Boda Zuid Zweden

Best of Instagram #1 | Rondreis Zweden

Instagram, by far mijn favoriete manier om mijn foto’s te delen. Zo verschijnt er praktisch elke dag wel een foto online. Tijdens vakanties moet ik mezelf dan echt afremmen om er niet in één keer 10 foto’s op te knallen. Spreiding is tenslotte beter voor je likes en ach, anders krijgen je volgers ook zo’n overdosis te verwerken natuurlijk.

Maar goed, in juni waren we twee weken in Zweden en ook toen heb ik natuurlijk de nodige foto’s geplaatst. Hoogste tijd dus om de balans op te maken! Wat waren nu de 5 foto’s die het beste hebben gescoord?

Nummer 5: De Hornsödammen in Smäland (100 likes)

Lillesjön

Net bijgekomen van onze lange rit naar Rugstorp in Smäland of we besloten op dag 2 al aan de rit te gaan. Even de omgeving verkennen. Al snel verlieten we de verharde weg om door een mooi natuurgebied uiteindelijk bij deze dam terecht te komen. Zo rustig en zo mooi. Echt een genietmomentje!

Nummer 4: De weerspiegeling van de wolken in een meer in Värmland (102 likes)

Värmland

Deze foto maakte ik toen we in onze tweede week in Zweden onderweg waren in de provincie Värmland. Tot dat moment had ik nog niet echt gelukt gehad met het weer om dit soort foto’s te kunnen maken. Op deze ene dag klopte het helemaal en schoot ik verschillende foto’s bij dit meertje. Deze foto heeft trouwens nog een tijdje gediend als bureaublad op mijn werk maar is inmiddels vervangen.

Nummer 3: Het dobberende bootje in het meer in natuurgebied Hornsö (102 likes)

dsc04209

Zelf had ik eigenlijk verwacht dat deze foto meer likes zou opleveren. Maar helaas, slechts een derde plaats in deze top 5 van Zweden. Ik weet nog zo goed dat we hier aan kwamen lopen, aan de ene kant de dam van de bovenste foto en aan de andere kant dit rustige meer met de weerspiegeling van de wolken en dat bootje. Eigenlijk precies het beeld wat ik ook van Zweden had, los van die typische rode houten huisjes dan. Zo jammer dat we tijdens de rest van onze trip door Zweden niet meer op dit soort plekjes zijn gestuit.

Nummer 2: Het uitzicht bij Aboda Klint (103 likes)

Aboda Klint Zweden

Grappig eigenlijk, de bovenste foto was onze eerste stoppunt in het natuurgebied Hornsö, foto nummer 3 lag aan de andere kant van de dam van foto nummer 5 en foto nummer 2 was het eindstation van onze trip door dit natuurgebied! Volgen jullie het allemaal nog een beetje? Dit punt, Aboda Klint, was ik in mijn voorbereiding op Zweden nergens tegen gekomen. Gelukkig had de verhuurder van ons huisje een kaart op de koelkast geplakt met daarop wat tips in de omgeving, waaronder dus dit uitkijkpunt!

Nummer 1: Het uitzicht vanaf het slot in Kalmar (104 likes)

Uitzicht bij het slot van Kalmaer

Ook deze foto maakte ik al op onze tweede dag in Zweden. Niet alleen verkenden we toen het natuurgebied Hornsö maar maakten we ook nog even een stop in Kalmar. We namen onder meer een kijkje bij het slot wat helaas die dag niet open was voor het publiek vanwege een besloten feestje. Wel wandelden we er rondom heen en genoten we van het uitzicht. Zelf had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat deze foto de meeste likes zou opleveren maar dat is juist weer het mooie aan Instagram!

Welke foto is jouw favoriet?

8 comments

 1. Sabine

  Nummers 3 en 4!! Zooo mooi!

  Beantwoorden

 2. Saskia

  Oh wauw, die eerste 2 foto’s. Liefde!<3

  Beantwoorden

 3. Falderie

  Die met het bootje vind ik echt supermooi!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Is ook mijn favoriet hoor!

   Beantwoorden

 4. Elaintje

  Mooie foto’s. Ik denk dat ik ook die met het bootje en die met de weerspiegeling de mooiste foto’s vind.

  Beantwoorden

 5. Ferry & Jacqueline

  Ik vind alle foto’s echt mooi om te genieten. Wat is daar echt heel mooi om te zien.
  Deze rond reis in Zweden is zeker moeite waard om te doen.

  Beantwoorden

 6. Sanne

  Die laatste is eigenlijk mijn favoriet. Stuk voor stuk zijn het prachtige foto’s. Ik heb er van genoten hoor. Wel herkenbaar van te veel foto’s willen toevoegen. Ik heb dat altijd, als ik een wandeling net heb gedaan. Dan wil ik alle foto’s bewerken en ze online zetten. 🙂

  Beantwoorden

 7. Marcella Molenaar

  Leuk, je mooiste foto’s van Zweden! Ik ben fan van Värmland, maar het bootje vind ik ook wel erg schattig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.