Boekentips… (6)

Hoewel het lezen momenteel op een iets lager pitje staat, iets met het herontdekken van twitter, heb ik natuurlijk niet helemaal stil gezeten op dit gebied! Vandaag deel ik dan ook weer 3 boeken die wat mij betreft stuk voor stuk de moeite van het lezen waard zijn!

negenStefan Ahnhem – Negen: De thriller Negen van Stefan Ahnhem, het tweede deel in de serie rondom Fabian Risk, vertelt wat er in Stockholm is gebeurd in de weken voorafgaand aan kerst. Het politieonderzoek naar de gewelddadige dood van een politicus en de ontvoering van een diplomatenzoon, kost rechercheur Fabian Risk bijna zijn carrière.

Mijn mening: Na Zonder Gezicht was ik al behoorlijk onder de indruk van de schrijfkwaliteiten van deze Scandinaviër maar nu met Negen ben ik helemaal fan en kan ik niet wachten op deel 3! Door zijn manier van schrijven word je gewoon het verhaal ingezogen en kun je het boek niet meer aan de kant leggen, misschien hooguit op de wel zeer luguber beschreven momenten! Een echte must read voor thrillerliefhebbers!

Aantal sterren: *****

 

denieuweachternaamElena Ferrante – De nieuwe achternaam: In ‘De nieuwe achternaam’ spelen zich enkele ingrijpende gebeurtenissen af in het leven van Lila en Elena, de twee vriendinnen uit een armoedige wijk in Napels. Lila is op haar zestiende getrouwd maar krijgt met haar nieuwe achternaam algauw het gevoel dat ze zichzelf kwijtraakt. Elena voltooit als voorbeeldige leerling het gymnasium, maar worstelt met haar eenvoudige afkomst. Ze voelt zich in de wijk niet meer thuis, daarbuiten evenmin. Lila’s turbulente huwelijk komt zwaar onder druk te staan. De onzekere Elena vraagt zich af of haar universitaire ambities niet te hoog gegrepen zijn. Ze verliezen elkaar uit het oog, vinden elkaar terug.

Mijn mening: WOW WOW WOW! Wat moet ik hier nog aan toevoegen? Geniale schrijfkunst waardoor je je als lezer waant in Napels en jezelf door de nauwe steegjes ziet slenteren, op zoek naar alles en iedereen maar vooral naar jezelf. Een boek wat je niet weg wilt leggen en waarvan ik hoop dat deel 3 niet lang op zich zal laten wachten!

Aantal sterren: *****

lievelingKim van Kooten – Lieveling: Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Mijn mening: heel eerlijk? Ik weet eigenlijk niet wat ik er van moet vinden. Ja, het verhaal raakt je, vooral omdat sommige zaken heel subtiel even worden aangetikt waardoor je ergens de neiging hebt om er aan voorbij te gaan, ook omdat je het je niet wilt voorstellen dat een ouder zoiets met een kind kan en wil doen. Tegelijkertijd is er het onbegrip voor de familie maar door de manier waarop ze worden beschreven, neem je ze ook haast niet serieus. Het einde kwam voor mij zeer abrupt en laat me met meer vragen zitten, iets waar ik zelf meestal niet zo tegen kan…

Aantal sterren: ***

12 comments

 1. Morgaine

  Oh ja Twitter, ik geloof dat ik daar alleen mijn blogs post en verder totaal niets mee kan voor nu, hahahaha Ik kijk er weleens even en dan ben ik snel weer weg, net een bijenkorf en iets te snel eigenlijk, of ik snap het nog steeds niet 😉

  Het tweede boek klinkt heel erg goed! Ik moet serieus maar eens een lijstje aanmaken met wat ik op een blog wel tegenkom als, dat spreekt mij aan.

  X

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik moet zeggen dat ik er jaren niks mee heb gedaan maar nu wel redelijk verslaafd aan twitter!

   Beantwoorden

 2. Lies

  Wauw! Na een half jaar offline wezen te zijn heb jij gewoon een hele nieuwe titel, en lay out :O! Goed voor elkaar ,ziet er echt mooi uit! De boeken lijken me interessant trouwens, maar ik was afgeleid 😀

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Leuk dat je weer begint en me hier ook weer hebt gevonden!

   Beantwoorden

 3. Sas

  Jeej. Bedankt voor de fijne tips!

  Beantwoorden

 4. Momlit

  Ik lees altijd graag boek reviews. Vooral je review van het boek van Kim van Kooten las ik met interesse want daar heb ik veel in de pers overgelezen. het spreekt me niet direct heel erg aan merk ik.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Het verhaal op zich is natuurlijk heftig maar het wordt vanuit oogpunt van het kind verteld, is logisch, maar daardoor ook soms wat kinderlijk…

   Beantwoorden

 5. Insoon

  Het boek ‘De nieuwe achternaam’ ga ik even op mijn NTL-lijstje zetten 🙂

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dan zou je eigenlijk eerst De Geniale Vriendin moeten gaan lezen, dat is deel 1 van deze serie en dan heb je de kinder- en jeugdjaren van de vriendinnen en dus de nodige achtergrondinformatie voor dit boek…

   Beantwoorden

 6. Sabine

  Leuke tips! IK lees echt veel te weinig, heb er gewoon geen tijd voor. Jammer, want er zijn zoveel leuke boeken!

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Ik had dus hetzelfde met ‘Lieveling’. apart boek.

  Beantwoorden

 8. Flavie

  De eerste 2 komen zeker op mijn leeslijstje!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: