schaatsen leuk om te kijken maar al die programma’s er om heen, hoeft voor mij echt niet. Gelukkig is vriendlief ook geen voetballiefhebber…

   Beantwoorden

 2. Morgaine

  Alsnog van harte met je vaders verjaardag, als eerste.

  En LOL, ik heb het een beetje gemist, zag het ergens tussendoor in het superlate journaal, ik vond het al zo gek dat op ned 1 wedstrijd kwam, ik was nog aan het koken en zo, maar ook al opnames aan het afkijken, dus echt. Dus toen de aftrap kwam na de voorbeschouwing van de voorbeschouwing heb ik even getwijfeld, ik volg namelijk wel oranje, is een familie dingetje zo ondertussen 😉 Ik besloot dus om niet te kijken, ik hoor het wel of we erbij zitten of niet volgend jaar, hahahaha

  Vanmorgen aan de keukentafel, gezien ik alleen woon met Kat, gaat dat meestal met stilte gepaard, ik sta koffie te zetten, kat springt op de vaatwasser voor het koffiezet apparaat, iets met koffie melk, die hij nooit krijgt, maat ja, MAUW! Nee, ga weg nou! Picasso! ~tilt hem op en zet hem op KEUKENTAFEL~ en dan blijft ie rondjes draaien tot de koffie loopt. Dan zeg ik… ~straks!~ En loop de keuken uit. Kat volgt, tot de koffie klaar is, ik pak de koffiemelk uit de koelkast en zijn kattenmelk. Happy Cat, waar ik over struikel voor hij net de keukentafel opspringt. Ik schenk mijn koffie in, dom, doe het nou andersom! denk ik in mijzelf. Kat springt weer op half op vaatwasser en staat met achterpoten op de vensterbank die lager is, en als hij de kans krijgt, verdwijnt zijn kop in mijn beker, sjucht… PICASSO! LAAT DAT!

  mjah…. dus pak ik de kattenmelk, ijskoud, ik zweer het je, schenk het in een bakje en zet het op de keukentafel waar zijn eterij en drinkerij staat. Alsof hij nooit wat krijgt duikt ie op zijn melk en kan ik eindelijk ~slof slof~ richting laptop lopen, koffie rustig neerzetten en genieten.

  Zoiets? hahahaha 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zo’n kat hebben wij ook! Als ik ’s avonds thuis kom, wil madam als eerste dat haar etensbak wordt gevuld want ze miauwt de hele buurt bij elkaar…

   Beantwoorden

 3. Zo simpel is dan geluk

  Hahaha!
  Ik ben zelf wel een voetballiefhebber, maar dit soort onzin is aan mij ook niet besteed. Om nog maar te zwijgen over de belachelijk hoge salarissen die ze verdienen.

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.

  Niet zo heel veel want ik zat er alleen aan.

  Beantwoorden

 5. Serena

  Whahaha, ik heb ook helemaal niets met dat voetbal en alle onzin er omheen.

  Beantwoorden

 6. Sabine

  Wat een leuk stukje! Ik las vanmorgen dit nieuws aan de keukentafel, toen het inmiddels bij alle Nederlanders al was aangekomen. Misschien krijgen ze te weinig aandacht en bedachten daarom deze manier van aankondiging? Ik ieder geval: ik houd ook helemaal niet van voetbal (alleen het WK en EK vind ik wel leuk) en ben ontzettend gelukkig dat mijn vriend er ook nooit naar kijkt 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dank je! Vriendlief heeft er gelukkig ook allemaal niks mee, wij zijn meer van de formule 1 en motogp!

   Beantwoorden

   1. Sabine

    Hahaha ohjee dat kijk ik ook al niet 😉 Wel stoere sporten trouwens!

    Beantwoorden

 7. Vlijtig Liesje

  Ik kijk eigenlijk nooit voetbal omdat ik er niks aan vind. Wel leuk voor Wesley en Yolanthe dat ze een kind krijgen. Hoewel ik verder weinig met dat stel heb.

  Beantwoorden

 8. writingmonique

  Haha! Ik heb de wedstrijd niet gezien, en nu heb ik het idee dat ik echt iets gemist heb hahaha. Wel leuk voor Wes en Yolanthe dat ze een kindje krijgen, maar ik heb verder weinig met ze. of met voetbal in het algemeen haha.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Geloof me, de wedstrijd was echt geen bal aan!

   Beantwoorden

 9. LJ

  Bij ons was het belangrijk nieuws dat Witsel na de match tegen Israël de kleedkamers uitstormde om toch maar op tijd te zijn voor de bevalling van zijn vriendin/vrouw (ik ben niet helemaal mee), ik zou nooit met een voetballer samen kunnen zijn want je gezin moet op de eerste plaats kunnen komen, niet je carrière maar goed, ik ga een ander daar niet op beoordelen, Witsel ziet er verder een geschikte kerel uit en onze Duivels zijn toch een klein beetje helden (ook al was het een slechte match).
  Ik heb nog niet aan de keukentafel gezeten vandaag 🙂 En gisterochtend was ik tijdens m’n ontbijt het boek van Marie Kondo (over opruimen) aan het lezen en zal er dus ook wel niet meer gezegd geweest zijn dan “goeiemorgen” :p

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: