Het Overbos Fraeyelemaborg Slochteren herfst

At the Moment #17: Herfst, van wandelingen tot dipje

In At the Moment vertel ik je wat ik zoal heb beleefd, waar ik druk mee ben en waar ik heel erg naar uit kijk. Nieuwsgierig hiernaar? Lees dan lekker verder! Zo niet, dan tot een volgende keer!

Waar geniet ik van?

Van heerlijk onder mijn kleedje op de bank zitten, van spruitjes, van al die heerlijke stamppoten, die heerlijke herfstkleuren en dito wandelingen door het bos. Paddenstoelen in allerlei soorten. Van het lezen van heerlijke boeken, van het kijken naar mijn prachtige foto’s van onze weekje Spanje. Van de gezelligheid thuis als de kaarsjes branden. Onze kat Clooney als ze heerlijk komt kroelen, van jullie leuke en lieve reacties op mijn blogs en groeiende bezoekersaantallen.

En toch staat er in de titel dipje. Waarom? Omdat ik niet tegen weinig tot geen zonlicht kan, het binnen zitten, de korte dagen, het gevoel dat het nog zo lang duurt voordat het weer lente is. Het gevoel dat de herfst altijd zo voorbij vliegt en dus de voorbode is van die andere seizoen waar ik echt een grondige hekel aan heb.

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Waar kijk ik naar uit?

November is eigenlijk best wel een lekker volgepland maandje. Zo ga ik met de dames van mijn afdeling lekker uit eten bij De Gastery in Oosterhesselen, staat er ook een etentje gepland met vrienden, gaan we op kraamvisite om de kleine Nick te bewonderen en staat er nog een tweedaagse trip naar Kassel op de planning. Kortom, het zijn drukke weken!

Waar ben ik druk mee?

Tja, zal ik hier ooit een ander antwoord geven? Ik denk het eigenlijk niet, mijn werk neemt nog steeds veel tijd beslag. Hoewel, ik werk maar 28 uur en dat is natuurlijk best een luxe maar in die 28 uur word ik wel min of meer geacht het werk van 40 uur te doen. Dus ja, het is en blijft druk helaas. Vooral in deze tijd van het jaar is het echt alle hens aan dek om alles op tijd klaar te hebben voor januari.

Dat betekent dus ook dat vrij nemen er bijna niet meer in zit. Sowieso niet meer in december en eigenlijk is ook januari lastig. Ondanks dat ik dit al jaren meemaak, blijf ik het lastig vinden.

Op wat voor leuks kijk ik terug?

Jeneverbesroute Mantingerveld wandelen herfst

Nou, deze herfst heb ik best wel veel gewandeld en dus ook heerlijk genoten van al het moois de herfst ons voorschotelt. Zo ging ik wandelen met mams in Mantingerveld maar ook dichterbij huis in Slochteren en met mijn vriend in het natuurgebied Borgerswold. Ook gingen we nog even gezellig naar Bad Zwischenahn in Duitsland en verder ging ik nog gezellig shoppen met vriendinnetje M.

Fraeyelemaborg Slochteren Het Overbos herfst

Welke serie kijk ik momenteel?

Nog steeds ben ik niet van het volgen van een serie. Ik had mij voorgenomen om naar Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen te gaan kijken maar ook dat is hem niet geworden. Ik ben meer van losse documentaires of een programma als Grenzenloos Verliefd, Ik Vertrek, Liefs en dat soort zaken.

Welk boek ligt er op mijn nachtkastje?

Sinds vandaag ligt daar De Dorst van Jo Nesbo met opnieuw Harry Hole in de hoofdrol. Boek 25 inmiddels en daarmee kan ik dus alvast verklappen dat ik mijn doel van 40 niet heb gehaald. Jammer maar niks aan te doen. Dan moeten al die mooie boeken maar even langer op mij wachten of ik moet mij een maandje afzonderen op een onbewoond eiland zonder telefoon en internet!

Bij welk nummer gaat de radio even wat harder?

Dit keer wist ik het direct. Zo’n stem herken je toch uit duizenden? Ik in ieder geval wel. Pink is wat mij betreft één van de meest krachtigste zangeressen met een strot om U tegen te zeggen. Ook qua tekst vind ik haar nummers altijd ijzersterk. Haar nieuwe nummer What about us heeft dan ook echt alles.

 

10 comments

 1. Cynthia

  Zo’n lijstje met vragen dwingt je om over hoogte/dieptepunten na te denken. Leuk dat je dit op je blog deelt… Succes!

  Beantwoorden

 2. Anne - Ditisanne.nl

  Leuk overzicht! Balen natuurlijk van het dipje, maar het hoort inderdaad wel een beetje bij het seizoen. Ik zat deze week ook al bij de dokter omdat ik ontzettend moe ben…en was blijkbaar één van de velen! 🙂
  Tijd voor lente dus!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Ik ben nog niet bij de dokter geweest, maar dat komt ook vooral omdat de moeheid in het weekend wel verdwijnt omdat ik dan buiten kom en de accu weer oplaadt.

   Beantwoorden

 3. Sabine

  Heerlijk dat je een hoop te doen hebt, gaat de herfst en winter ook sneller voorbij en ben je zo weer uit dat dipje! 😀

  Beantwoorden

 4. Helena

  Mooie samenvatting weer Wanda en die herfst-/winterdip is ook hier bekend helaas. Hadden het er juist gisteren met collega’s over dat we maar eens een daglichtlamp moesten aanschaffen… nou wie weet, want het duurt het nog voordat de kortste dag gehad hebben en weer richting het licht gaan; kan mij niet snel genoeg gaan :-). Veel plezier in ieder geval bij alles wat nog in het verschiet ligt!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Zo’n daglichtlamp overweeg ik ook, misschien dat het inderdaad een oplossing is.

   Beantwoorden

 5. Nesrin

  Herkenbaar dat stuk over 28 uur werken en werk verrichten voor iemand die 40 uur werkt. Same story here 🙁

  Zo een daglichtlamp zou ik ook moeten aanschaffen.

  Balen van het dipje, ik hoop dat het snel helemaal over is.

  Beantwoorden

 6. Anita

  Het vitamine D-tekort en bijbehorende najaarsdipje is helaas heel herkenbaar. Ik heb echt genoten van de mooie herfstkleuren, maar nu mag van mij het voorjaar wel weer beginnen. De winter is echt mijn minst favoriete seizoen en duurt wat mij betreft veel te lang. Toch probeer ik zo vaak mogelijk onder dat kleedje op de bank vandaan te komen en toch naar buiten te gaan, ondanks de kou en ondanks dat ik niet vooruit te branden ben. Dat is het enige wat een beetje helpt, maar zo te lezen doe jij dat ook wel. Even door de zure appel…voor je het weet staan de lammetjes weer in de wei en de tulpen weer in bloei 🙂 Leuke foto trouwens van die schattige koe!

  Beantwoorden

  1. Wanda

   Met de winter heb ik ook helemaal niks hoor, dat duurt het mij echt nog te lang voor het weer enigszins lekker weer wordt en ik weer naar buiten kan. Momenteel vind ik het wel lastig om onder mijn kleedje vandaan te komen, vooral nu het al drie dagen best wel slecht weer is. Kou vind ik niet zo erg maar die vieze regen erbij…

   Beantwoorden

 7. Leen

  Ja! Prachtig liedje, hoe meer ik het hoor…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.