Boer zoekt vrouw

Boer zoekt Vrouw | De speeddates

Boer zoekt vrouw… opnieuw een kijkcijferkanon. Opnieuw houdt Yvon heel Nederland in haar greep op zondagavond. Ik moest het helaas missen, iets met een verjaardagsetentje, maar heb het vanmiddag alsnog even teruggekeken. Mocht je het ook hebben gemist of gewoon benieuwd zijn naar mijn bevindingen, lees dan lekker verder!

Aflevering 2: De Speeddates

Nadat we de boeren vorige week al zagen zwoegen om tot de juiste keuze te komen, was het dit keer tijd om de dames in hoogst eigen persoon te ontmoeten. Altijd weer een spannend moment, want is de briefschrijfster net zo leuk als in haar brief? En is die ene boer natuurlijk net zo leuk als in zijn oproep? Het zorgt ook vaak voor de nodige ongemakkelijke momenten want wat vraag je als je slechts vijf minuten de tijd krijgt? Babbel je te veel door de zenuwen dan doet dat je misschien wel de das om. Of benauwt het juist de boer als je het er te dik bovenop legt dat je voor hem bereid bent alles achter te laten en direct wel het vliegtuig in wil springen?

Hoe verging het onze boeren? Ik heb ze natuurlijk weer aandachtig gevolgd!

Boer Riks

Boer RiksBoer Riks was voor de gelegenheid op de boerderij van zijn zwager en schoonzus neergestreken. En ja hoor, het duurde dan ook niet lang of de kinderfoto’s kwamen op tafel. Boer Riks oogde ontspannen en was tevens de enige boer die heel attent een bloemetje gaf aan zijn dames. Hij babbelde er vrij gemakkelijk op los, hoewel niet alle dames zijn accent direct goed konden volgen maar ach, boer Riks was best bereid om de vraag nog eens te herhalen. Catharina die in de eerste aflevering al had laten weten een beste vonk van boer Riks te hebben gehad, kwam ook nu weer met een voltreffer ‘Riks is gewoon Riks zoals ie moet zijn’. Uiteindelijk werd ze hiervoor beloond met het verzoek of ze op dagdate met boer Riks wou en dat zag deze roodharige dame wel zitten.

Zelf was boer Riks duidelijk wel gecharmeerd van Claudia, een blonde spontane dame die zo’n 2,5 jaar geleden haar man is verloren en nu weer open staat voor de liefde. Vindt zij dit uiteindelijk in Canada bij boer Riks?

Boer Herman

Boer HermanDe bleue boer uit Frankrijk wist totaal niet wat hem overkwam. Maar liefst 10 dames kwamen speciaal voor hem. Dames die bijna allemaal een muzikale achtergrond hebben en waar boer Herman misschien t.z.t. wel een leuk duetje mee zal gaan spelen. Maar ook dames die in hem hun gelijke vonden op het prille liefdesgebied. Dapper hoor om voor bijna 4 miljoen kijkers toe te geven dat je nog nooit een vriendje hebt gehad en dat je eigenlijk zelfs nog nooit hebt gezoend. Ietwat ongemakkelijk verliepen dan ook de begroetingen tussen boer Herman en zijn dames. Maar eenmaal in zijn All you need is Love caravan bleek boer Herman best wel een vlotte babbel te hebben. Hoewel misschien niet altijd even tactisch want zijn opmerking over model Anne ‘Goh, wat kunnen ze veel met zo’n modellenfoto doen he? Het zijn gewoon twee verschillende gezichten!’ was er natuurlijk eentje uit de categorie Chantal Janszen (‘wat kan die meid goed hockeyen he’ terwijl Fatima de Moreno net haar keeltje schor had gezongen).

Maar ook hij wist er uiteindelijk vijf dames uit te zoeken waarvan Fleur volgens mij toch wel zijn persoonlijke favoriet is. Niet alleen bekende hij aan haar dat ze de leukste brief had geschreven maar na afloop liet boer Herman ook nog weten dat ie helemaal straalde door zijn ontmoeting met deze blonde, ook ietwat verlegen, dame.

Boer Olke

Boer OlkeBoer Olke was voor de gelegenheid naar zijn eigen provincie Friesland afgereist om daar zijn dames te ontmoeten. Een zeer uiteenlopend gezelschap die om de tijd te doden al snel spelletjes aan het spelen waren. Boer Olke bleek toch niet zo’n al te vlotte babbelaar te zijn want na zijn voortvarende start, oftewel de ietwat onhandige hug, kwam er niet vaak echt een boeiend gesprek op gang. Boer Olke vindt het in ieder geval fijn om dingen samen te doen want alleen is het gewoon niet zo leuk. Hoewel hij in eerste instantie had aangegeven liever geen vrouw met nog jonge kinderen te willen, was hij duidelijk wel onder de indruk van blonde Harriët. Voor haar zou een verhuizing een grote stap betekenen want ze neemt dan niet alleen voor haar zelf de beslissing maar ook voor haar nog jonge kids.

Over kids gesproken, ook oma Ditty kreeg het even te zwaar toen het tot haar doordrong dat een mogelijke vertrek naar Texas ook betekende dat ze haar kleinkinderen minder zou gaan zien. Toch wordt het wel een dingetje om over na te denken voor deze dames nu ze allebei zijn uitgenodigd voor een tweede date.

Boer David

Boer DavidBoer David met zijn mooie donkere ogen wilde het eigenlijk allemaal niet zo zakelijk aan gaan pakken. Want zakelijk zou betekenen dat het niet goed was voor de dame in kwestie. Toch analyseerde hij er vrolijk op los, zowel met de dames in kwestie, als na afloop als hij liet weten dat deze dame toch wel erg spontaan en erg leuk was. Hoewel hij in de eerste aflevering bekende niks te hebben met paardenmeisjes waren er toch zowaar drie doorgedrongen tot de speeddates. Ook nu liet hij weer merken dat hij nog steeds niks had met paarden maar was het toch blijkbaar een minder groot probleem want Laura die niet a la minute met hem mee zou gaan naar Roemenië omdat ze haar paard eerst nog wilde zien, werd tot haar eigen stomme verbazing toch voor een tweede date gevraagd.

Het zelfvertrouwen van boer David zag je per dame groeien wat hem prompt deed besluiten om bij Yvon een versierpoging te doen ‘wat zie je er goed uit’ maar mooie Mara met haar sprekende ogen heeft denk ik het meeste indruk op hem gemaakt. Hij was in ieder geval wel erg met haar in zijn nopjes!

Boer Marc

Boer MarcEn dan Boer Marc… hij had de onmogelijke taak om uit maar liefst 829 brieven 10 dames te kiezen. Natuurlijk was dit gelukt maar eenmaal met de dames aan tafel bleek boer Marc bepaald geen vlotte prater te zijn. Veel verder dan wat oppervlakkige gesprekken over het werk kwam het niet. Wat opviel was dat de dames vrijwel allemaal wel al in het buitenland hadden gewoond en gewerkt. Ondanks dat boer Marc wel wat reservevragen achter de hand had zoals ‘wat verwacht je van een relatie en wil je kinderen’ kwam het er niet echt van.

Eén dame, Annekim, kon niet bij de speeddate aanwezig zijn want zij zat namelijk nog in Zambia. Het land van boer Marc, goh, iets zeg me dat deze dame alleen daarom al een streepje voor heeft. Of gaat hij toch voor de enthousiaste blonde Nicole die net als boer Marc niks geeft om materiële zaken?

Volgende week gaat elke boer met zijn vijf dames op dagdate om elkaar zo wat beter te leren kennen. Ik ben benieuwd!

 

 

 

6 comments

 1. Mrs. T.

  Ik was niet van plan het te gaan volgen, maar manlief keek wel, dus dan krijg ik het toch mee. Vond het eigenlijk een leuke aflevering.

  Beantwoorden

 2. Sabine

  Haha heerlijk beschreven weer! Ik dacht echt precies hetzelfde toen Herman dat tegen Anne zei. Ik dacht even dat ze in tranen zou uitbarsten, maar uiteindelijk leek ze toch erg gelukkig met de ontmoeting. Misschien had ze door de spanning niet helemaal door wat hij eigenlijk zei haha 🙂 En ja die zakelijke David 😛 Ik ben erg benieuwd hoor naar hoe dit gaat verlopen.

  Beantwoorden

 3. Koen

  Voor het eerst in mijn leven heb ik naar BZV – deze kijkcijfer-hit – gekeken. Niet mijn ding, dat concludeer ik. Ik wens de boeren en dames het allerbeste maar mij moeten ze schrappen uit het lijstje van 4 miljoen kijkers. Geen nieuwe BZV-date voor mij.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat mag hoor. Ik ken meer mensen die het niks vinden

   Beantwoorden

 4. Ilona

  Heeeeerlijk op de zondagavond Boer zoekt Vrouw te kijken. Wat een afwisselende boeren hebben ze dit keer, he? Ik denk dat Cupido bij Herman een pijltje heeft geschoten bij Fleur. Ik ben benieuwd! En Marc, dat lijkt mij een lastige keuzen 😉

  Beantwoorden

 5. Morgaine

  Het heeft opgestaan maar het is compleet aan mij voorbij gegaan wegens drama van elders die mijn kant op is gekomen, kortom, ik sla even over.

  X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.