blogger

Best of 2015!

Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van terugblikken, althans, ik wil nooit te lang in het verleden blijven hangen maar toch aan het einde van het jaar denk je bijna automatisch wel een keertje terug naar hoe het afgelopen jaar voor je persoonlijk is geweest, wat er allemaal op je pad is gekomen en welke mooie of minder mooie herinneringen er zijn gecreëerd. Vorig jaar deed ik dit aan de hand van onderstaande vragen en ook nu blik ik op deze manier weer terug.

Lezen jullie mee?

Wat heb je in 2015 gedaan wat je nog niet eerder had gedaan?

Formule 1

Pfff, dat wordt echt even graven hoor! Maar goed, zo ging ik voor het eerst samen met vriendlief naar een musical (Soldaat van Oranje, top!), ging ik voor het eerst naar een formule 1 race en wel die van Spa-Francorchamps, werd er voor het eerst een column van mij gepubliceerd en wel op de site van Grandprixradio (cool, toch?). Verder aten we voor het eerst mosselen (lekker!), besloot ik over te stappen naar een eigen domein, blies ik mijn Twitteraccount nieuw leven in (verslavend!) én ging ik op de valreep overstag en maakte ik ook nog een Facebookaccount aan (volg jij mij daar al?).

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Tja, wat moet je daar nu op antwoorden? Ik ben zelf erg trots op mijn column voor Grandprixradio en wil hier zeker ook mee doorgaan. Sowieso met schrijven en fotograferen trouwens.

Welke landen heb je bezocht?

De kliffen van Nez de Jobourg, Normandië (juni 2015)
De kliffen van Nez de Jobourg, Normandië (juni 2015)

Eigenlijk het standaard rijtje voor ons, namelijk: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Meer weten, lees dan mijn blog Mijn Reisjaar 2015, daarin vertel ik je alle ins en outs!

Wat zijn je favoriete momenten van 2015?

selfiesnormandie
Onze selfies tijdens onze vakantie in Normandië (juni 2015)

Teveel om op te noemen eigenlijk! Maar natuurlijk Soldaat van Oranje, wat een indrukwekkende musical! Ook indrukwekkend, onze vakantie naar Normandië waar we natuurlijk de invasiestranden bezochten maar ook onder de indruk raakten van de prachtige natuur, het echt meemaken van een formule 1 race (natuurlijk zie je veel minder dan op tv maar wat een beleving!), onze bonusvakantie naar Tirol waar we onder meer op 3 km hoogte stonden op de Zugspitze maar ook de Highline 179 bedwongen (kippenvel!) maar ook de prachtige wandelingen die we onder meer maakten in Nationaal Park Lauwersmeer én natuurlijk in de bergen van Tirol (hoewel ik daar ter plekke er wel eventjes anders over dacht…) en natuurlijk de leuke uitstapjes met mijn ouders naar onder meer Greetsiel en Oldenburg.

Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht?

Sony DSC-HX60

Dat is dan toch wel mijn nieuwe camera, de Sony DSC HX60. Een mooi handige compactcamera met ontzettend veel mogelijkheden (30x zoom) en HD Filmen waar ik in het afgelopen jaar al heel veel plezier van heb gehad.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Tja, hoe kan het ook anders… aan vakanties en weekendjes weg natuurlijk! Het voordeel van buiten het seizoen op vakantie te kunnen, is natuurlijk dat het een stuk goedkoper is. Zo zaten we in Tirol in een nieuw appartement voor nog geen € 150,= per week en kunnen we via een kennis goedkoop naar België. Neemt niet weg dat als we dit alles niet hadden gedaan, dat onze spaarrekening aanzienlijk was gevuld.

Je grootste doel wat je hebt bereikt dit jaar?

Dat er balans is tussen werken en vrije tijd maar ook dat ik meer ontspannen ben in mijn vrije tijd waardoor ik er ook echt van geniet.

In wat faalde je?

Ach ja, story of my life natuurlijk. Weer niet gelukt om 10 kilo af te vallen… schuiven we gewoon maar door naar 2016.

Wat deed je op je verjaardag?

Niks bijzonders eigenlijk, was op een maandag jarig en dus vrij aangezien maandag mijn parttime dag is. Gewoon een dag als alle andere…

Welk liedje doet je denken aan 2015?

Dit was voor mij toch wel echt het nummer van dit jaar! Ook zo’n nummer waar je gewoon niet bij stil kunt blijven zitten, dus het kwam ook geregeld voor dat ik met mijn collega’s zat te swingen op onze afdeling!

Wat was je favoriete tv-programma?

Ik denk dat ik hier ook weer in herhaling val want dat is toch echt Wie is de Mol! Kan me dan nu al ontzetten verheugen op het nieuwe seizoen wat aanstaande zaterdag weer begint!

Wat was het beste boek dat je hebt gelezen?

Oei… lastig hoor, maar als ik je 1 boek echt kan aanraden, dan is dat De Nachtegaal van Kristin Hannah, een boek over 2 zussen tijdens de WOII.

Wat was je favoriete film van 2015?

Dit jaar kwam de nieuwste Bond film uit, Spectre, en dat was voor mij toch wel dé film van dit jaar! Iets minder spectaculair dan zijn voorganger Skyfall maar nog steeds een must see voor de Bond liefhebbers!

Wat is het belangrijkste dat je in 2015 hebt geleerd?

Klinkt misschien een beetje cryptisch maar dat het tijd is voor verandering en dat ik om dit te kunnen bereiken bepaalde stappen moet gaan zetten. Voor nu hou ik het hier eventjes bij maar ik hoop jullie in 2016 hierover meer te kunnen vertellen!

10 comments

 1. Sabine

  Mooi overzicht! Ook handig voor jezelf om terug te kijken en nieuwe doelen te stellen. De nieuwste James bond heb ik nog steeds niet gezien trouwens Haha

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Die nieuwe doelen komen nog hoor!

   Beantwoorden

 2. Marion

  Echt zooooo gaaf dat je naar de F1 bent geweest!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zijn het volgend jaar weer van plan!

   Beantwoorden

 3. Zo simpel is dan geluk

  Jaaaa, Wie is de mol begint bijna weer!! Ik vind Uptown Funk ook een geweldig nummer. Leuk overzicht!

  Beantwoorden

 4. Sheila

  Die James Bond heb ik nog niet gezien. Maar hij zou niet eens in de buurt komen van mijn beste film van 2015. Dat is toch echt wel Starwars: The Force Awakens. Wow… wat een film!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Daar heb ik dus nog nooit iets van gezien…

   Beantwoorden

 5. Miriam

  Jaaaa, die James Bond is een aanrader hoor! Leuk om te zien zo’n overzicht, daar houden bloggers van haha

  Beantwoorden

 6. Flavie

  Een heel fijn jaar zo te zien… zalig die foto van Normandië!!

  Beantwoorden

 7. Sas

  Je hebt de vragen prachtig ingevuld zeg. Er mooi om je invulling te lezen. Was zo te zien en lezen een fijn jaar. Dat 2016 ook maar zo mag zijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: