Brugge, beste stedentrip van België!

Onlangs werd Brugge door Zoover uitgeroepen tot beste stedentrip van België en internationaal gezien kwam het daarmee op de 5e plek, achter Krakau, Sevilla, Venetië en Wenen. Mij verbaast het in ieder geval niet dat Brugge zo hoog scoort!

In het verleden kwamen we eigenlijk best wel regelmatig in dit zeer pittoresk stadje waar je je eigenlijk continu waant in één groot openluchtmuseum met zijn prachtige panden, het Begijnhof, de vele nauwe steegjes, de grachten en bijbehorende bruggetjes en waar je, als ware je een echte Japanner, ronddoolt.

Inmiddels is het alweer wat jaartjes geleden dat we er zijn geweest, gewoon omdat het er niet meer van is gekomen, we ook weleens andere steden wilden bezoeken maar nu ik zo door wat foto’s van vroeger zit te scrollen, begint het toch wel weer te kriebelen (oh ja, voor de nieuwsgierigen onder jullie: mijn shopkriebel is er nog steeds, afgelopen zaterdag gooide vriendlief roet in het eten door te vragen of ik mee ging naar Gronau…).

Misschien dat het dit jaar ergens in te plannen valt, zo niet, dan hebben we natuurlijk altijd nog de foto’s!brugge1

Hoe toeristisch het ook mag zijn, een boottochtje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Brugge. Vanaf het water krijg je nog weer een compleet andere kijk op het stadje en zijn prachtige panden…

Wat je ook zeker moet doen, is jezelf trakteren op zo’n doosje met overheerlijke Belgische bonbons en kijk vooral eens verder dan de geijkte winkelketen, Leonidas. Niks mis mee hoor maar er zijn lekkerder!

Zijn jullie weleens in Brugge geweest of in 1 van de andere top 5 steden? Ik kan Venetië en Wenen nog afstrepen, 3 uit 5 dus…

25 comments

 1. Helena

  Ach ja, Brugge… en al heb ik een hekel aan ‘de toerist uithangen’…behalve in Brugge haha. Geweldig stadje! Verder kan ik alleen Sevilla afstrepen…nog genoeg te bezoeken dus 🙂

  Beantwoorden

 2. writingmonique

  De foto’s zien er zo mooi uit! Ik ben nog nooit in Brugge geweest, wil er wel heel graag heen!

  Beantwoorden

 3. Saskia

  Nog nooit geweest, maar kreeg inderdaad al eens de tip deze stad vooral eens te bezoeken. Wie weet ooit nog eens. Heb zooooveel op de wishlist staan 😉

  Beantwoorden

 4. ♥Inge♥

  Idd…heel gezellig in Brugge! En je hebt gelijk hoor met de chocolade! Venetië en Brugge, dat zijn de 2 steden van de top 5 die ik ken. Verbaasd mij eerlijk gezegd dat Praag er niet bij staat: ik vind dat ook zo’n geweldige stad! Krakau staat al een tijdje op mijn lijstje…wie weet gebeurd dat wel snel! 😉

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Praag is inderdaad ook een prachtige stad, vooral de joodse wijk is heerlijk om door heen te slenteren. Had zelf ook Berlijn wel verwacht, ook zo’n prachtige stad met veel mooie gebouwen en een behoorlijke geschiedenis natuurlijk…

   Beantwoorden

 5. Sas

  Ik ben er nog nooit geweest maar ik wil wel eens een keertje erheen! Lijkt me super gaaf 🙂

  Beantwoorden

 6. Deborah Hamar

  Wij zijn er vorig jaar een weekend geweest. Veel winkels, mooie straatjes en steegjes. Veel historie en leuke rondvaart.

  Beantwoorden

 7. Flavie

  Brugge is en blijft mijn favoriete stad in ons Belgenlandje.

  Beantwoorden

 8. Zo simpel is dan geluk

  Ik ben nog nooit in Brugge geweest, maar wil er wel graag een keer heen!
  Mooie foto’s. 🙂

  Beantwoorden

 9. Koen Schyvens

  Alleen Wenen ontbreekt op mijn bezoek-lijstje. Krakau was een prettige ontdekking (zomer 2006). Venetië, Brugge en Sevilla zijn inderdaad mooie steden – zeker een bezoek waard. Ook zou ik Praag, Berlijn en Stockholm (in de zomer) toevoegen aan: ‘de moeite waard om te bezoeken’. En wat te denken van Barcelona, Rome, Napels … Doe mij maar een Top 10

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wenen is echt een aanrader! Zijn wij vorig jaar geweest en heeft ontzettend veel indruk op ons gemaakt. Berlijn en Praag zijn ook hele mooie steden, Barcelona vind ik op zich iets minder, althans qua geschiedenis…

   Beantwoorden

 10. Mrs. T.

  Al twee keer in Brugge geweest en ik vind het erg mooi al is het inderdaad ook wel erg toeristisch. Laatst nog in Gent geweest en dat is veel minder toeristisch.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Gent ooit wel geweest maar toen stond de hele stad nog in de steigers en konden we nergens goed bij komen. Willen we zeker nog een keertje heen…

   Beantwoorden

 11. Petra

  Van de top 5 ben ik alleen in Wenen geweest. Heeeeel lang geleden. Brugge lijkt me erg leuk.

  Beantwoorden

 12. Nathalie

  Wouw ziet er mooi uit!
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 13. zosaar

  Hmm, ben in alle vijf de steden nog nooit geweest. Snel eens wat aan gaan doen dus 😉

  Beantwoorden

 14. Insoon

  Ik ben nog nooit in Brugge geweest, maar aan de foto’s te zien is het er wel de moeite waard 🙂 Van de andere steden ben ik alleen in Venetië geweest, wat ook mooi en bijzonder was!

  Beantwoorden

 15. Serena

  Toevallig dat ik het er vorige week met een vriendin over had om hier een weekendje naartoe te gaan. Heb er inderdaad al meer goede dingen over gehoord… Het staat dus mogelijk in de planning!!!

  Beantwoorden

 16. Sheelagh

  Ik ‘moet’ alleen Krakau en Sevilla nog. Ga over 3 weken weer naar Brugge, fijne stad inderdaad!

  Beantwoorden

 17. LJ

  Brugge ben ik een paar keer geweest maar intussen jaren geleden. Ik vond het een te kleine stad om echt als een citytrip te doen; op een dag heb je het er wel gezien. Dan vind ik Gent véél leuker, gezelliger en mooier. Maar misschien moet ik nog eens naar Brugge om mijn beeld bij te stellen 🙂
  Krakau deden we vorig jaar (2014), die staat terecht in dat lijstje, wat een fantastische stad: lekker (en goedkoop) eten, een rijke (maar zwarte) geschiedenis, prachtige gebouwen… Heerlijk om er rond te dwalen. Venetië deed ik jaren geleden eens op schoolreis, maar wil ik graag nog een keer naartoe. Sevilla en Wenen staan ook nog ergens op het lijstje.. Aaah, so much to see, so little time 😉

  Beantwoorden

 18. Falderie

  ik kom van antwerpen maar woon in brugge sinds een jaar of twee. wel gezellig, maar ik zou het nu niet bij de vijf mooiste steden ter wereld plaatsen!

  Beantwoorden

 19. Marcella

  Ik was in september in Brugge, een erg fijne stad. Ik vond het eigenlijk wat te toeristisch, maar wel heel sfeervol en mooi. In de andere steden ben ik niet geweest trouwens, die staan nog zeker op mijn wishlist!

  Beantwoorden

 20. Layla

  Af en toe ga ik ook naar Brugge, ik geniet er altijd van :))

  Beantwoorden

 21. An

  Hey Wanda, Gent is ook een aanrader!!!

  Beantwoorden

 22. Mandy

  Ik kan ook 3/5 afstrepen, ik ben in krakau, venetie en wenen geweest. Brugge lijkt me ook heel mooi, ik wil zo graag overal naar toe maar heb echt tijd te kort 🙁

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: