Boekentips… #1

Ook in het nieuwe jaar zal ik jullie weer maandelijks op de hoogte houden van hetgeen ik zoal heb gelezen. Waar ik voorheen alle boeken ‘behandelde’, kies ik er nu voor om de 3 beste boeken te noemen…

In januari las ik 5 boeken, voornamelijk thrillers en las ik nog geen enkel boek voor mijn Ik Lees Nederlands-uitdaging. Benieuwd welke boeken ik je echt kan aanraden?

boekenapotheekNina George – De boekenapotheek aan de Seine. In zijn boekenapotheek in Parijs, een schip op de Seine, verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf. Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter, die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert.
Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven.

Mijn mening: ik was al een tijdje nieuwsgierig naar dit boek en het heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen. Door de prettige schrijfstijl leef je vanaf pagina 1 al mee met Jean Perdu en voelt het alsof je met hem mee vaart door Frankrijk op zijn zoektocht naar het verleden. Je nieuwsgierigheid wordt op allerlei manieren geprikkeld en door de verrassende wendingen wordt het verhaal nooit langdradig. Kortom, ik heb er van genoten!

ondermijnhuidSarah Hilary – Onder mijn huid. Inspecteur Marnie Rome is betrouwbaar, briljant en intens. Ze krijgt respect voor de manier waarop ze zich heeft hersteld na de moord op haar ouders, maar weinigen weten wat er echt in haar omgaat. Want Marnie heeft geheimen die ze met niemand deelt.Net als de vrouwen in het blijf-van-mijn-lijfhuis dat Marnie en haar collega Noah Jake bezoeken. Ze komen om iemand te ondervragen, maar treffen een indringer aan: de neergestoken echtgenoot van een van de bewoonsters.Als Marnie en Noah nader onderzoek doen, neemt het geweld hand over hand toe. Sommigen hebben geheimen om te overleven, anderen om te verbergen wie ze werkelijk zijn. Nu moet iedereen, ook Marnie, haar angsten onder ogen zien. Want de tijd voor geheimen is voorbij.

Mijn mening: Dit boek doet zijn titel echt eer aan! Het verhaal houdt je bezig, kruipt onder je huid en je wordt continu weer op een verrassende zijspoor gezet. Zeker een schrijfster die ik in de gaten ga houden en waarvan ik hoop dat dit het eerste deel was van een serie met Marnie Rome in de hoofdrol!

dejongendie10concentratiekampenoverleefdeAlan Gratz – De jongen die tien concentratiekampen overleefde.  Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van Yanek, een Joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen. Als de nazi’s de jacht op de joden openen in het land, verandert zijn vertrouwde leventje in een nachtmerrie die helaas werkelijkheid is . Hij wordt van het ene concentratiekamp in het andere geplaatst, uitgehongerd, gemarteld en uitgebuit en kijkt de dood keer op keer in de ogen. Het is een wonder hoe Yanek, of volgens de tatoeage op zijn arm PRISONER B-3087, de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk overleeft.

Mijn mening: voor de liefhebbers van Haar naam was Sarah en De jongen in de gestreepte pyjama is dit een echte must read! Indrukwekkend, ontroerend, beklemmend, om maar een paar termen te noemen. Een boek wat je zo uitleest omdat je gewoon wilt weten hoe het met Yanek afloopt en wat je steeds weer doet beseffen dat we die tijd echt nooit mogen vergeten!

Deze boeken kregen van mij allemaal 4 ****.

11 comments

 1. Lies

  Ik ken ze allemaal niet, maar klinken stuk voor stuk veel belovend!

  Beantwoorden

 2. Sammie

  Dat laatste boek zou ik wel willen lezen, ik lees graag oorlogs verhalen, absoluut een tijd die we nooit mogen vergeten!

  Beantwoorden

 3. Elise

  Ik ken ze ook alle drie niet maar eerlijk trekken ze mij ook niet. Maar wie weet ..

  Beantwoorden

 4. Insoon

  Klinkt allemaal goed! Ik ga de titels opschrijven. Bedankt voor de tips 🙂

  Beantwoorden

 5. Flavie

  Dat zijn knappe boeken die je gelezen hebt, ze komen zeker op mijn boekenlijstje!

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.

  Die eerste en laatste gaan zeker op mijn lijstje. Bedankt!

  Beantwoorden

 7. Nathalie

  Wat super leuk om dit te lezen.. Ik lees op dit moment shopaholic
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 8. Serena

  Dat laatste boek lijkt me wel iets!!!
  Maar volgens mij is er iets misgegaan in de laatste zin van de beschrijving…

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Je hebt gelijk! Heb het inmiddels aangepast!

   Beantwoorden

 9. LJ

  Nog geen enkele van gelezen! Het laatste lijkt me wel iets… hoewel ‘liefhebber’ misschien niet de juiste woordkeuze is, hihi 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: