Best of nine Instagram 2016

Best of Instagram in 2016

Instagram, nog steeds by far mijn favoriete social mediakanaal. Dagelijks scroll ik wel een paar keer door mijn feed om de meest prachtige foto’s voorbij te zien komen. Plekken waar ik nog nooit van heb gehoord maar ook gewoon hele mooie plekken in Nederland waar ik zeker nog eens zelf naar toe wil. Het liefst ga ik voor de minder bewerkte foto’s, omdat deze in mijn ogen vaak het mooiste zijn.

Toch is Instagram ook een vluchtig kanaal. Door het algoritme zie je lang niet alle foto’s van je ‘vrienden’ voorbij komen en mis je dus regelmatig wat. Ook mijn foto’s vallen daardoor minder op. Een foto waar ik zelf heel erg blij mee bent, sneeuwt op die manier al snel onder terwijl een andere foto opeens dan wel goed scoort. Er valt helaas geen pijl op te trekken.

Gelukkig bestaat er aan het eind van het jaar altijd de mogelijkheid om je best scorende 9 foto’s van het afgelopen jaar via een bepaalde site vast te laten stellen. Altijd leuk om te zien welke foto’s daar dan bij zitten. Het is natuurlijk dan ook even een trip down memorylane, vooral als er oudere foto’s tussen zitten.

Net als vorig jaar heb ik er ook dit jaar weer dankbaar gebruik van gemaakt met dit als resultaat.

Best of nine Instagram 2016

In totaal plaatste ik dus 481 foto’s in 2016. Deze kregen in totaal 32.768 likes, een gemiddelde van 68 likes per foto. Best weinig als je het zo berekend. Vooral als je bedenkt dat ik inmiddels 784 volgers heb, maar goed, een score van 10% dus vanwege het algoritme.

De beste 9 foto’s scoren trouwens allemaal ver boven de 100 likes. De eerste foto met die roze bollenvelden was wat dat betreft echt mijn topper met maar liefst 181 likes! Moet ook zeggen dat ik zelf ook erg tevreden ben met deze foto hoor! Wat opvalt, is dat de kleur blauw wel erg duidelijk aanwezig is op mijn foto’s. Net als de natuur in de zin van bergen en meren. Voor degenen die mij niet volgen op Instagram, zal ik ze nog even kort met je doornemen.

Foto 1: De roze bollenvelden (181 likes). Deze maakte ik ergens in de omgeving van Spijk in de provincie Groningen en viel onder meer in de smaak bij RTV Noord.

Foto 2: Uitzicht vanaf de Ehrwalder Almsee (149 likes). Deze foto maakte ik tijdens onze vakantie in Oostenrijk afgelopen september én is zeker een adembenemende plek.

Foto 3: Een vennetje op een herfstachtige dag in natuurgebied De Heemtuin (141 likes). Het gebied waar ik regelmatig met mams even aan de wandel ga en dan altijd wel met een paar mooie foto’s terug kom.

Foto 4: De gekleurde bollenvelden (136 likes). Deze velden kwam ik tegen toen we mijn ouders op de camping in Westerbork opzochten. Ook prachtig om te zien inderdaad.

Foto 5: Ehrwalder Almsee (132 likes). Nog een foto van de Ehrwalder Almsee maar dan vanaf de andere kant genomen. Blijft prachtig dit beeld en ik zou zo weer terug willen!

Foto 6: Een dobberende bootje (131 likes). Dit is trouwens een foto van een paar jaar geleden maar die ik nu pas op Instagram plaatste. Het is in de omgeving van Sankt Moritz in Zwitserland waar we in 2006 op vakantie waren.

Foto 7: Een steiger in de Forggensee (130 likes). Ook dit is zo’n meer waar ik nooit genoeg van krijg. In september maakten we vanuit Tirol nog een uitstapje naar Zuid-Duitsland en namen we onder meer een kijkje bij dit meer. Ik zal hier trouwens binnenkort nog een artikel over schrijven want die ontbreekt nog in mijn reeks over Oostenrijk.

Foto 8: Een weerkaatsende zon in de Urisee (127 likes). Opnieuw een foto van onze laatste vakantie naar Oostenrijk in september dit jaar. Hier maakten we op onze laatste dag nog een mooie wandeling. Zelf had ik trouwens niet verwacht dat deze foto er bij zou zitten.

Foto 9: De Gorges du Verdon (127 likes). Opnieuw een oudere foto, dit keer van onze vakantie in Zuid-Frankrijk, was geloof ik in 2012. Echt een prachtige kloof om door heen te rijden waarbij je dan uiteindelijk wordt getrakteerd op dit heldere blauwgroene meer.

Mocht je meer foto’s van mij willen zien, check dan mijn Instagram. Daar plaats ik dagelijks wel een nieuwe foto.

Wat is jouw favoriete foto van dit rijtje van 9?

 

18 comments

 1. Conny

  Nee, geen Instagram voor mij. Ik maak daar te weinig foto’s voor. Ik zit wel op Flickr met mijn foto’s, maar misschien is dat net iets té professioneel. Komt ook vanwege mijn werk.
  Wel erg mooie foto’s van jou, hoor. En ik zou zeggen: vooral doorgaan!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Wat voor werk doe je dan? Je maakt me nu wel nieuwsgierig hoor!

   Beantwoorden

 2. Zo simpel is dan geluk

  Dit zijn ook wel heel mooie foto’s!

  Beantwoorden

 3. Falderie

  Foto 8. Als ik écht moet kiezen! 🙂
  Met welke site heb je dat gedaan?

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Google maar eens op bestofnine

   Beantwoorden

 4. Sabine

  Leuk! Dat ga ik ook eens kijken 😀 Ik vind die met het bootje, de stijger en alles met bergen de mooiste 😀

  Beantwoorden

 5. sammie

  Als ik moet kiezen (lastig) ga ik voor nummer 7, de steiger. Vind ik prachtig die foto!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Dat is ook wel mijn favoriet hoor! Ik zal binnenkort nog een blog schrijven over dit meer en dan met nog meer van dit soort foto’s erbij.

   Beantwoorden

 6. Saskia

  Wat een prachtige foto’s zitten hierbij! Ik kan (helaas) mijn best nine niet delen, bijna allemaal foto’s van mijzelf en M, en blog bewust… heb hem wel gedeeld op Instagram

  Beantwoorden

 7. Ferry & Jacqueline

  Leuke verslag heb je gemaakt. Er zitten prachtig foto’s erbij. Intragram heb ik helaas niet. Anders word voor ons te veel. Faceboek hebben wij ook niet. Ik vind daar niks aan. Bloggen moet wel leuk blijven. Ik zie steeds minder mensen komen. Mmm… Wij hebben gisteren totaal anders blog gemaakt.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Als je op de link bij Instagram in dit artikel klikt dan kun je wel gewoon mijn foto’s zien zonder dat je zelf een account hebt bij Instagram.

   Beantwoorden

 8. Flavie

  De foto van de steiger vind ik echt wel wauw!!!
  En de foto van Gorges du Verdon doet mij zo verlangen naar een weekje Provence… zalig!

  Beantwoorden

 9. ivonne

  Ik vind de foto van de steiger en de bergen het mooist. Instagram en ik hebben een haat-liefde verhouding. Iedereen altijd roept dat mijn foto’s zo mooi zijn en ondanks het feit dat ik de meeste aandacht besteed aan Instagram van al mijn Social Media kanalen schiet het niet op. Ik heb het idee dat veel mensen mijn foto’s niet zien en ik zelf ook veel van anderen mis. Echt jammer, maar goed.
  Jouw foto’s verdienen ook meer likes en jij meer volgers, dat het maar gezegd is! Ik maakte trouwens ook zo’n overzicht. Best gaaf om te zien wat er uit kwam!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, het is echt jammer dat IG gebruik maakt van het algoritme waardoor je inderdaad niet alles meer ziet voorbij komen. Dat scheelt echt een hoop volgers en likes. Heel erg jammer…

   Beantwoorden

 10. Marcella

  Supermooie selectie foto’s! En een prachtig aantal likes voor je toppers. Ik heb dit ook zo’n beetje per foto, en ik zit op 2400 volgers. Goed bezig dus!!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   2400 volgers? Wow, dat is echt een mooi aantal joh!

   Beantwoorden

 11. LJ

  Ik vind alle foto’s prachtig! Heb ook al ondervonden dat Instagram met zijn rare logica foto’s bijna onzichtbaar maakt, niet zo leuk hé.

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ja, dat algoritme is echt dodelijk

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.