Brugge

Brugge: dé jacht op die ene foto

Brugge, het mooie pittoreske plaatsje in België. Jaarlijks trekt het vele toeristen van heinde en verre. In vroegere tijden kwamen we er regelmatig maar zo ineens verwaterde dat. Inmiddels was het zelfs al zes jaar geleden dat we er voor het laatst waren. Hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking!

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Vol verwachting vertrokken we richting Brugge. Voorbereid op een hoop drukte en druk was het zeker. Uitgerekend het afgelopen weekend werd er in het journaal gemeld dat Brugge minder toeristen trok dan voorheen. Geloof mij, ik heb het niet gemerkt! Het was druk, niet hutjemutje druk maar wel overal gezellig druk.

Op jacht naar die ene foto…

Brugge

Ons voornaamste doel van het weekend was de antiek- en rommelmarkt, ook bekend onder de noemer Brugse Zandfeesten. Los daarvan heb ik natuurlijk bij zo’n uitstapje altijd een persoonlijke doel. Altijd ben ik op jacht naar die ene foto. Vaak lukt het niet, omdat ik zelf te kritisch ben of omdat de situatie zich net niet goed genoeg voor de foto leent. Soms lukt het ook wel, dan valt alles net op zijn plaats. Zijn er bijvoorbeeld geen busladingen toeristen, valt net het licht helemaal goed of ben je simpelweg net op de juiste plek of is het gewoon een lucky shot.

Brugge

Ik pretendeer helemaal niet een fotograaf te zijn. Ik ben gewoon een huis-, tuin- en keukenfotograaf. Of beter gezegd, iemand die altijd haar camera bij de hand heeft, alles vast legt en het gewoon leuk vind om ermee bezig te zijn. Dit alles weleens, of beter gezegd, vaak, tot enige ergernis van vriendlief. Ik stel zijn geduld dan ook regelmatig op de proef. Zo ook in Brugge. Elk bruggetje heb ik vastgelegd net als de Belfort vanuit verschillende hoeken. Met toeristenbootje, zonder toeristenbootje. De Minnewater, het Begijnenhof, de koetsen, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er een foto van.

Wat ik met al die ladingen foto’s doe?

Sommige plaats ik op Instagram, Facebook of hier maar het gros blijft aandachtloos op de computer staan.

Ik had me op voorhand al voorbereid dat het moeilijk zou worden om in Brugge foto’s te maken zonder al die toeristen. In de praktijk viel dat eigenlijk nog wel mee, het was gewoon een kwestie van geduld hebben en net op de juiste plek gaan staan. Zoals gezegd, het geduld van vriendlief werd danig op de proef gesteld.

Of het is gelukt om die ene foto te maken? Moeilijk te zeggen. Over sommige foto’s ben ik best wel tevreden, van anderen had ik eigenlijk wat meer verwacht en valt het resultaat uiteindelijk wat tegen. Al doende leert men, toch?

17 comments

 1. Helena

  Heerlijk, foto’s maken, dus helemaal herkenbaar en ik vind ze prachtig! (en dat blijft Brugge idd ook :-))

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dank je voor het compliment!

   Beantwoorden

 2. Falderie

  Leuk, op stap in de stad waar ik woon! 🙂
  Ik vind dat er heel leuke foto’s tussen zitten!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Had ik dat maar geweten! Dan had ik je om tips kunnen vragen!

   Beantwoorden

 3. Ferry & Jacqueline

  Wat mooi daar in Brugge. Mooie foto’s. Ik zit niet instagram en facebook. Dus dan kan ik niet je foto’s zien. Deze foto’s is je goed gelukt hoor.

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  Hier exact dito, wat fotografie betreft, hahahaha je hoopt op die ene super shot en dan valt het tegen, dan zet ik ze online, blog, fb of instagram en dan vinden anderen het schitterend, waar ik weet dat het beter had gekund, ach ja, het is wat wij zien, niet wat jij weet, en dat is nu net het verschil, de allereerste foto vind ik een TOP foto geworden!

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Klopt en een foto die jezelf super vindt, krijgt maar weinig likes.
   Bedankt voor je mooie woorden trouwens!

   Beantwoorden

 5. Sanne

  Mooie foto’s zijn het hoor. OH die ergenis ken ik ook bij mijn vriendje. Moet je nu weer een foto maken, krijg ik altijd te horen tijdens een wandeling. 😀 Brugge blijft een mooie stad en je hebt er prachtige foto’s van gemaakt.

  Beantwoorden

 6. Deborah

  Inderdaad. Er lekker mee bezig zijn. Ik kijk graag af bij fotografen waar ik tegenop kijk 🙂
  En Brugge. Inderdaad een prachtige stad.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Eh, bedoel je nu werkelijk dat je bij mij af kijkt??? Wat lief van je!

   Beantwoorden

 7. Sabine

  Deze zijn in ieder geval al heel mooi, vooral die onderste. En ja dit is meer dan herkenbaar 😀 Ik maak soms wel 30 foto’s van één plek, gewoon omdat dé foto maar niet wil lukken. Uiteindelijk zit er dan toch een heel mooie bij.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik weet niet of ik de 30 haal van één plek maar de 20 toch zeker wel!

   Beantwoorden

 8. Koen

  Ik maak graag foto’s en ik heb er ook een goed ‘oog’ voor – zegt men – maar meestal ben ik te lui om er veel tijd voor uit te trekken. Ik laat vaak bewust mijn camera thuis en beperk me tot mijn mobieltje. Niet als we echt op reis gaan, dan is de camera een must. Maar zo in het alledaagse … geen gezeul. En dat komt natuurlijk ook omdat de beeldkwaliteit van een gsm steeds beter wordt. Ik maak nog wel steeds fotoboeken. Al heel wat jaartjes met hulp van iPhoto en fotoboeken via Apple. Goeie kwaliteit, wel duur. Te duur … And by the way … twee mooie Brugge foto’s.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   In het alledaagse maak ik ze ook gewoon met mijn mobieltje hoor! Deze heeft een prima camera en ben ik vaak ook erg tevreden over. Bij uitstapjes zoals naar Brugge of als we ergens een mooie wandeling gaan maken, dan heb ik altijd mijn compactcamera bij me. Deze is makkelijk om mee te nemen en levert tevens een goede kwaliteit. Fotoboeken maak ik ook altijd, kost veel tijd maar het is een mooi aandenken.

   Beantwoorden

 9. Elaintje

  Nou, prima gelukt volgens mij met die foto’s! Brugge is ook wel een erg fijn stadje ja. Aangezien jullie redelijk noordelijk wonen (toch?) kan ik me voorstellen dat je niet zo vaak in Brugge komt.

  Beantwoorden

 10. Flavie

  Wij nemen ook altijd héél véél foto’s… te véél! Enkele worden gebruikt op mijn blog, of in een fotoboek en de rest blijft ook maar op de pc staan.

  Beantwoorden

 11. Tessa

  Brugge is een onwijs fotogenieke stad. Ik hoop er binnenkort ook weer eens heen te gaan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.