Boekentips… #4

Shame on me… want mijn laatste boekentips plaatste ik ergens in april en dat terwijl ik de afgelopen tijd best wel het nodige heb gelezen en daar zaten natuurlijk ook best wel weer een paar toppertjes tussen. Dus ik heb er voor nu alvast weer 3 voor jullie geselecteerd!

gardsveenGard Sveen – De doden hebben geen verhaal. Enkele weken nadat er in het bosrijke gebied rond Nordmarka drie oude skeletten werden gevonden, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog, wordt de oude verzetsman Carl Oscar Krogh dood aangetroffen in zijn huis. Zijn lichaam is gruwelijk toegetakeld. De Oslose inspecteur Tommy Bergmann en zijn team onderzoeken het verband tussen beide zaken. Ze ontdekken dat Krogh tijdens de oorlog de rechterhand was van de legendarische verzetsstrijder Kaj Holt. Hij was tevens een van de laatste personen die probeerde de toedracht van Holts mysterieuze dood in 1945 te achterhalen. Alle historische documentatie is echter spoorloos verdwenen.
Bergmanns onderzoek onthult een web van leugens, mythes en bedrog en voert hem terug in de tijd, naar een oorlog waarin de waarheid telkens als eerste sneuvelde en de liefde hand in hand ging met verraad.

 

Mijn mening: wow, wat een indrukwekkend boek! Ja, het is zeker in het begin even lastig om alle personages uit elkaar te houden maar gaandeweg het verhaal raak je steeds vertrouwder met de verschillende personen en begint langzaam maar zeker ook duidelijk te worden wat hen met elkaar bindt. Ook het wisselen tussen het heden en het verleden zorgt voor een mooie opbouw van het verhaal. Een boek wat ik maar heel moeilijk kon wegleggen en wat van mij maar liefst 5***** heeft gekregen! Een must voor liefhebbers van thrillers gecombineerd met oorlog!

parnassiaJosha Zwaan – Parnassia. Een joods meisje duikt onder bij een christelijk gezin en vervreemdt van haar eigen familie en tradities.
Parnassia is een ontroerend verhaal over een moeder-dochterrelatie, identiteit en de vernietigende werking van een geheim.

Mijn mening: Misschien lag het aan de setting, want ik las dit boek tijdens onze vakantie in Normandië, maar wat heeft dit boek een indruk op me gemaakt! Bijna in 1 ruk uitgelezen omdat ik gewoon wilde weten hoe het met de hoofdpersoon verder zou gaan en hoe ze tot bepaalde keuzes was gekomen. Een must voor liefhebbers van het genre Haar naam was Sarah… Ook dit boek krijgt van mij 5*****!

 

evenbeeldMarianne & Theo Hoogstraaten – Evenbeeld. 1628 Een jonge vrouw scheept zich in op een VOC-schip. Ze is zwanger geraakt van een Amsterdamse koopman bij wie ze werkte als dienstmeid en wil in Nederlands-Indi‘ een nieuw leven beginnen.Tijdens een zware storm bevalt ze van een zoon. Niet veel later strandt de Batavia op een koraalrif, waarna meer dan 200 opvarenden op kleine eilandjes moeten zien te overleven. Er volgen maanden van honger, dorst en afschuwelijke moordpartijen. Zal de jonge moeder tijdig worden gered?
2013 Als de oom van Marrit onverwachts overlijdt, erft ze zijn pand aan de Keizersgracht en ongekend veel geld. Het testament bevat echter een aantal dwingende voorwaarden, die ze niet meteen begrijpt. Als ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat haar oom er is ingeluisd door een criminele organisatie. Al snel blijkt dat deze organisatie het ook heeft voorzien op Marrit.

 

Mijn mening: opnieuw een boek wat ik in 1 ruk heb uitgelezen tijdens onze vakantie in Normandië. En opnieuw een boek waarin heden en verleden langzaam maar zeker bij elkaar komen en het hele verhaal duidelijk wordt. Goed opgebouwd, goed uitgewerkte personages en een stukje onderhuidse spanning zorgt er voor dat dit zeker een verhaal is wat je bij blijft!

Inmiddels staat de teller op 30 en weet ik dat er nog een heleboel leuke/spannende boeken op me liggen te wachten! Mocht je nog tips voor me hebben, dan hoor ik het graag van je!

18 comments

 1. Lies

  Ik ben net begonnen in Jacova, dochter van Holland, is ook veelbelovend! Oh en de Kraamhulp, is ook erg spannend!

  Beantwoorden

 2. Sabine

  Ik wil ook weer eens gaan lezen. Het komt er gewoon niet van… Terwijl ik duizenden e-boeken heb thuis. En ik lezen eigenlijk heeerlijk vind 🙂

  Beantwoorden

 3. Sabine

  Ik wil ook zo graag gewoon weer eens rustig een boek lezen. Maar het komt er gewoon niet van nu. Jammer, want ik vind lezen dus echt heerlijk!

  Beantwoorden

 4. Morgaine

  Gezien ik weet dat jij een voorliefde hebt voor WOII, vroeg ik mij af of jij eigenlijk ‘Giselle’ van Susan Smit al gelezen hebt, die las ik in 1 ruk uit en gaat dus over ons eigen land in de tweede WO maar dan anders dan anders… Kon het niet wegleggen.

  Oh, ook wel best belangrijk, deze roman is op waarheid gebaseerd, alle personages hebben ECHT geleefd en de oorlog dus mee gemaakt…

  X

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Heb ik idd gelezen en was zeker een boek wat indruk heeft gemaakt!

   Beantwoorden

   1. Morgaine

    Ik dacht het wel, maar ik denk, ik vraag het maar even 😉 hahaha Wat dan ook een hele mooie Roman is van haar… Eline’s Vlucht, gaat over de Roma’s vlak voor de 1ste WO geloof ik… op weg naar die tijd. Ook op waarheid gebaseerd.

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Die ken ik dus nog niet maar ga ik zeker even checken bij bol!

     Beantwoorden

     1. Morgaine

      Je kunt ook bij Susan Smit zelf bestellen op haar site 😉 Als Bol hem niet heeft.

 5. Deborah Hamar

  Parnassia, prachtig boek! Heb hem ook in een ruk uitgelezen. (toevallig ook mijn laatste blog die hier over gaat.)
  Ik ga je derde boek zeker ook op mijn lijstje zetten.
  Thnx voor de tips.

  Beantwoorden

 6. Flavie

  Over Parnassia heb ik al heel veel positieve reacties gelezen… komt zeker op mijn lijstje!

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.

  Ik heb ze alle drie genoteerd.

  Beantwoorden

 8. Ferry & Jacqueline

  Ik hou helemaal geen boeken. Geen tijd ervoor. Ik zit met andere dingen aan mijn hoofd.
  Succes met lezen!

  Beantwoorden

 9. Serena

  Jij bent ook wel echt van de oorlogsboeken hè? Ik zit nu weer even in de thrillerperiode, maar ik lees graag boeken over onderduikers en het verzet…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Klopt, is naast thrillers mijn favoriete genre…

   Beantwoorden

 10. Insoon

  Allemaal boeken die ik niet ken. Vooral Parnassia lijkt me mooi. Ik ga ‘m opschrijven op mijn NTL-lijstje!

  Beantwoorden

 11. LJ

  Heb net een chicklit uit, van Jojo Moyes, ik vind haar boeken nog wel fijn, niet té oppervlakkig, met goed neergezette personages. En daarna meteen in ‘Het hout’ begonnen van Jeroen Brouwers. Ben er nog niet goed van eigenlijk.

  Beantwoorden

   1. LJ

    Ja. Toch wel. Misschien de schrijfstijl niet altijd. Maar het verhaal… Zo ongelooflijk maar afschuwelijk waar.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: