Boekentips… # 3

Mijn gemiddelde van 5 boeken per maand gaat momenteel niet helemaal op, geen idee hoe het komt maar het lijkt wel of ik of langer over een boek doe of mijn tijd met andere dingen (lees: smartphone!!!) vul. Hoe dan ook, ik heb natuurlijk nog wel wat gelezen en heb dus ook weer een paar tips voor jullie!

velehemelsbovendezevendeGriet op de Beeck – Vele hemels boven de zevende ****. Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.

Mijn mening: Nadat ik eerst haar 2e boek Kom hier dat ik U kus (aanrader!!!) las, besloot ik, onder indruk van haar prettige schrijfstijl en unieke insteek om een verhaal te vertellen, ook haar debuutroman te gaan lezen. Ook dit boek is absoluut een aanrader, prachtige volzinnen en de manier waarop zij de hoofdpersonen tot leven laat komen en je een kijkje in hun leven gunt, zorgt ervoor dat het een verhaal is wat je nog lang bij blijft! Ik ben in ieder geval zeer gecharmeerd van deze Belgische schrijfster en hou haar dan ook zeker in de gaten!

nachtegaalKristin Hannah – De Nachtegaal ***** De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten. Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout.

Mijn mening: een absolute must read voor liefhebbers van boeken over de oorlog in de trant van Haar naam was Sarah en Het Familieportret. Een verhaal wat je bij blijft, wat je aan het denken zet en je vanaf de allereerste pagina meesleept in het leven van de beide zussen waarbij inderdaad de scheidslijn tussen goed en kwaad heel dun is.

dekatTakashi Hiraide – De Kat *** Een jong stel, allebei schrijver, woont in een eenvoudig huis in een van Tokyo’s lommerrijke buurten. Ze zijn tevreden met hun leven, maar hebben elkaar eigenlijk niet zo veel meer te vertellen. Tot op een dag onverwacht een kat hun keuken binnenwandelt. Het dier maakt er al snel een gewoonte van bij hen langs te komen, daarbij geholpen door het comfortabele mandje en het eten dat ze voor haar neerzetten. Gaandeweg ontspinnen zich weer gesprekken tussen de jonge mensen, eerst alleen over de kat en haar grappige gewoontes, maar allengs vult hun leven zich weer met kleur en vreugde, verwondering en schoonheid.

Mijn mening: een boekje van slechts 160 pagina’s en hoewel het van mij slechts 3 sterren heeft gekregen, is het zeker wel een boek die me bij zal blijven. Vooral omdat het boeiend is om te lezen hoe een kat het leven van de 2 hoofdpersonen zo weet te beïnvloeden dat ze zelfs overwegen om op het moment dat ze moeten verhuizen, een woning in de buurt van de kat te willen zoeken zodat ze toch nog langs kan komen. Verder valt ook vooral de ietwat poëtische schrijfwijze op en heb je ergens steeds het idee dat het verhaal dieper gaat dan dat het op het eerste gezicht lijkt.

Deze keer dus eens geen thrillers maar er liggen nog genoeg spannende boeken op me te wachten dus hopelijk kan ik me de komende tijd wat meer losrukken van mijn smartphone zodat ik ook eindelijk eens een gat kan slaan in mijn o zo lange Nog te Lezen stapel! Bij voorkeur buiten in de zon…

20 comments

 1. ruigeharry

  Hoe krijg je het voor elkaar zeg: 5 boeken per maand? Zijn het allemaal romans, of zitten er ook studieachtige boeken bij?

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   En dan ook nog gemiddeld zo’n 400 pagina’s. Thrillers, boeken over de oorlog en literatuur. Kijk weinig tv dus dat levert wel tijd op…

   Beantwoorden

   1. ruigeharry

    Ja, inderdaad. Dat scheelt veel tijd. Ik heb wel eens gehoord dat een mens gemiddeld 21 uur per week tv kijkt.

    Beantwoorden

 2. Nathalie

  Ik ken al deze boeken nog niet. Ik ben nu bezig in de shopaholic serie.. Dus ik, kan eerst nog even vooruit!

  Beantwoorden

 3. Morgaine

  De Kat ben ik nu wel juist nieuwsgierig naar, hahaha En waarom moet je 5 boeken pm gaan lezen, oké, heb je met jezelf afgesproken, maar ergens…. is er toch ook nog tijd voor andere dingen 😉

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   niet afgesproken hoor, maar meestal 1 boek per week dus vandaar. Totaal geen ramp als het anders loopt…

   Beantwoorden

 4. Insoon

  Oh, mijn NTL-lijstje wordt ook steeds langer met al die boekentips die ik op diverse sites voorbij zie komen 😉 Kristin Hannah vind ik sowieso een goede schrijfster en haar boek De Nachtegaal staat al bij mij in de kast.. om straks in de zomervakantie te lezen.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik moet ook nog even bedenken welke boeken ik mee neem op vakantie, komt nu rap dichterbij!

   Beantwoorden

   1. Insoon

    Ja, die 6 weken vliegen zo voorbij! Ik heb ook al een stapeltje apart gelegd voor de zomer 😉

    Beantwoorden

 5. Northflix

  Ik ben wel benieuwd naar de Nachtegaal. Ik heb zelf net de nieuwste Nicci French besteld.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Heb je de andere boeken uit die serie ook al gelezen?

   Beantwoorden

   1. Northflix

    Ja! Alles! Ik blijf stiekem toch fan van die boeken. Leest makkelijk weg en toch redelijk spannend.

    Beantwoorden

    1. wiebie74

     Klopt! Ik ben ook erg benieuwd naar deze, dus maar snel even reserveren bij de bieb…

     Beantwoorden

 6. Koen Schyvens

  Altijd weer leuk … je boekenlijstje. “Kom hier dat ik U kus” ga ik gauw aanschaffen. Dank voor de tip.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Leuk om te horen! Echt een aanrader, net als vele hemels boven de zevende…

   Beantwoorden

 7. Vlijtig Liesje

  Leuk die boeken! Ik kan altijd goede tips gebruiken!

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.

  Las laatst ‘Kom hier dat ik u kus’ en vond dat inderdaad erg mooi. Dus die bovenste twee van jou ga ik ook zeker lezen.

  Beantwoorden

 9. Serena

  De nachtegaal gaat meteen op het lijstje!!! Bedankt voor de tip…

  Beantwoorden

 10. Flavie

  De eerste 2 staan al even op mijn verlanglijstje.

  Beantwoorden

 11. iliveformydreams.com

  Dat laatste boek ben ik wel erg nieuwsgierig …

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: