Boer zoekt vrouw

Boer zoekt Vrouw | De dagdates

Boer zoekt vrouw… met enige vertraging, iets met een liveblog van een wintertest voor de formule 1, vertel ik jullie toch nog alles over mijn bevindingen van deze week!

Aflevering 3: De dagdates

Nog steeds bevinden de boeren zich in Nederland. Nadat ze de vorige keer uit 10 dames elk hun top 5 hadden geselecteerd, was het nu tijd voor een nadere kennismaking. Zoals gebruikelijk gebeurt dat dan onder een leuke activiteit zodat een ontspannende sfeer hopelijk zorgt voor de eerste kriebels. Dat zo’n ontspannend dagje niet voor elke boer even leuk is, bleek al snel!

Boer Riks

Boer RiksBoer Riks deed met zijn vijf dames een workshop worsten maken. Een klusje waar boer Riks niet warm of koud van wordt. ‘We schieten ze thuis ook dood, dan worden ze daarna ook verwerkt tot vlees.’ Ook nu kwam zijn wekelijkse kerkbezoek weer uitgebreid aan bod. Donkerharige Eline staat hier wel voor open maar ik ben benieuwd of ze wel door heeft hoe belangrijk het geloof daadwerkelijk is voor boer Riks. Blijkbaar ziet hij het wel met haar zitten want ze mag in ieder geval de plas over naar Canada.

Ook weduwe Claudia die weer openstaat voor de liefde en graag weer een maatje wil om haar leven mee te delen, mag in Canada kijken of boer Riks inderdaad haar nieuwe maatje is. Datzelfde geldt ook voor Marit, een verrassende keuze wat mij betreft. Hoewel, misschien kwam het ook wel doordat roodharige Catharina, die ooit als misdienaar actief was, niet door de keuring kwam na boer Riks zijn constatering ‘Ik zie het al, je bent niet zo van het trekwerk.’

Boer Herman

Boer HermanBoer Herman was met zijn vijf maagden neergestreken in een manege. Een plek die hem direct wel aansprak want ‘als iemand goed is voor zijn paard, dan zegt dat veel over die persoon’. In de praktijk kwam het er op neer dat Herman en zijn dames al huppelend door de bak sprongen in de hoop om onderweg nog even iets van een flirtje met boer Herman te kunnen doen. Vervolgens werden de dames spontaan op een modderbad in het bos getrakteerd bij hun ritje door het bos. Eenmaal weer schoon mochten ze aan tafel plaatsnemen voor nog een bijzonder goed gesprek met boer Herman. Veel kwamen we echter niet te weten, of het moet al zijn dat onze boer Herman vooral van filmmuziek houdt.

Voor blonde Pia is hij in ieder geval haar ideale droomman en dat komt dan mooi uit want ze mag inderdaad op bezoek in Frankrijk. Dat zelfde geldt ook ‘denietmodel Anne’ en krullenbol Fleur. Alle dames waren maar wat blij met deze kans op de liefde waarna er een paar heuse ongemakkelijke omhelzingen volgden.

Boer Olke

Boer OlkeBoer Olke was voor de gelegenheid op de ijsbaan in Leeuwarden beland waar hij met zijn dames mocht gaan zwieren op het ijs. Na eerst aan een stok te hebben gebungeld werd er daarna voorzichtig wat lichamelijke contact gezocht. Echt vlotjes verliep het nog niet dus het gezelschap hield de ijsbaan al snel voor gezien om te gaan genieten van een warme prak. Ondertussen liet Alberdien al weten dat het allemaal al heel vertrouwd aanvoelde en dat ze boer Olke al echt als ‘haar vent’ zag.

Ook hier blijkt iedereen op zoek te zijn naar een maatje voor het leven, even die schouder om je heen, iemand om je leven mee te delen. Deze woorden zorgden eigenlijk bij iedereen wel voor een brok in de keel. Ook boer Olke toonde zich geroerd door deze woorden. Nadat zijn zussen hem al hadden geholpen bij het doornemen van de brieven en de eerste schifting, was nu paps aan de beurt. Paps mocht alvast even keuren welke schoondochter bij de ‘club’ mocht komen. Boer Olke had ze prima alle vijf mee willen nemen maar de KRO betaalt alleen de tickets voor Alberdien, Sandra en Harriët.

Boer David

Boer DavidBoer David ging met zijn dames op de kunstzinnige toer en stond model tijdens een lesje boetseren. Nog steeds vindt boer David het ‘onwerkelijk’ en heeft hij het gevoel in een ‘droom’ te zitten. Nou, boer David word dan maar snel wakker want er zijn maar liefst vijf dames die voor jou hun bestaan willen opgeven voor jouw project in Roemenië!

Het wordt in ieder geval wel duidelijk dat boer David graag een zelfstandige dame om zich heen heeft, eentje die van aanpakken weet. Maar juist Susanne die net haar eigen bedrijfje is gestart, laat zo haar twijfels hierover aan hem weten. Voor haar staat er misschien wel het meeste op het spel. Ze is daarnaast ook nog eens de oudste van het stel en dat alles zorgt wel voor wat paniek bij deze dame.

Maar dankzij boer David zijn tactische vraag ‘Over 5 jaar ben ik moeder’ waarop de 2 jongsten van het stel acuut nee roepen, mag Susanne in ieder geval een kijkje gaan nemen in Roemenië. Ook Jorien en Mara krijgen een uitnodiging.

Boer Marc

Boer MarcOh, boer Marc… wat ben je toch een hopeloos geval. Stoer en oh zo verlegen om vervolgens met een snik in je stem je keuze te maken. Met 829 brieven wist hij zich al geen raad maar ook met vijf dames in levende lijve is het maar een zware dobber voor deze visboer uit Zambia. Hun bouwwerk van bamboe oogde al vrij wankel en wat dat betreft mag ik hopen dat dit geen voorbode is.

Boer Marc maakt zich nu al zorgen dat zijn uitgekozen dame straks in Zambia dood- en doodongelukkig zal zijn. Juist dit moet hij naast zich neer proberen te leggen. In de liefde moet je nu eenmaal risico’s nemen en soms pakt dat inderdaad niet goed uit. Wat dat betreft vrees ik dat hij misschien wel voor de veilige keuze van Annekim zal gaan. Deze dame woont en werkt tenslotte al in Zambia dus als het mis gaat, heeft zij het minste te verliezen. Maar laten we hopen dat boer Marc uiteindelijk zijn gevoelens zal laten spreken en niet alleen zijn verstand. Ook mag hij gerust wat losser in de omgang worden want tot nu toe verlopen de gesprekken nog behoorlijk stroef. Maar het voorstukje van volgende week waarin hij voorstelt dat zijn drie dames hun bikini aantrekken, belooft in ieder geval wel wat!

One comment

  1. Sabine

    Ik heb het nét terug gekeken! Ik had bij Herman de wel model Anne verwacht haha. Bij boer David had ik Susanne niet meer verwacht eigenlijk, maar ze mocht toch door. Ik had boer Marc ook echt heel anders ingeschat, veel spontaner. Kijk nu al uit naar volgende week iig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.