Afvallen… #1 | Kleine stapjes motiveren meer!

Vaste lezers weten natuurlijk al lang dat ik altijd en overal in strijd ben met mijn overgewicht en dat ik ooit al eens 30 kilo ben afgevallen, waarvan overigens 6 mij weer hebben gevonden helaas, en dat ik ook dit jaar die strijd weer aan ga!

Ergens diep van binnen roert zich dat stemmetje dat het misschien tijd wordt om me er bij neer te leggen, dat ik misschien mijn eindpunt wel heb bereikt en dat ik moet accepteren dat ik nu eenmaal een vrouw met een maatje meer ben. Alleen, dat lukt me dus niet. Okay, zet 10 vrouwen op een rij en ik zal nooit de slankste van het stel zijn maar accepteren dat dit het gewoon is, dat kan ik dus gewoon niet!

Een maatje meer vind ik prima, schaam ik me ook echt niet voor maar ik zou wel graag meer richting volslank dan vol c.q. dik willen gaan. Me in ieder geval slanker willen voelen dan ik me nu voel en vooral ook fitter en energieker.

De afgelopen tijd schoot met name het sporten en het wandelen er behoorlijk bij in door de problemen die ik kreeg met mijn knieën, vooral veroorzaakt door overbelasting (iets van te fanatiek squatsoefeningen doen) gecombineerd met overgewicht. Hierdoor zakte ook mijn motivatie om überhaupt te sporten er bij in en aangezien ik gewoon moet sporten om me zowel slanker als vooral ook fitter te voelen, tel daar de verleidingen van de novemberdecembermaand bij op en dan weet je wel al dat het de afgelopen tijd niet zo goed is gegaan tussen mij en de door mij zo gehate weegschaal.

Inmiddels zijn mijn knieproblemen nagenoeg verleden tijd en wil ik het sporten weer voorzichtig gaan oppakken waarbij ik heel goed voor ogen moet houden dat het echt niet nodig is om continu op 10% helling te moeten trainen om me fitter te voelen. Gewoon in beweging zijn is al voldoende.

Daarbij weet ik op voorhand dat mezelf een programma opleggen waarbij ik 4 keer in de week moet sporten, bij mij niet zal werken. Dan voelt het als een verplichting en werkt het juist averechts waardoor ik veel sneller afhaak.

Per maand zal ik mijn doelen opstellen, zal ik proberen het weer op te bouwen, mijn grenzen weer proberen te verleggen door intensiever te sporten of in groepsverband iets te gaan doen of een compleet nieuwe sport te zoeken, dit alles met 1 doel voor ogen: het op een ontspannende manier vol te houden!

Concreet betekent dit voor januari:

* 2x per week sportschool (zaterdag en maandag) waarbij ik dan voor max 25 minuten cardio en max 6 krachttoestellen wil gaan.

* 1x per week half uur wandelen

* elke dag 1 liter water drinken, daarnaast groene thee en max 1 cappuccino per dag

bodieboost2* eten volgens de Bodieboost-methode (elke dag 2 porties van de 5 families) én dus ook de jokers te nuttigen!

* 2x per week geen vlees te eten en dit te vervangen door vis of een vegetarisch gerecht (even zien wat hierover vermeldt wordt in mijn Bodieboostboeken…)

* geen kleding kopen om eventuele frustraties te voorkomen

* 1,5 kilo afvallen!

* mezelf belonen met tijdschrift naar keuze indien ik me keurig aan bovenstaande heb gehouden!

Begin februari zal ik jullie dan laten weten hoe ik het ervan heb gebracht deze maand!

30 comments

 1. Wendy

  Ik denk dat het inderdaad goed is om kleine doelen te stellen. Het behalen van een doel is altijd goede motivatie en dus ook als het meerdere kleine doelen zijn.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Zo zie ik het deze keer ook, het grote doel is 10 kilo maar dat klinkt als een obstakel, althans zo werkt het bij mij, dus nu kleine doelen zodat het hopelijk nu wel lukt!

   Beantwoorden

 2. A CUP OF MEDICINE

  Heel veel succes! Erg goed dat je kleine doelen stelt. Ben benieuwd hoe het je vergaat deze maand, maar heb er alle vertrouwen in!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Bedankt voor je vertrouwen! Ik doe mijn best en ben zeker erg gemotiveerd!

   Beantwoorden

 3. Regina

  Klinkt allemaal goed! En ja, als je wat overgewicht hebt, moet je uitkijken met sporten. Ik doe vanalles, maar pas de boel altijd wel een beetje aan. Zo heb ik een hekel aan springen en maak er dan meestal maar iets anders van. Maar goed, zolang we maar in beweging blijven 🙂
  Veel succes. Je bent al eens 30 afgevallen, je kunt dit ook!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat springen heeft mij toen wel de das om gedaan, eerst geen last en ging het allemaal super maar daarna begon de ellende…

   Beantwoorden

 4. Lies

  Heel veel succes! Ik weet zeker dat je het kunt, het is ook belangrijk om te kunnen genieten, dus wees niet ál te streng voor jezelf 🙂

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat is ook precies de reden dat ik het stap voor stap doe en er geen periode waarin het moet gebeuren aan heb gekoppeld

   Beantwoorden

 5. Patty

  Stap voor stap, gaat je wel lukken hoor. Succes!

  Beantwoorden

 6. Serena

  Het klinkt allemaal zó bekend. Ik kan me nog steeds niet echt motiveren. Komt wel weer een keer…
  Ik wens je in ieder geval veel succes!!!

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Ik vind het ook moeilijk om mezelf steeds maar weer op te laden en te motiveren maar ik wil me gewoon weer zo fit voelen als 2 jaar geleden

   Beantwoorden

 7. Nathalie

  Het is altijd goed om dingen in kleine stapjes te doen en zo ook dit.. Je doelen voor januari zijn erg mooi:) Ze gaan vast lukken.. Heel veel succes ermee
  Liefs Nathalie

  Beantwoorden

 8. Helena

  Klinkt goed en jij weet als geen ander wat realistisch is en werkt voor jou! Succes!!

  Beantwoorden

 9. Ferry & Jacqueline

  Het is ook moeilijk om te beginnen. Heel goed dat je boek hebt. Dan kun wat dingen bepalen wat je kunt eten. Hopelijk lukt bij jou. Dan voel je lekker in de vel. Succes.
  Gr. Jacqueline.

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Dat begin wil meestal nog wel maar het echte volhouden, langer dan een maandje, dat is vaak het probleem bij mij…

   Beantwoorden

 10. Onderdeblauweregen

  Wauw al eens 30 kilo eraf? Jeetje wat knap!! Ik hoop dat je voor dit jaar je doel gaat halen! Idd kleinere stappen beter om jezelf niet zo te overbelasten.
  Succes iig!

  Beantwoorden

 11. Petra

  Lijkt me een heel mooi plan. Het gaat je lukken!

  Beantwoorden

 12. Gerda Esser

  Hallo Wanda

  Ik wens jou heel veel succes met jou plan

  Liefs Gerda

  Ps Wanda ik had een link op mijn blog gezet
  van mijn foto site , waar mijn vakantie foto’s op staan

  Beantwoorden

 13. kliefje

  Het blijft zeer lastig, ik weet er (helaas) alles van 🙁

  Beantwoorden

 14. LJ

  Dat lijkt me een prima manier om eraan te beginnen, stap voor stap en niet te ver vooruit kijken. En zeker niet direct vollenbak beginnen met sporten, je lichaam moet wennen aan die plotse bewegingen he 😉
  Bedankt voor je reactie op mijn blog, we hebben precies wel een aantal overeenkomstigheden…

  Beantwoorden

 15. Saskia

  Dit moet inderdaag haalbaar zijn als je je aan je streven houdt. Misschien gaat er zelfs wel meer vanaf als je niet te streng voor jezelf bent…

  Beantwoorden

 16. Yessica

  Succes Wanda, klinkt al een haalbaar doel voor januari!

  Beantwoorden

 17. iliveformydreams.com

  heel erg veel succes gewenst! Zolang je maar kleine stapjes vooruit gaat!

  Beantwoorden

 18. misssexandthecity

  Succes ermee, afvallen is niet makkelijk, constant dat plannen en ermee bezig zijn,…en sportschema ziet er goed uit,…..langzaam opbouwen,..

  Beantwoorden

 19. Marcella

  Ik doe met je mee, dus je hebt een medestander. Good luck! Ik heb deze week best veel gelopen, en jij?

  Beantwoorden

  1. wiebie74

   Behalve op mijn werk, verder niet. Was eigenlijk ook vooral op mijn werk of in het ziekenhuis te vinden dus helaas weinig tijd gehad…

   Beantwoorden

 20. Carpe Diem

  Pff het is ook zo verdomd moeilijk… weet er alles van. Eenmaal even van je goede, positieve flow afstappen en weg is de motivatie.. (althans bij mij dan). Maar komt vast weer goed! Succes meid!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: